reklam
reklam

U16 Ligi 10.hafta

Eklenme Tarihi: 28 Kasım 2023, Salı - 11:19   Okunma Sayısı: 68526
İstanbul U16A Ligi ve U16B Ligi'nde 10. hafta heyecanı yaşandı. Toplam 361 takımın katıldığı U16 Ligleri'nde 153 maçta toplam 767 gol atıldı.

2023-2024 sezonunda 16 yaş altı futbolcuların forma giydiği İstanbul U16A Ligi ve U16B Ligi'nde 10. hafta geride kaldı. U16A Ligi'nde 113 takımın yer aldığı 15 grupta oynanan 44 maçta toplam 163 gol atılırken, U16B Ligi'nde ise 248 takımın bulunduğu 31 grupta oynanan 109 maçta 504 gol filelere gönderildi. Toplam 361 takımın katıldığı U16 Ligleri'nde 153 maçta toplam 767 gol atıldı. Her iki ligde toplam üç maçta ise gol sesi çıkmadı. Bahçeköyspor'u 9-2 yenen Emirefendispor, U16A Ligi'nde en farklı skora imza atan takım oldu. U16B Ligi'nde ise en farklı skoru, Çatalca Öznakkaşspor'u 17-2 mağlup eden Kumburgaz elde etti. Damlaspor'un Özgayrettepe'yi 8-0 yendiği maçta Ufuk Azaklı takımının 5 golüne imza atmayı başardı. U16A Ligi gol krallığında İstanbul Demirspor'dan Emir Burhan Daban 20 golle ilk sırada bulunuyor. Kendisini Emirefendispor'dan Levent İçer ve İstanbul Kastamonuspor'dan Şahin Orhan 16'şar golle izliyor. Bakırköyspor'dan Yousuf Younus'un ise 13 golü bulunuyor. U16B Ligi'nde Kumburgaz'ın Çatalca Öznakkaşı 17-2 yendiği maçta Yusuf Pekcan takımının 6 golünü kaydetti. U16B Ligi Gol krallığında ise Boğaziçispor'dan Abdullah Emir Karaca 33 golle ilk sırada bulunuyor. Kendisini Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor'dan  Emirhan Subaşı 24 gol, Yeşilpınarspor'dan Yusuf Tosun 20 gol ve Okmeydanı Fetihspor'dan Efe Etirli ile Ayazağaspor'dan Alperen Koraman 18'er golle izliyor.

5 Mevsim takipçisine yenildi

İstanbul U16A Ligi 7.grupta, 7.grupta, lider Başakşehir temsilcisi 5 Mevsim Gençlik, evinde en yakın takipçisi Kağıthane ekibi Bayburt 1918 FK'ya 4-3 yenilerek, ilk yenilgisini aldı.Maça etkili başlayan konuk ekip Ali Oğuz Delibekiroğlu ve Furkan Dalğıç'ın golleriyle 2-0 öne geçti. Abdullah Yeşilbaş farkı bire indirdi. Ali Oğuz kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü attı. Harun Tuğra Çekiç bir kez daha farkı bire indirdi. 74'de Mustafa Kaan Kartal, konuk ekibin dördüncü golünü kaydetti. 5 Mevsim Gençlik, bir maçı eksik Bayburt 1918 FK önünde 6 puan farkla lider durumda bulunuyor. 80'de Halil Efe Ur han bir kez daha farkı bir indirdiyse de Bayburt 1918 FK sahadan 4-3 galip ayrıldı. 15.grupta lider Dolayoba'nın Gümüşsuyu ile olan maçı ertelenirken, en yakın takipçisi Karabekirspor evinde Selimiyespor'a 4-1 yenildi. 4.grupta lider Bakırköyspor'un İstanbul Trabzon ile olan maçı ertelenince, Hadımköy'ü deplasmanda 4-0 yenen Albayrak, liderle arasındaki puan farkını 7'ye indirdi.

Dudulluspor şampiyonluğa çok yakın

İstanbul U16A Ligi 13.grupta, lider Dudulluspor deplasmanda Kayışdağı'nı 5-0 yenerek grup şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştı. Yeşil-beyazlılar 10.hafta evinde en yakın takipçisi Bağlarbaşıspor'u yendiği takdirde grup şampiyonluğunu ilan edecek. 2.grupta Zara Ekinli evinde İstanbul Gençlerbirliği'ni 5-0 yenerek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Liderliği bir puan farkla Zara Ekinli'ye devreden Başakşehir Belediyespor, erteleme maçında Gaziosmanpaşa ile karşılaşacak. 9.grupta liderliği Damlaspor'dan devralan Seyrantepe Fospor deplasmanda Haznedar İdman Ocağı'nı 2-1 yendi. Özgayrettepespor'u 8-0 yenen Damlaspor ise liderin 2 puan gerisinde zirve yarışını sürdürüyor.

Ihlamurkuyu lideri devirdi

İstanbul U16A Ligi 12.grupta lider Kartalspor'u adım, adım izleyen Ihlamurkuyu Birlikspor, Dudullu Stadında oynanan maçta Kartalspor'u Kadir Gürbüz'ün golüyle 1-0 yendi. Sarı-siyahlılar bu galibiyeti ile liderle arasındaki puan farkını 2'ye indirmiş oldu. 10.grupta lider Vefaspor evinde Yıldırımbosna'yı 5-1 yendi. Lideri 3 puan geriden takip eden İstanbul Beylikdüzü ise Başakşehirspor engelini 3-0 ile geçti. 1.grupta lider Beylikdüzü Yakuplu evinde Gençobaspor'u 4-1 yenerek 10.maçından da galibiyetle ayrıldı. İstanbul Arena evinde Büyükçekmece Belediyespor ile 3-3 berabere kalınca liderle arasındaki puan farkı 10'a çıktı.  

Başakşehir Şamlar arayı açıyor

İstanbul U16A Ligi 6.grupta lider Başakşehir Şamlar deplasmanda Beştelsiz'i 6-0 yendi. En yakın takipçisi Arnavutköy Yayla'nın Öz Y.Selim deplasmanına 1-0 kaybetmesiyle mavi-yeşilli ekip puan farkını 4'e çıkarttı. 5.grupta Şirintepe'yi 4-0 ile geride bırakan Bakırköy 1903, 10.maçında 10.galibiyetini elde etti. Lideri 5 puan farkla izleyen Eroğluspor ise deplasmanda Merkezefendispor'u 3-0 mağlup etti. 16.grupta maçların tamamlanmasına bir hafta kaldı. Grup şampiyonluğunu garantileyen Bulvarspor'un A takımı profesyonel liglerde yer aldığı için Türkiye Şampiyonasına grubu ikinci bitiren takım gidecek. 16 puanla ikinci sıradaki Pendik Velibaba son maçını Bulvarspor ile yapacak. 13 puanı bulunan Tuzla Gençlergücü ise maçlarını Kartal Yuvası maçıyla tamamlayacak. Puan eşitliği halinde iki takım arasındaki iki maçı da Tuzla ekibi kazandığı için Türkiye Şampiyonası'na giden taraf olacak.

Sultangazi liderliğe yükseldi

İstanbul U16A Ligi 3.grupta Esenler'i 2-1 yenen Sultangazi 1 puan farkla liderliğe yükseldi. Haftaya lider giren Alibeyköyspor ise evinde Tepebağ Kültürspor'a 2-1 yenilince ilk sıradaki yerini kaybetti.   8.grupta lider İstanbul Kastamonu deplasmanda Kartaltepe'yi 4-0 yenerken, 3 puan geriden lideri izleyen Emirefendi deplasmanda Bahçeköyspor'u 9-2 yendi. 14.grupta lider Cevizli Anadolu deplasmanda Beylerbeyi 1911 ile 2-2 berabere kalınca grup şampiyonluğunu ilan etme şansını elinden kaçırdı. Lideri 6 puan geriden izleyen Kurtköy ise Başıbüyük ile golsüz berabere kalınca aradaki farkı azaltma fırsatını tepmiş oldu.

U16B Ligi'nde heyecan devam ediyor

İstanbul U16B Ligi Avrupa Yakası gruplarında liderler yerlerini bu haftada da korumayı başardı.  2.grupta lider Arnavutköy Taşolukspor'u deplasmanda 2-0 yenen THY liderliğe yükseldi. 6.grupta lider Özalibeyköyspor deplasmanda Çeliktepe ile 1-1 berabere kalınca, Başakşehir İkitelli'yi 4-1 yenen Beylikgücüspor ilk sırayı devraldı. 17.grupta aynı puan ve averajla zirveyi paylaşan iki takımın mücadelesinde Galata deplasmanda Zeytinburnu Yeşiltepe'yi 2-1 yenerek 3 puan farkla liderliğe oturdu. 18.grupta lider Fevzi Çakmak FK deplasmanda İstanbul Güngören ile 2-2 berabere kalınca, en yakın takipçisi İstanbul Türk Telekom ile arasındaki puan farkı bire indi. 19.grupta lider Söğütlüçeşme evinde Sarıyer Maden ile golsüz berabere kalınca, Esenler Oruçreis'i 3-1 yenen Nartspor liderliğe yükseldi. 23.grupta lider Paşabahçe deplasmanda en yakın takipçisi Kartal Çavuşoğlu ile golsüz berabere kalarak 6 puanlık farkın kapanmasına izin vermedi. 24.grupta en yakın takipçisi Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor evinde Sultanbeylispor'a yenilince puan farkını 12'ye çıakrtan Küçüksu Rasathanespor grup şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştı.  

Altı takım 10'da 10 yaptı

Kumburgaz, THY, Bağcılar 1992, Fatih Sultan Mehmetspor, Beylikgücü, İstanbul Bafra, Şenlik Gençlerbirliği, Bağcılar Evren, Karadolapspor, Şehzadebaşı, Ispartakulespor, Gültepe, Galata, Fevzi Çakmak FK, Nartspor, Tozkoparan Birlik haftayı lider olarak tamamladı. Küçükçekmecespor, Ayazağaspor, Yeşilpınar, Boğaziçi, Çankırı Marufspor 10.maçlarından da galibiyetle ayrıldılar. İstanbul U16B Ligi Anadolu Yakası gruplarında da heyecan devam etti. Anadolu Üsküdar, Paşabahçe, Gülsuyu, Pendik Harmandere, Anadolu FK, Erenköy Acarspor, Ataşehir Çamoluk, Pendik Doğanspor, Örnek Gençlik haftayı lider olarak tamamladı. Küçüksu Rasathanespor ise 10'da 10 yapan tek takım oldu. Defnespor, Ataşehir Çamoluk, Sancaktepe, Pendik Harmandere, İdealtepespor, Gülsuyu, Küçüksu Rasathanespor, Çekmeköy Belediye Alemdağ, Küçüksu Rasathanespor, Paşabahçe, Tozkoparan Birlik, Çankırı Marufspor, Gültepe, Boğaziçi, Yeşilpınar, Ayazağaspor, Şenlik Gençlerbirliği, İstanbul Bafraspor, Özalibeyköyspor, Kilyosspor, Fatih Sultan Mehmetspor, Küçükçekmecespor, Bağcılar 1992, Kumburgaz ve Beyciler ise 10.hafta sonunda henüz mağlubiyetle tanışmadılar.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam