reklam
reklam

1.Amatör Lig 8.hafta

Eklenme Tarihi: 15 Aralık 2023, Cuma - 15:44   Okunma Sayısı: 83159
İstanbul 1.Amatör Ligi'ne 8.hafta maçlarıyla devam edildi. 15 grupta oynanan 75 maçta toplam 326 gol atılırken, Yeniköy 1924 Spor 8.maçından da galibiyetle ayrıldı. 11 grupta ilk sıra değişmezken, dört grupta liderlik el değiştirdi.

İstanbul 1.Amatör Ligi'nde 8.hafta heyecanı yaşandı. Toplam 154 takımın, 15 grupta mücadele ettiği 1.Amatör Lig'de oynanan 75 maçta 326 gol atıldı. Haftanın maçlarının 34'ünü ev sahibi takımlar kazanırken, 31 maçta gülen taraf deplasman ekipleri oldu. Hiç golsüz biten maç olmazken 13 karşılaşmada taraflar eşitliği bozamadılar. Yeniköy 1924 Spor 8.maçından da galibiyetle ayrılırken, haftaya 7'de 7 ile başlayan Muratbey en yakın takipçisi Gazitepe ile berabere kalarak galibiyet serisini, sonlandırdı. Yeni Levent Konaklar ve Sanayi Mahallesispor ilk galibiyetlerini alırken, Rami, Göktürk Sarayspor, Emirefendi ve Kavakpınar ilk kez yenilgi ile tanıştılar. 11 grupta ilk sıra değişmezken, Yıldırımbosna, Balat, Aksaray ve Girne Gençlik liderliğe yükseldi. Avcılar Gençlerbirliği'nin Yeniözkartal'ı 6-1 yendiği maçta Deniz Dal, Gültepe Özgençlik'in Şişli Yayla'yı 5-0 mağlup ettiği maçta Buğra Demirle, Kanlıca'nın Pendik Doğan'ı 4-0 ile geçtiği maçta Yusuf Kayalar ve Vardar'ın Ferahevler'i 5-1 mağlup ettiği müsabakada Hasan Alataş 4'er gol kaydettiler. Gol krallığında; Balatspor formasıyla çıktığı tüm maçlarda gol atan Rasim Özgür Koç gol sayısını 15'e yükselterek ilk sıraya çıktı. Muratbeyspor'dan Emre Kamacı ve Göktürk Sarayspor'dan Deniz Düzgün 14'er golle ikinci, Ataşehir Doğuşspor'dan Muhammed Kaya, Merter'den Umut Ceylan ve Kayaşehir'den Ramazan Kara 11'er golle üçüncü durumda bulunuyor.

Fair Play'de Pendik Kavakpınar ilk sıraya yükseldi

İstanbul 1.Amatör Ligi 8.haftası sonunda grup ikincileri arasında oluşan Fair Play Tablosunda; Pendik Kavakpınar 3,25 puanla ilk sırada bulunuyor. Pendik Emek 4,00 puanla üçüncü, Beyoğlu Çukurspor ise 4,29 puan ile üçüncü sırada yer alıyor. Grubunu ikinci sırada tamamlayan takımlar arasında Fair play tablosunun en üst sırasında yer alan takım İstanbul Süper Amatör Lig’ine yükselecek. Fair Flay birincisi takımın belirlenmesinin ardında geride kalan 14 grup ikincisi birbiriyle eşleşecek ve tek maç eleme müsabakaları oynanacak. Bu maçları kazanan 7 takım daha, grup birincisi 15 takımla birlikte İstanbul Süper Amatör Ligi'ne yükselecek. Gruplarında son 2 sırayı alan takımlar ise 2.Amatör Lig’e düşecek.

1.Amatör Lig'de ilkler yaşanmaya devam ediyor

İstanbul 1.Amatör Ligi'nde 8.hafta geride kalırken 4 takım ilk mağlubiyetini aldı. 6.grupta Rami deplasmanda Yıldırım Bosna'ya 1-0, 7.grupta Göktürk Sarayspor rakip sahada Balatspor'a 2-1, 8.grupta Emirefendispor evinde Göktürk FK'ya 4-1 ve Kavakpınar seyircisi önündeki maçta Sancaktepe'ye 3-2 mağlup olarak ligdeki ilk yenilgilerini aldılar. İki takım ise bu hafta ilk kez galibiyetle tanıştı. Yeni Levent Konaklar deplasmanda Hamidiye'yi 4-3, Sanayş Mahallesi ise Çıksalın'ı 5-1 yenerek bu sezon ilk kez galibiyetle tanıştılar. Haftaya 7'de 7 yaparak giren Muratbey ise deplasmanda en yakın takipçisi Gazitepe ile berabere kalarak ilk puan kaybı yaşadı.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

 

Altı puanlık maç Maltepe Yıldız'ın

İstanbul 1.Amatör Ligi 15.grupta, son 4 maçlarından galibiyetle ayrılan ve 5 maçtır yenilmeyen iki takım Ataşehir Doğuşspor ile Maltepe Yıldızspor, İBB Esatpaşa Stadında karşı karşıya geldiler. Lider Kavakpınar'ın mağlup olduğu hafta alınacak galibiyet her iki takım için de Altın değerindeydi. Müsabakayı Ümit Öndin yönetirken, yardımcılıklarını Fatih Bulut ve Aykut Sarımusa yaptı. Maça hızlı başlayan  Ataşehir Doğuşspor, henüz 7.dakikada sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Ege Altun'un attığı golle 1-0 öne geçti. Maçın 17.dakikasında konuk takımın kazandığı serbest vuruşta topun başına kaptan Toprak Lüleci geçti. Attığı frikik golleriyle tanınan Toprak Lüleci, klasına yakışır bir vuruşla yaklaşık 30 metreden topu ağlara göndererek skoru eşitledi. 27.dakikada Ataşehir Doğuşspor defansının kaptırdığı topta Fatih Barış Sadıkoğlu topu ağlara göndererek konuk takımı öne geçirdi. İlk yarı Maltepe Yıldızspor'un 2-1 üstünlüğü ile kapandı. Maçın ilk düdüğü ile birlikte yağan yağmur, ikinci yarıda da yağmaya devam etti. 55.dakikada Ataşehir Doğuşspor'un kazandığı köşe vuruşunda Murat Demir topu ön direğe gönderdi. Maltepe Yıldızspor'dan Buğra Tireli'ye çarpan top ağlara gidince skora yeniden eşitlik geldi. 69.dakikada sağ kanattan gelişen Maltepe Yıldızspor atağında arka direkte topla buluşan Anıl Can Ağbulak topu ağlara göndererek konuk takımı bir kez daha öne geçirdi. Ataşehir Doğuşspor golün şokunu atlatamadan kalesinde bir gol daha gördü. Bir dakika sonra bu kez sol kanattan gelişen Maltepe Yıldızspor atağında Abdülkadir Baş, ceza sahası dışından yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi ve farkı ikiye çıkarttı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Maltepe Yıldızspor deplasmanda Ataşehir Doğuşspor'u 4-2 mağlup etti. Altı maçtır yenilgi yüzü görmeyen Maltepe temsilcisi galibiyet serisini de 5 maça çıkarttı. Ev sahibi Ataşehir Doğuşspor'un 4 maçlık galibiyet serisi sona ererek, sarı-mavili ekip beş maç sonra yenilgi ile tanıştı. Puanını 16 yaparak üçüncü sıraya yükselen Maltepe Yıldızspor liderle arasındaki puan farkını da 3'e indirmiş oldu. Ataşehir Doğuşspor ise iki basamak gerileyerek 5.sıraya düştü. Ligin 9.haftasında Ataşehir Doğuşspor deplasmanda Atalar ile karşılaşırken, Maltepe Yıldızspor evinde lider Kavakpınar'ı konuk edecek.

Maçın kaderini penaltılar belirledi

İstanbul 1.Amatör Ligi 2.grupta, lider Çatalca temsilcisi Muratbey, 5 puan gerisindeki en yakın takipçisi Gazitepe ile Silivri Müjdat Gürsu Stadında karşılaştı. Konuk takım 45.dakikada Ergincan Gidiş'in penaltıdan attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. İkinci yarının 78.dakikasında Egemen Karaman bu kez ev sahibi takımın kazandığı penaltıyı gole çevirdi. Karşılaşma karşılıklı penaltı golleriyle 1-1 berabere biterken, haftaya 7'de 7 ile başlayan Muratbey'in galibiyet serisi sona erdi. İlk kez bir maçta bu sezon puan kaybeden Muratbey 22 puanla liderliğini devam ettirdi. Gazitepe ise 17 puanda kaldı.İkincilik için çekişen Akalan ise evinde Bollucaspor'u Burak Ayvazlar'ın golüyle 1-0 yenerek puanını 15'e çıkarttı.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Yıldırım Bosna liderliği devraldı

İstanbul 1.Amatör Ligi 6.grupta, lider Rami deplasmanda Yıldırım Bosna ile karşılaştı. Değirmenköy Stadında oynanan maçı Bülent Irmak'ın penaltıdan attığı golle kazanan ev sahibi takım liderliği devraldı. Rami ligdeki ilk yenilgisini alırken üçüncü sıraya geriledi. Merkezefendi Stadında karşılaştığı Esenyurt'u Zafer Telli, Eray Çoban, Yusuf Kaymak ve Kağan Akdan'ın golleriyle 4-0 kazanan Zeytinburnuspor ikinci sıraya yükseldi. Fatih Mimarsinan Stadında oynanan ve gol düellosu şeklinde geçen maçta ise Çapaspor, Merterspor'u 6-4 yendi.

Aksaray fırsatı kaçırdı

İstanbul 1.Amatör Ligi 11.grupta, 7.hafta lider Ferahevler'i yenerek puanları eşitleyen Aksaray, rakibin yenildiği hafta berabere kalarak arayı açma fırsatını değerlendiremedi. Kaan Karadayı'nın kafa golüyle ilk yarıyı yenik kapatan Aksaray, ikinci yarıda Erhan Ötürk'ün kafayla attığı golle eşitliği sağladı. Havataş ise evinde Cevatpaşaspor'u Bekir Çağlayan'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 yenerek, Aksaray ile birlikte zirveye ortak oldu.

Liderlik maçının galibi Göktürk Futbol

İstanbul 1.Amatör Ligi 8.grupta, ilk sırayı aynı puan ve averajla paylaşan grubun iki yenilgisiz takımı Emirefendispor ile Göktürk Futbol Kulübü, Beyoğlu Stadında karşı karşıya geldiler.  Karşılaşmanın ilk yarısını Murat Ulu ve Abdalla Abouzeid'in golleriyle Göktürk FK önde tamamladı. İkinci yarıda Sadık Ahmet Bıyık ve Mert Metin ile iki gol daha bulan konuk ekip farkı dörde çıkarttı. Mustafa Çitil ev sahibi takımın tek golünü atarken Göktürk FK, zirve mücadelesinde farklı galip ayıldı. Bahçeköyspor'u deplasmanda 6-0 yenen Albayrak ise ikinci sıraya yükseldi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam