reklam
reklam

1.Amatör Lig 6.hafta

Eklenme Tarihi: 3 Aralık 2023, Pazar - 23:19   Okunma Sayısı: 41191
İstanbul 1.Amatör Ligi'ne 6.hafta maçlarıyla devam edildi. 15 grupta oynanan 74 maçta toplam 279 gol atılırken, Yeniköy 1924 Spor, Muratbey, ve Tunaspor 6.maçlarından da galibiyetle ayrıldılar. 5 grupta ise liderlik el değiştirdi.

 

İstanbul 1.Amatör Ligi'nde 6.hafta heyecanı yaşandı. Toplam 154 takımın, 15 grupta mücadele ettiği 1.Amatör Lig'de oynanan 74 maçta 279 gol atıldı. Haftanın maçlarının 42'sini ev sahibi takımlar kazanırken, 21 maçta gülen taraf deplasman ekipleri oldu. Dördü golsüz olmak üzere 11 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Yeniköy 1924 Spor, Muratbey, ve Tunaspor 6.maçlarından da galibiyetle ayrıldılar. Gazitepe ve Florya AS 5'de 5, Tuzla 1954 spor ise 4'de 4 ile yollarında devam ediyorlar. Bu hafta 5 grupta ise liderlik el değiştirdi. 3.grupta Esenler, 4.grupta Florya As, 7.grupta Göktürk Sarayspor, 9.grupta Damlaspor ve 13.grupta ise Ümraniye İnkilapbirspor ilk sıraya yükseldi. Değirmenköy 1963 Spor'u deplasmanda 9-2 yenen Beylikdüzü Kuzeyin Kaplanları haftanın en farklı galibiyetine imza attı. Yücespor'un Esenyurt'u 7-0 yendiği maçta Taha Erulaş, Ataşehir Doğuş'un Soğuksuspor'u 4-1 yendiği karşılaşmada ise Muhammed Kaya takımının 4'er golüne imza attılar. Gol krallığında; Göktürk Sarayspor'dan Deniz Düzgün, Muratbeyspor'dan Emre Kamacı ve Balatspor'dan Rasim Özgür Koç 11'er golle ilk sırayı paylaşıyorlar.  Ataşehir Doğuşspor'dan Muhammed Kaya ve Merter'den Umut Ceylan 10'ar golle zirveyi takip ediyor. 2023-2024 sezonunda gruplarında birinci sırayı alacak 15 takım ve grubunu ikinci sırada tamamlayan takımlar arasında Fair play tablosunun en üst sırasında yer alan bir takım olmak üzere 16 takım doğrudan İstanbul Süper Amatör Lig’ine yükselecek. 6.hafta sonunda grup ikincileri arasında oluşan Fair Play Tablosunda Gazitepe 2,80 puanla birinci, Pendik Kavakpınar ise 3,67 puan ikinci durumda bulunuyor. Fair Flay birincisi takımın belirlenmesinin ardında elde kalan 14 grup ikincisi tek maç eleme maçı yapacak. Bu maçı kazanan 7 takım daha İstanbul Süper Amatör Ligine yükselecek. Gruplarında son 2 sırayı alan takımlar ise 2.Amatör Lig’e düşecek.

1.Amatör Lig'de ilklerin haftası

İstanbul 1.Amatör Ligi'nin 6.haftasında 10 takım ilk kez galibiyetle tanıştı. 3.grupta Yeşildirek'i 4-3 yenen Anadolu Esenyurt ile Sultangazi'yi deplasmanda aynı skorla mağlup eden Ateştuğlaspor ligdeki ilk galibiyetlerini aldılar. 4.grupta evinde Haydarspor'u 4-0 mağlup eden Zeytinburnu Zaferspor yeni sezonda ilk kez galibiyetle tanıştı. 6.grupta Şişli Yaylaspor'u 3-1 yenen Çeliktepe ilk kez galibiyet sevinci yaşadı. 7.grupta Küçükpazar evinde Yeni Levent Konaklar'ı 1-0 yenerek galibiyet hasretine son verdi. 9.grupta Pınarspor'u 3-0 yenen Kağıthane Çağlayan ile Esenyurt 19 Mayıspor'u 3-2 mağlup eden İstanbul Artvinspor bu sezon ilk kez bir maçtan galibiyetle ayrıldılar.  11.grupta Çıksalın'ı 1-0 ile geçen Kanarya Azim ilk galibiyetini elde etti. 13.grupta ise Şile Denizspor deplasmanda Adalar'ı 3-2 yenerek hanesine ilk kez 3 puan ekledi. 12.grupta ise Kanlıcaspor evinde Ortadağ'ı 2-1 yenerek ilk kez galibiyetle tanıştı. İstanbul 1.Amatör Ligi'nin 6.haftasında 6 takımsa ilk mağlubiyetlerini aldı. 3.grupta lider Beyoğlu Çukurspor deplasmanda Şirinevler'e 3-2 yenilerek hem liderliği kaybetti, hem de ilk yenilgisini aldı. 7.grupta geçen hafta ilk yenilgisini alan Halilrıfatpaşaspor evinde Beyoğlu Gelişimspor'u 3-2 yenerek rakibine ilk yenilgisini tattırdı. 9.grupta haftaya lider giren Akşemsettin Parseller, en yakın takipçisi Damlaspor'a 3-2 yenilerek ilk kez yenilgiyle tanıştı ve ilk sırayı rakibine devretti. 12.grupta lider Erenköy Acarspor deplasmanda Sultanbeyli'ye 2-0 yenilerek ilk kez bir maçtan puansız ayrıldı. Aynı grupta Kurtköyspor da evinde Tuzla 1954'e 1-0 yenilerek ilk yenilgisini aldı. 13.grupta haftaya lider giren Girne Gençlik deplasmanda Çiğdemspor'a 4-0 yenilerek ham namaglupluk unvanını kaybetti, hem de liderliği Ümraniye İnkilapbirspor'a bıraktı.

Çukurspor galibiyeti koruyamadı

İstanbul 1.Amatör Ligi 3.grupta, haftaya lider giren Beyoğlu Çukurspor, Bahçelievler İl Özel İdare Stadındaki maçta Şirinevlerspor'un konuğu oldu. Maça etkili ve hızlı başlayan Beyoğlu Çukurspor henüz 5.dakikada Murat Battal'ın golüyle öne geçti. 18.dakikada Ömer Karaca farkı ikiye çıkartan golü kaydetti. İlk yarının son dakikaları oynanırken, ev sahibi Şirinevlerspor 43'de Onur Kumaş ve 44'de Turan Emre Aladağ'ın golleriyle peş peşe iki gol bulunca takımlar soyunma odasına 2-2'lik eşitlikle gittiler. Karşılaşmanın 2.yarısında büyük bir mücadele yaşanırken, her iki takım da kazanmak için elinden geleni sahaya yansıttı. 71.dakikada Onur Kumaş, kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü atarak skoru belirledi. Bahçelievler'e yenilgisiz lider gelen Beyoğlu Çukurspor, 2-0 öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamayarak sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Güzelhisar'ı 3-1 yenen Esenlerspor ise liderliğe yükseldi.

Florya As liderliğe yükseldi 

İstanbul 1.Amatör Ligi 4.grupta, haftaya lider giren Bağcılar temsilcisi Yeni Yüzyıl Gençlik, haftayı maç yapmadan bay geçince liderliği Florya As Spor'a devretti. 6.haftaya girilirken, lideri sadece bir puan farkla takip eden Florya As Spor Gaziosmanpaşa Stadında oynanan maçta Pazariçi Köprülüspor'un konuğu oldu. Karşılaşmaya Pazariçi Köprülü hızlı başladı ve 10.dakikada Burak Demir'in golüyle öne geçti. 29.dakikada Mutlu Öztürk ve 35.dakikada Muzaffer Can Özen attıkları gollerle konuk takımı öne geçirdi. 39.dakikada Adem Baltık, ev sahibi takımın ikinci golü kaydederek skora denge getirdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında Florya AS Spor, Muzaffer Can Özen ile iki gol bulunca sahadan 4-2 galip ayrılmayı başardı. Puanını 15'e yükselten sarı-yeşilli ekip, Yeni Yüzyıl Gençlik'i 2 puanla geçerek liderliği devraldı.

Balatspor ilk sıradaki yerini kaybetti

İstanbul 1.Amatör Ligi 7.grupta, haftaya lider giren Balatspor deplasmanda Söğütlüçeşme ile 1-1 berabere kalınca, liderliği kaybetti. Musa Özen'in golüyle yenik duruma düşen Balatspor, bitime 10 dakika kala Rasim Özgür Koç'un ayağından bulduğu golle beraberliği sağlasa da, şampiyonluk yolunda çok önemli 2 puan bıraktı. Deplasmanda Hamidiyespor'u 6-0 yenen Göktürk Sarayspor, Başatspor ile puanını eşitledi ve rakibini averajla geçerek liderliğe yükseldi.  Kağıthane Hasbahçe'de oynanan maçta Kerem Can Polat'ın kendi kalesine attığı golle öne geçen Göktürk Sarayspor, ilerleyen dakikalarda Yusuf Küçükaydın'ın iki, Fırat Bahşi, Abdul Kerem Güler ve Erhan Dinar'ın birer golüyle maçtan 6-0 galip geldi.

Damlaspor lideri devirdi

İstanbul 1.Amatör Ligi 9.grupta, haftaya lider giren Eyüpsultan temsilcisi Akşemsettin Parsellerspor ile lideri adım, adım izleyen 2 puan gerisindeki Damlaspor, Zeytinburnu Hasan Doğan Stadında karşı, karşıya geldi. Maça fırtına gibi başlayan ev sahibi Damlaspor, 14.dakikada Orhan Kulüp'un golüyle öne geçti. 20.dakikada Ömer Can Davutoğlu, 29'da ise Muhammet Emin Gültekin arka, arkaya attıkları gollerle bir anda skoru 3-0'a taşıdılar. 35.dakikada Akşemsettin Parsellerspor, Mert Yanık ile farkı ikiye indirdi. Yeşil-beyazlılar, ikinci yarıda golcü oyuncusu Emmanuel Nimo ile bir gol daha bulduysa da berberliği sağlayacak golü atamadı. Karşılaşmayı 3-2 kazanan Damlaspor, puanını 16'ya yükselterek ilk sıranın yeni sahibi oldu.

Girne Gençlik Paşabahçe'de kayboldu

İstanbul 1.Amatör Ligi 13.grupta, haftaya lider giren Girne Gençlik, Paşabahçe Stadındaki maçta Beykoz ekibi Çiğdemspor'un konuğu oldu. Çiğdemspor ilk yarıyı 29.dakikada Kadir Alaca'nın golüyle 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda 60 ve 65.dakikalarda Kadir Alaca ile iki gol daha bulan turuncu-yeşilliler bir anda farkı üçe çıkarttı. 82'de Oğuzhan Çiçek skoru belirleyen golü kaydetti. Maçı 4-0 kazanan gruptaki ikinci galibiyetini alarak 5.sıraya yükseldi. Girne Gençlik ise ilk yenilgisini alarak liderliği İnkilapbirspor'a devretti. Ümraniye ekibi deplasmanda Pendik Kaynarca'yı 6-1 yenerek zirvenin yeni sahibi oldu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam