reklam
reklam

Süper Amatör Lig 11.hafta

Eklenme Tarihi: 13 Aralık 2023, Çarşamba - 17:10   Okunma Sayısı: 82433
İstanbul Süper Amatör Ligi'ne 11.hafta maçlarıyla devam edildi. Oynanan 36 maçta 120 gol atıldı. Sultangazi, Üsküdar Anadolu, THY ve Gaziosmanpaşa yenilgisizliklerini bu haftada da devam ettirdi.

İstanbul Süper Amatör Ligi'nde 11.hafta heyecanı yaşandı. Gruplarda ilk yarının son haftası oynanan 36 maçta ev sahibi takımlar 18 galibiyet elde ederken, 9 karşılaşmada deplasman ekipleri üç puanı hanelerine yazdırdılar. Üçü golsüz olmak üzere 9 karşılaşmada eşitlik bozulmadı. 8 grupta oynanan 36 maçta 120 gol atıldı. 5. Grup'ta oynanması gereken Galataspor-Batı Trakyaspor maçı, Batı Trakyaspor Teknik Direktörü Ömer Kızılkaya'nın babasının vefatı nedeniyle, deplasman takımın talebi, ev sahibi ekibin onayı ile TFF tarafından ileri bir tarihe ertelendi. 11.hafta sonunda, Modafen'i 4-3 yenen İstanbul Bulancak ile Ortaçeşmespor'u 4-2 yenen İstanbul Mesudiye ilk galibiyetlerini aldılar. Kocasinanspor, Ortaçeşme ve Sancaktepe FK'nın ise henüz galibiyeti bulunmuyor. 11.hafta'da Ayazağa kendi sahasında lider Merkezefendispor'a 4-3 mağlup olarak ilk yenilgisini aldı. Öte yandan ligin bir diğer yenilgisiz takımı Osmaniye İstiklal, 1-0 kazandığı Bayburt 1918 FK maçında esame listesinde 2001 ve daha sonra doğumlu 6 oyuncu oynatması gerekirken, 5 genç oyuncu oynattığı tespit edilerek, Süper Amatör Lig Statüsünün 4.maddesinin 1 ve 2.bentlerine göre TFF tarafından hükmen mağlup ilan edildi. Sultangazispor, Üsküdar Anadolu, THY ve Gaziosmanpaşa ise henüz mağlubiyetle tanışmadılar. İstanbul Süper Amatör Ligi'ne bu sezon 8 grupta 90 takım katıldı. Ancak 1.grupta Siirt İstanbul Y.Selim ve Başakşehir Kartal, 2.grupta Kestanelik, 3.grupta ise Yeldeğirmeni ve İstanbul Esnafspor ligden çekildiler. Böylece lige devam eden takım sayısı 85'e düştü. Normal sezonun tamamlanmasının ardından gruplarında ilk ikiye girecek olan toplam 16 takım klasman gruplarına yükselecek. Klasman gruplarında dereceye girecek takımlar ise Bölgesel Amatör Lig'de İstanbul'u temsil edecek.

En golcü takım Yeniköy

İstanbul Süper Amatör Ligi'nde 11.hafta sonunda 35 gole ulaşan Yeniköy, ligin en golcü takım özelliğini eline geçirdi. Orhanlıspor 32, Leventspor ise rakip filelere 31 gol gönderdi. Beykoz temsilcisi Ortaçeşme yediği 41 golle, en çok gol yiyen takım durumunda. Sultangazispor ve THY ise 11.hafta sonunda kalesinde sadece bir gol gördü. Modefen'in 4-3 kaybettiği İstanbul Bulancak maçında Mustafa Çınar, Kuştepe'nın Yenibosna'yı 4-0 mağlup ettiği maçta Halil İbrahim Alan hat-trick yaptılar. Gol krallığında, 12 gole ulaşan İstanbul Gümüşhane'den Erdem Yılmaz, Orhanlıspor'dan Abdullah Kaya'yı yakaladı. İstanbul Esenyurt Ordu takımından Tolunay Kansız 11 golle ikinci sırada yer alıyor. Yeniköyspor'dan Ferdi Adıgüzel ve Kuştepe'den Halil İbrahim Alan'ın ise 10'ar golü bulunuyor.

 

Sultangazi üç puanı 3 golle aldı

İstanbul Süper Amatör Ligi 1.grupta, lider Sultangazi evinde Şirintepe'yi 3-0 yenerek ilk sıradaki yerini korudu. İlk yarıyı Mehmet Ünal Holoğlu'nun golüyle önde tamamlayan kırmızı-lacivertler, ikinci yarıda Selim Gördebil ve Mehmet Ünal Holoğlu'nun ayağından iki gol daha bularak sahadan 3-0 galip ayrıldı. Sultangazi üst üste beşinci galibiyetini alırken, son 7 maçta kalesini gole kapattı. Lideri 3 puan geriden takip eden Dudulluspor, gol düellosu şeklinde geçen maçta Balkan Yeşilbağlar'ı 3-2 yendi. Taşlıtarla'yı Mehmet Tuna Aksöz, Emrah Dursun ve Hakan Keskin'in golleriyle 3-0 yenerek üst üste 3.galibiyetini elde eden Üsküdar Futbol Yatırımları zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü.

Leventspor liderliği bırakmıyor

İstanbul Süper Amatör Ligi 2.grupta, haftaya lider giren Leventspor deplasmanda karşılaştığı Arnavutköy Taşolukspor'u Batuhan Fatih Çoban (2) ve Okan Akgül'ün golleriyle 3-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Lideri 2 puan geriden izleyen Yeniköyspor, deplasmanda Çekmeköy Belediyesi Alemdağ'ı 7-0 yendi. Üst üste 4.yenilgisini alan Çekmeköy temsilcisinin son dört maçta yediği gol sayısı 23'e ulaştı. Yeniköyspor ile aynı puan ve averajla ikinciliği paylaşan Gazi Mahallesispor ise deplasmanda Bahçelievler Gümüşhanespor'u 3-0 yendi.

Hükmen yenilen Osmaniye İstiklal liderliği kaybetti

İstanbul Süper Amatör Ligi 3.grupta, yenilgisiz lider Osmaniye İstiklal, 1-0 kazandığı Bayburt 1918 FK maçında esame listesinde 2001 ve daha sonra doğumlu 6 oyuncu oynatması gerekirken, 5 genç oyuncu oynattığı tespit edilerek, Süper Amatör Lig Statüsünün 4.maddesinin 1 ve 2.bentlerine göre TFF tarafından hükmen mağlup ilan edildi. İlk yenilgisini alan Bakırköy temsilcisi 11.hafta maçında Küçükçekmece İdman Yurdu ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-yeşilliler bun sonuçla liderliği Anadoluhisarı İdman Yurdu'na devretti. Anadolu Yakası'nın sarı-yeşilli ekibi Anadoluhisarı ise haftayı ligden çekilen İstanbul Esnafspor karşısında 3-0 hükmen galibiyetle kapattı. Küçükçekmece İdman Yurdu ile bu hafta maçı olmayan İstanbul Esenyurt Ordu ve Osmanşye İstiklal 21'er puan ve averajla sıralanıyorlar.

İstanbul Gümüşhane'den sürpriz mağlubiyet

İstanbul Süper Amatör Ligi 4.grupta, haftaya lider giren Kağıthane temsilcisi İstanbul Gümüşhane deplasmanda İzzetpaşa'ya 3-1 yenilerek ikinci mağlubiyetini aldı. İlk yarısı golsüz kapanan karşılaşmanın ikinci yarısında Erdem Yılmaz ile öne geçen konuk takım, Metin Karadeniz, Hami Bektaş ve Sergen Çaça'nın gollerine engel olamadı. İstinyespor'u evinde 2-1 yenen Yeşilova Esnafspor liderle arasındaki puan farkını ikiye indirdi. Zirve yarışından kopmak istemeyen iki takımın mücadelesinde ise Büyükçekmece ile Karacaahmet Aygen golsüz berabere kaldı. İki takımda 17'şer puanla haftayı tamamladı.

Gülsuyuspor 9 maçtır yenilmiyor

İstanbul Süper Amatör Ligi 5.grupta, lider Gülsuyuspor evinde Güngörenspor'u yenik duruma düştüğü maçta 2-1 yenerek ilk sıradaki yerini korudu. Üst üste 9.galibiyetini alan Maltepe temsilcisi yenilmezlik serisini de 9 maça çıkarttı. Lideri 5 puan geriden izleyen Galataspor'un Batı Trakya ile yapacağı maç Batı Trakyaspor Teknik Direktörü Ömer Kızılkaya'nın babasının vefatı nedeniyle, deplasman takımın talebi, ev sahibi ekibin onayı ile TFF tarafından ileri bir tarihe ertelendi. İlk ikinin diğer iddialı takımı Paşabahçe ise evinde Bağlarbaşı'nı 3-1 mağlup ederek puanını 20 yaptı.

Orhanlıspor 7 maç sonra yenildi

İstanbul Süper Amatör Ligi 6.grupta,  lider Üsküdar Anadolu'nun haftayı maç yapmadan bay geçtiği 11.hafta Orhanlıspor deplasmanda Kağıthanespor'a 90+5'de Ercan Söyüncü'nün ayağından yediği golle 1-0 yenilerek liderliğe yükselme şansını elinden kaçırdı. Tuzla ekibi 7 maç sonra sahadan yenik ayrılırken, liderin 2 puan gerisinde haftayı tamamladı. İstanbul 25 Çatspor'u penaltıdan Eyüp Yanmış ve 90+8'de Serhat Demirhan'ın golleriyle 2-0 yenen THY ise rakibiyle puanlarını eşitleyerek üçüncü sıraya ortak oldu. Öte yandan 7.hafta oynanan ve maç 2-2 devam ederken hakem tarafından tatil edilen THY-Üsküdar Anadolu maçı ile ilgili olarak TFF, müsabakanın tatil edilmesini gerektirecek bir olay yaşanmadığına kanaat getirerek, o anki skor olan 2-2'yi maç skoru olarak tescil etti.

Gol düellosunu Merkezefendispor kazandı

İstanbul Süper Amatör Ligi 7.grupta, lider Merkezefendispor deplasmanda en yakın takipçisi Ayazağaspor'un konuğu oldu. Müsabakanın ilk yarısını konuk ekip, Sinan İnci, Fatih Eren Kurtuluş ve Umut Can Seven' in golleriyle 3-0 önde kapattı. İkinci yarıda ev sahibi takım Nuri Can Kaya'nın kendi kalesine attığı golle farkı ikiye indirdi. 60. dakikada Orçun Güzeldereli farkıı yeniden üçe çıkartan golü attı. 4 dakika sonra Semih Öner'in kendi kalesine attığı golle fark ikiye indi. 67'de Uluhan Berat Özaydın skoru ilan eden golü attı. Maçı 4-3 kazanan Merkezefendispor liderliğini devam ettirirken, Ayazzağaspor ilk yenilgini alarak üçüncü sıraya geriledi.Beykoz İdman Yurdu'nu 2-0 yenik duruma düştüğü maçta 3-2 yenen Beşyüzevler puanını 20 yaparak liderin 5 puan gerisinde haftayı tamamladı.

Dikilitaş'tan lidere çelme

İstanbul Süper Amatör Ligi 8.grupta, lider Gaziosmanpaşa evinde takipçilerinden Dikilitaş ile karşılaştı. Ev sahibi takım Caner Acar'ın golüyle öne geçmesine rağmen, ilk yarıyı konuk takım Ali Sabuncu ve Aziz Abaramak'ın golleriyle 2-1 öne kapattı. Maçın ikinci yarısının 90+2.dakikasında Gaziosmanpaşa kazanadığı penaltıyı Muhammed Gültaşlar ile gole çevirince maç 2-2 sona erdi. Kırmızı-yeşilliler bu beraberliğe rağmen haftayı 22 puanla zirvede kapattı. Dikilitaş ise 17 puanda kaldı. Lideri 1 puan geriden izleyen Kavacıkspor ise sahasında Kocasinanspor'u 90.dakikada Zeynel Baran Tarhan'ın ayağından bulduğu golle 1-0 yendi.

 

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam