reklam
reklam

Seyri Keyiflim // Vizyonda bu hafta

Eklenme Tarihi: 24 Ocak 2024, Çarşamba - 16:16   Okunma Sayısı: 79859
Sinema dünyasının nabzını tutan Seyri Keyiflim, her hafta vizyona giren ve girecek olan seyri keyifli yepyeni filmleri tanıtmaya devam ediyor. Gerilimden komediye, animasyondan korkuya önemli yapımların vizyona girdiği 2024'ün ikinci haftası, sinemaseverlere farklı dünyaların kapılarını aralıyor. *Yönetmenliğini Mustafa Kotan'ın, senaristliğini ise Elif Dede ve Meriç Aydın'ın üstlendiği aile komedisi, ''Kardeş Takımı'' Deniz, Derya, Ali ve Yaz kardeşlerin anne ve babalarının aslında birer gizli ajan olduğunu öğrenmeleriyle başlayan hikayelerini anlatıyor. Olağanüstü teknolojilerin bünyesinde korunduğu TeknoStar için çalışan anne ve babaları, bu teknolojiyi ele geçirmek isteyen kötü güçler tarafından kaçırılırlar. TeknoStar'da Dünya’nın geleceğine yön veren yüzlerce teknolojik icat ve yazılım saklanır. Evlerindeki gizli bir bölmede saklı tutulan süper bilgisayar TA-OZ 4000 nam-ı diğer TAKOZ’un da yardımlarıyla hem anne ve babalarını hem de Dünya'nın geleceğini kurtarmak için 4 kardeş heyecan dolu bir maceraya atılırlar. *Haftanın animasyon kategorisindeki filmi ''Ördeklerin Göçü'' Mallard ördek ailesinin, aşırı korumacı babalarının New York'tan Jamaica'ya uzanacak tatile çıkmaya ikna etmeye çalışmalarıyla başlıyor. *Yönetmenliğini Enes Ateş, Senaristliğini Enes Ateş , Oğuzhan Ayaz ve Hande Canpolat'ın yaptığı ''Afacanlar Kampta'' Babasının AVM'sini hırsızlardan kurtaran Emirhan'ın (Berat Efe Parlar) yaz tatilinde yaşadıklarına odaklanıyor. Dedesi Saffet'in şehir dışında bulunan çocuk kampında çalışan Emirhan, kampta tanıştığı 25 çocuk ile Saffet Dede'nin ayağını kırmasıyla kampın sorumluluğunu alır. Çok geçmeden kampa gelen belgeselcilerin aslında özel bir bitki olan Zinya çiçeğini çalmaya gelen ajanlar olduğu ortaya çıkınca Emirhan ve çocuklar için zorlu bir macera başlar.

Çok Sıcak, Komik ve Çok Gerçek ''Lohusa''

HABER: MURAT İLTER

Başarılı oyuncu ve senarist Gupse Özay’ın yeni filmi ''Lohusa'' 19 Ocak’ta tüm Türkiye’de vizyona girdi. 2024 yılının heyecanla beklenen komedi filmi ''Lohusa''; anneleri, kadınları, kocaları, babaları kısaca herkesi sinemada bir kahkaha şöleni yaşamaya davet ediyor. Gupse Özay, yeni filmini merak edenlere “Çok sıcak çok komik çok gerçek. Uzaktan el ele verip kahkahalar atarak zorluklarımızı aşmaya var mısınız?” diyor. Filmin senaryosu Gupse Özay imzası taşırken; ''Arif V 216'' ve ''Görümce'' gibi Türk Sineması’ndaki önemli filmlerin yönetmenliğini üstlenen Kıvanç Baruönü filmin yönetmenliğini yapıyor. Muzaffer Yıldırım’ın yapımcılığını üstlendiği filmde Gupse Özay, Onur Gürçay, Hazal Türesan, Esra Ruşan, Servet Pandur, Feri Güler, Birsen Dürülü, Su Şanad, Elif Nur Kerkük, Alper Baytekin, Cihan Albayrak, Zerrin Nişancı, Ceren Morova, Kahraman Sivri, Özen Özkan, Ali Yasin Özegemen, Anıl Altınöz ve Feriha Eyüpoğlu rol alıyor.

Doğum sonrası depresyon işleniyor

Bir lohusanın hikayesinin etrafında hem çocuk sahibi olan hem de çocuk sahibi olmayan insanların kendi hikayesinden kesitler bulacağı film, 6 haftada ve 120 kişilik bir ekiple çekildi. Filmin çekimleri Bebek, Beykoz, Moda, Polenezköy, Topkapı gibi İstanbul’un farklı semtlerinin yanı sıra platolarda gerçekleşti.  Filmde yeni doğum yapmış olan Burcu karakterini canlandıran ve en doğal halleriyle kamera karşısına geçen başarılı oyuncu Gupse Özay, “Burcu hamileliği çok rahat ve mutlu geçmiş bir anne adayı. Doğumdan sonra lohusa depresyonuna da gireceğini hiç düşünmüyor çünkü o çok güçlü bir kadın. Ama güçlü gözükmekten vazgeçip biraz yardım istese fena olmayacak. Özellikle o çayına bisküvi bandırıp "benlik bir şey var mı?" diye soran kocasından...” diyerek karakterini tanımlıyor.

Hem trajik hem komik

Sinemada pandemi öncesinde vizyona giren ''Eltilerin Savaşı'' filmiyle önemli bir izlenme rekoruna sahip olan Gupse Özay, ''Lohusa'' filminde yine izleyiciyle birlikte yaşayacağı heyecan için “İzleyiciyle birbirimizi tanımıyoruz. Ama aynı anda gülüp aynı anda duygulanarak uzaktan tanışacağız. Bu çok tatlı ve heyecanlı. Lohusalık gerçek. Hem trajik hem komik. Fakat her zorluk gibi el ele verince kolay aşılan bir şey. Anneler, kadınlar, kocalar, babalar, erkekler; filmimiz çok güzel. Çok sıcak çok komik çok gerçek. Uzaktan el ele verip kahkahalar atarak zorluklarımızı aşmaya var mısınız?” diyerek de en samimi haliyle izleyiciye sesleniyor.

Onur karakterini Onur Gürçay oynuyor

Filmde yeni baba olan Onur karakterini canlandıran Onur Gürçay ise “Filmdeki Onur, aslında yeni baba olan erkeklerin bir tür ortalaması. Tüm sakarlığı, vurdum duymazlığı, horlaması ve karısına olan aşkı bundan. Oynarken bazen tam da bu cümleyi kurardım dedim; bazen ‘Bunu da söylemez artık’ diye itiraz ettim. Tüm bu süreci Gupse Özay’la yaşamaksa bir lütuf. Senaristin, aynı zamanda oyun arkadaşın olması ve ikisini de çok iyi yapması benim için lükstü. Her anından doya doya faydalanmak harikaydı. İncelik ve keyifle yaptığımız bu işten umarım herkes keyif alır…  Kıvanç Hocamın bana açtığı alansa inanılmazdı. Temiz enerjisi ve desteğini hissetmek sahnede beni sıkça şımarttı” diyerek hem çekim sürecini hem karakterini anlatıyor.

..............

Lohusa’da Burcu’nun en yakın arkadaşı Fulya karakterini canlandıran Esra Ruşan “Fulya bekar; evlilik teklifi almış çok heyecanlı. Ve en yakın arkadaşıyla paylaşmak istiyor bunu. Ama en yakın arkadaşı lohusa.... Filmimiz en temelinde cinsiyet rollerini bir kenara koyarak, herkesin direkt bir iletişimle birbirlerine dürüst olmalarını tavsiye ediyor bence. Aslında düşününce bu durum fulya içinde geçerli. Aslında arkadaşına dürüst olsa, onun ne kadar yorgun ve yıpranmış olduğunu gördüğü halde “evet” demese ve işleri hafifletmek için biraz cesaret verse ne güzel olurdu. Ama işte film tam da burada başlıyor” sözleriyle filmi anlatıyor.

İlayda rolünde Hazal Türesan var

Son dönemde beyazperde ve televizyonda başarılı işlere imza atan Hazal Türesan ise filmde İlayda karakteriyle izleyici karşısına çıkıyor. Genç bir anne olan influencer anne İlayda karakterini canlandıran Hazal Türesan, “İlayda, renkli filtrelerin arkasında kaybolmuş, sıkışmış, kendini var etmeye çalışmanın yoruculuğunda görünür olmaya çalışan, kendine bir kabuk yaratmış, içini görmezden gelmiş influencer bir anne. Lohusa’da Gupse türlü yorgunlukların, suskunlukların, yalnızlıkların sebep olduğu neredeyse trajik diyebileceğimiz olaylara komik penceresinden bakıp tatlı tatlı uzlaştırıyor bizi.  Kıvanç Baruönü o hikayeyi ve harika, eğlenceli oyun arkadaşlarımı şekillendiriyor ve tüm ekip gerçekten neşeyle çalışarak birbirine güvenmenin hikayesini anlatıyoruz. Şimdi hep birlikte kahkahaları paylaşma zamanı. Hazır mısınız?” diyor.  

 

 

''Hayatla Barış''

Yeni yılın en iddialı filmlerinden olan ''Hayatla Barış'' filminde ampüte futbolcu Barış Telli, kendisini oynayan Taner Ölmez’e dublörlük yaptı. Ampüte Futbol Milli Takımı’nın yıldızı olan Barış Telli, kendi alanında eşsiz bir futbol oynadığı ve sahadaki hünerleri benzersiz olduğu için bazı sahnelerde, Taner Ölmez yerine sahnelerde yer alarak, filmin daha gerçekçi olmasına katkı verdi. Küçük yaşta yaşadığı talihsiz kazadan dolayı hayalleri yok olan, ama mücadele etmekten bir an bile vazgeçmeyen paralimpik sporcu Barış Telli, çekimler sırasında sergilediği futbol ile hem ekibi büyüledi hem de onlara sempatik tavırlarıyla neşe kaynağı oldu. Barış Telli’nin gerçek hayat hikayesinden yola çıkılarak sinemaya uyarlanan ''Hayatla Barış'' filmi, dev oyuncu kadrosu ve görkemli prodüksiyonu ile izleyiciye umut dolu bir seyirlik vaat ediyor. Taner Ölmez’in yanı sıra  Nazan Kesal, Bülent İnal, Gürkan Uygun, Biran Damla Yılmaz, Sinan Tuzcu, Erkan Üçüncü, Arben Akış, Alara Turan, Mekin Sezer, Gurur Çiçekoğlu ve Devrim Kabacaoğlu’nun yer aldığı Hayatla Barış, Medya Door / Hünkar Doğan yapımcılığında 23 Şubat 2024’te sinema izleyicisi ile beyaz perdede buluşacak. Ekin Pandır’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin senaryosunda ise Caner Erzincan ve Kotay Yeltekin imzası bulunuyor.  

 

''Kübra''

Netflix’in Yağmur Taylan ve Durul Taylan’ın yönetmenliğini üstlendiği, başrolünde Çağatay Ulusoy’un yer aldığı yeni dizisi ''Kübra''nın galası gerçekleşti. Galataport’ta gerçekleşen özel gecede dizinin yönetmenleri ve yapım ekibinin yanı sıra başta Çağatay Ulusoy, Aslıhan Malbora, Nazan Kesal, Cihan Talay, Aytek Şayan ve Ahmet Mümtaz Taylan olmak üzere oyuncu kadrosu da yer aldı. Yapımcılığını Onur Güvenatam’ın üstlendiği, Afşin Kum’un aynı isme sahip romanından uyarlanan ''Kübra'', kendi halinde genç ve mütevazi Gökhan’ın, telefonuna birtakım gizemli mesajların gelmesi sonucu hayatının değişmesini ve kendini beklemediği olayların içinde bulmasını konu alıyor.  Gökhan, İstanbul’un arka mahallelerinin birinde yaşayan, hayatının aşkıyla evlenmek için yaşamını yoluna koymaya çalışan sıradan bir gençtir. Bu sıradan hayatı; üyesi olduğu sanal bir uygulamada, ''Kübra'' isimli hesaptan gelen bir mesajla değişmeye başlar: “Sen farklısın!”. Gökhan başta önemsemediği bu mesajın ne anlama geldiğini de, kendisine attığı mesajlarla ona kimsenin bilmediği, beklenmedik olaylar hakkında birtakım bilgi ve uyarılar veren Kübra’nın kim olduğunu da zamanla anlar. Gökhan’ın bu gerçeği kabullenmesi onu zorlu bir yolculuğa çıkarmış olur. Bu yolculukta Gökhan’ın destekçileri kadar düşmanları da olacaktır. Ve Gökhan kendini “karanlık ve aydınlığın savaşı” olarak gördüğü bir savaşın tarafı olarak bulacaktır.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam