reklam
reklam

BAL Ligi 16.hafta

Eklenme Tarihi: 2 Şubat 2024, Cuma - 23:25   Okunma Sayısı: 78439
Bölgesel Amatör Ligi'nde ikinci devre oynanan 16.hafta maçlarıyla başladı. 1.grupta Beykoz İshaklı, 2.grupta ise Gebzespor ilk sıradaki yerlerini korudular.

Bölgesel Amatör Lig'de ikinci devre hafta sonu oynanan maçlarla başladı. 16 İstanbul takımının mücadele ettiği 1.grupta, ilk devreyi lider tamamlayan Beykoz İshaklıspor deplasmanda Maltepespor ile golsüz berabere kaldı. Grup sonuncusu Haliçspor'u evinde 1-0 yenen Beylikdüzüspor, liderle puanlarını eşitledi. Zorlu Maltepespor deplasmanından bir puanla dönen Beykoz İshaklı gol averajıyla liderliğini sürdürdü. Zirveyi 2 puan geriden takip eden Küçükçekmecespor ile Maltepespor haftayı golsüz beraberliklerle tamamlayınca puanlarını 30'a çıkarttılar. Kartalspor'u evinde 2-0 yenen İnkilapspor üst üste 4.galibiyetini alarak puanını 29 yaptı. Deplasmanda Bayrampaşa'yı 2-0 yenerek 4 hafta sonra galibiyetle tanışan Beylerbeyi  27 puana yükseldi. Altı maç sonra ilk yenilgisini deplasmanda Şile Yıldızspor karşıısında alan Nişantaşıspor, kendisi gibi haftayı 5-2'lik Alibeyköyspor yenilgisi ile kapatan Anadolu FK ile birlikte 26 puanla haftayı kapattı. 16.haftayı 3'er puanla tamamlayan Alibeyköyspor ve Şile Yıldızspor ise 23 puanla düşme hattının hemen üstünde yer aldılar. Son altı sıradaki takımların oluşturduğu düşme hattında ise Yeni Ufukspor, Sarıyer Yeni Mahallespor, Bayrampaşa, Kartalspor, Vefa ve Haliçspor bulunuyor. Üç İstanbul takımının mücadele ettiği 2.grupta ise lider Gebzespor, deplasmanda en yakın takipçisi Çorlu 1947 Spor'a 2-0 yenilmesine rağmen 37 puanla liderliğini sürdürdü. Yenilmezliğini 12 maça çıkartan Çorlu 1947 liderle arasındaki puan farkını ikiye indirdi. 32 puanla üçüncü sırada bulunan Feriköyspor ise liderin puan kaybettiği hafta deplasmanda İFA Spor'a 2-0 yenilerek büyük bir fırsatı kaçırdı. Kırmızı-yeşilliler bu galibiyetle puanını 26'ya çıkartırken, deplasmanda Gölcükspor'a yenilen Taçspor, 25 puanda kaldı.

Maltepe ile Beykoz İshaklı puanları paylaştı

Bölgesel Amatör Lig 1.grupta, ilk devreyi lider kapatan Beykoz İshaklıspor, Maltepespor'un konuğu oldu. Maltepe Hasan Polat Stadyumunda oynanan maçı Mustafa Gökhan yönetirkeni yardımcılıklarını Buğra Gören ve Erdem Sırmacı yaptı. Karşılaşmanın ilk dakikalarıyla birlikte rakip sahada üstünlük kuran Beykoz İshaklı henüz 6.dakikada gole çok yaklaştı. Onur Aydın'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrası ön direkte Enis Pala'nın vuruşunda top direkten döndü. 10.dakikada Kaptan Onur'un kullandığı serbest vuruşta, Maltepe kalecisi İsmet topu kornere çeldi. İlk 45 dakikada gol sesi çıkmazken, taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle gittiler. İkinci yarının 59.dakikasında gelişen Maltepespor atağında Ali Yılmaz kaleci ile karşı, karşıya kaldı. Aşırtma vuruşunda top az farkla üstten avuta gitti. Temposu 90 dakika boyunca hiç düşmeyen karşılaşmada, taraflar gol pozisyonuna girmekte zorlandı. Kalan süre içinde taraflar eşitliği bozamayınca, maç başladığı gibi golsüz sona erdi. Maltepespor yenilmezlik serisini 5 maça çıkartırken, evinde kaybettiği puan sayısı 7 oldu. Beykoz İshaklıspor ise deplasman maçlarından aldığı puanı 15'e yükseltti. Zorlu Maltepe deplasmanından 1 puan alan Beykoz İshaklı, gol averajıyla liderliğini sürdürdü. Karşılaşma Onur Özsoy'un anlatımıyla Özsoy TV You Tube kanalından canlı olarak yayınlandı. 17.hafta Maltepespor, İniklap deplasmanına giderken, Beykoz İshaklı evinde Bayrampaşaspor'u konuk edecek.

 

Beylikdüzü 3 puanı tek golle aldı

Bölgesel Amatör Lig 1.grupta, liderle aynı puanda zirveye ortak olan Beylikdüzü evinde grup sonuncusu Haliçspor ile karşılaştı. Kavaklı Hasan Doğan Stadında oynanan maçı İsmet Yılmaz yönetirken, yardımcılıklarını Abdurrahman Ay ve Atahan Kandır yaptı. Karşılaşmaya her iki takım da üç puanı hedefleyen bir görüntüde çıktı. Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarım saatte taraflar kalecileri geçemediler. Maçın 36.dakikasında sağ kanattan gelişen Beylikdüzü atağında ceza sahası içinde topla buluşan Kaan Yüksel attığı golle ev sahibi takımı öne geçirdi. Golden sonra savunmaya çekilen mavi-beyazlılar rakibini 1çbölgede karşılamayı ve uzun toplarla kontratak yapmayı amaçladı. İlk yarıyı Beylikdüzü 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda Haliçspor eşitliği sağlayacak golü bulmak için üst üste ataklar yaparken, Beylikdüzü savunma ağırlıklı oyununu ikinci yarıda da sürdürdü. Yaptığı yarı alan presi ile orta saha hakimiyetini eline geçiren mavi-beyazlılar ikinci gol için rakip kaleye yüklenmeye başladı. İleri çıkmakta zorlanan Haliçspor, Beylikdüzü ataklarını önlemek için tüm hatlarıyla savunma yapmak zorunda kaldı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk devre rakibini deplasmanda 2-0 yenen Beylikdüzü karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı. Mavi-beyazlılar son 6 maçındaki ikinci galibiyetini aldı. Haliçspor ise üst üste 6.yenilgisini aldı.

Golsüz eşitliği bozamadılar

Bölgesel Amatör Lig 1.grupta, iki Küçükçekmece temsilcisi mini derbide karşı karşıya geldiler. Zirvenin sadece 2 puan uzağında olan Küçükçekmecespor ile düşme hattından kurtulma hesapları yapan Yeni Ufukspor Küçükçekmece Metin Oktay Stadında karşı karşıya geldiler. Müsabakayı Mehmet Kahraman yönetirken, yardımcılıklarını Ömer Faruk Şahin ve Mertcan Tezcan yaptı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Küçükçekmecespor üst üste ataklarla rakip kalede gol aramaya başladı. Savunma ağırlıklı bir futbol oynayan Yeni Ufukspor, rakibini kendi alanında kabul ederken, hızlı hücumlarla gol armaya çalıştı. İlk yarıda gol sesi çıkmayınca, taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle gittiler. Maçın ikinci yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçerken iki takım da gol pozisyonuna girmekte zorlandı.  Son 15 dakikada taraflar golsüz eşitliği bozmak için hamleler yaptıysa da kalecileri geçemediler. Karşılaşma başladığı gibi 0-0 sonuçlandı. Ligin ilk devresindeki karşılaşma da 2-2 sona ermişti.Küçükçekmecespor yenilmezlik serisini 5 maça çıkartırken, Yeni Ufukspor 4 maçtır kaybetmiyor. Karşılaşma Kemal Özgüner'in anlatımıyla Spor Vizyon TV YouTube kanalından canlı olarak yayınlandı.

İnkilapspor seriye bağladı

Bölgesel Amatör Lig 1.grupta, Ümraniye temsilcisi İnkilapspor deplasmanda Kartalspor'un konuğu oldu. Bulvar Mimar Kubilay Köse Stadındaki karşılaşmayı Can Çağatay yönetirken, yardımcılıklarını Oğuz Akgün ve Ömer Sözcü yaptı. Karşılaşmaya hızlı başlayan konuk ekip, henüz 12.dakikada Abdulkadir Açar’ın kafa golü ile öne geçti. İlk yarı bu golle İnkilapspor'un 1-0 üstünlüğünde kapandı. İkinci yarıda etkili futbolunu devam ettiren konuk takım üst üste ataklarla Kartalspor kalesinde tehlike oluşturmaya başladı. Maçın 61.dakikasında Doğukan Topkaya farkı ikiye çıkaran golü ağlarla buluşturdu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca İnkilapspor her iki yarıda bulduğu gollerle maçtan 2-0 galip ayrıldı. Zirveyi adım, adım takip eden İnkilapspor mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçtan üç puanla ayrılarak liderle arasındaki puan farkını üçe indirdi. Kırmızı-siyahlılar üst üste 4.galibiyetini elde ederek çıkışını sürdürdü. Kartalspor ise üst üste 5.yenilgisini aldı.

 

Taçspor Gölcük’ten puansız döndü

Bölgesel Amatör Lig 2.grupta, Taçspor deplasmanda Gölcükspor'un misafiri oldu.  Gölcük Şehir Stadındaki karşılaşmayı Ömer Tahankut yönetirken, yardımcılıklarını Murat Demir ve Mert Tekgül yaptı. Mücadelenin ilk dakikalarında etkili olan Taçspor, Muhammed Çetin ve Onur Keser ile girdiği  gol pozisyonlarından sonuç alamadı. İlerleyen dakikalardaki dengeyi sağlayan Gölcükspor, 13. dakikada takım kaptanı Fatih Gümüşel’in ceza sahası dışından attığı mükemmel golü ile öne geçti. Bu golün morali ile baskılarını arttıran Kocaeli ekibi 28. dakikada tecrübeli oyuncusu Emre Okur’un golü ile farkı ikiye çıkarttı. İlk yarı ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya iki takımda hamleler yaparak başladı. Taçspor yakaladığı fırsatları gole çeviremezken, ev sahibi ekip kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Gölcükspor, ilk yarıdaki maçta olduğu gibi sahadan 2-0 galip ayrıldı. Sarı-kırmızılılar 4 maç sonra yenilgi ile tanışırken, Gölcükspor üst üste 3.galibiyetini aldı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam