reklam
reklam

Sultanlar Ligi 3.hafta

Eklenme Tarihi: 26 Ekim 2023, Perşembe - 22:26   Okunma Sayısı: 46839
Vodafone Sultanlar Voleybol Ligi'nde 3.hafta heyecanı yaşandı. VakıfBank ve Eczacıbaşı Dynavit üçüncü maçlarından da galip ayrılarak zirveye yerleştiler.

Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 sezonunda 3.hafta geride kaldı. Galatasaray Daikin'i 3-0 yenen VakıfBank üçüncü galibiyetini alırken 8 puana ulaşarak ilk sıraya oturdu. Deplasmanda 2-0 yenik duruma düştüğü maçı 3-2 kazanan Eczacıbaşı Dynavit 3'de 3 yaparken 7 puanla ikinci sırada haftayı kapattı. İlk yenilgisini Eczacıbaşı Dynavit'ten alan Fenerbahçe Opet evinde sezona 2'de 2 yaparak başlayan Kuzeyboru'yu 3-0 yendi. Sarı-lacivertliler puanını 7'ye yükselterek averajla üçüncü sırada yer aldı. İlk yenilgisini alan Aksaray temsilcisi Kuzeyboru ise 6 puanda kaldı. Beşiktaş Ayos'u 3-1 yenen PTT, ikinci galibiyetini alarak 6 puana ulaştı. Üçüncü maçlarında ikinci galibiyetlerini alan Muratpaşa Belediyesi Sigorta Shop ile Nilüfer Belediyesi 5 puanla sıralandılar. Aydın Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ve bir maçı eksik Galatasaray Daikin henüz galibiyetle tanışamadılar. 3.maçlar sonunda Fenerbahçe Opet'ten Magdalena Stysiak 11 sette topladığı 72 sayı ve 6,55 ortalama ile en skorer oyuncular sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Kendisini Eczacıbaşı Dynavit'ten Tijana Boskovic 6,31 (82/13) ve THY'den Kiera Renee Van Ryk 5,7 (57/10) izliyor. Oynadığı 11 sette 11 ace yapan Fenerbahçe Opet takımından Arina Fedorovtseva en iyi servis atan oyuncular sıralamasında ilk sırada bulunuyor. En iyi blokörler sıralamasında Fenerbahçe Opet'ten Aslı Kalaç 8 sette 9 blok sayısı ve 1,12 ortalama ile birinci sırada yer alıyor. 3.hafta sonunda en çok bloktan sayı bulan isim ise 15 sette 14 blok sayısı bulan Nilüfer Belediyespor'dan Deniz Uyanık oldu. 

VakıfBank liderliğe yerleşti

Vodafone Sultanlar 3. hafta mücadelesinde VakıfBank, Galatasaray Daikin’i sahasında ağırladı. Sarı-siyahlılar mücadeleyi set vermeden kazanarak ligdeki üçüncü maçından da galibiyetle ayrıldı. VakıfBank Spor Sarayı’ndaki mücadeleye etkili başlayan VakıfBank, set boyunca üstünlüğünü koruyarak 25-12’lik skorla 1-0 öne geçti. İkinci sette başarılı oyununu devam ettiren sarı-siyahlılar, seti 25-15 alarak maçı 2-0’a getirdi. Üçüncü set çekişmeli başlasa da VakıfBank yine ağırlığını koymayı başardı ve seti 25-16, maçı da 3-0 kazandı. VakıfBank’ta Brezzilyalı smaçör Gabi 11 sayıyla günün en skorer ismi olurken; Zehra Güneş, Birleşik Amerikalı pasör çaprazı Jordan Thompson ve Sırp smaçör Bianca Busa 9, Bahar Akbay 8, Rumen asıllı pasör çaprazı Alexia Caratasu 5 sayı kaydetti. Galatasaray Daikin'de ise Birleşik Amerikalı smaçör Egglestone 9, İlkin Aydın 8, Birleşik Amerikalı pasör çaprazı Cuttino 6 sayı ile maçı tamamladı. Galatasaray Daikin maçına çok odaklanarak başladıklarını söyleyen VakıfBank orta oyuncusu Bahar Akbay, ''Maç boyunca odağımızı koruduk. 3-0 kazandığımız için mutluyum. Savunmada ve bloklarda çok güçlüydük. Takımımı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Üçüncü hafta sonunda Bianka Busa yüzde 65 hücum başarısıyla ilk sırada yer alıyor. Sırp oyuncu 20 hücumda 13 sayı bulmayı başardı. Ayrıca Birleşik Amerikalı orta oyuncu Chiaka Ogbogu yüzde 58 (15/24) ve Alexia Caratasu yüzde 56 (46/82) ile ilk beş içerisinde yer aldılar.

Eczacıbaşı geri dönüşe imza attı

Fenerbahçe Opet galibiyeti ile moral bulan Eczacıbaşı Dynavit, Aydın deplasmanında beklemediği bir dirençle karşılaştı. Mimar Sinan Salonundaki maçta ilk iki seti 25-18 ve 25-23 ile kazanan Aydın Büyükşehir Belediyesi 2-0 öne geçti. Üçüncü setten itibaren oyuna ağırlığını koyan Eczacıbaşı Dynavit, sonraki setleri 25-15, 25-18 ve beşinci seti de 15-13 alarak maçtan 3-2 galip ayrıldı. Aydın temsilcisinde İtalyan pasör çaprazı Anna Nicoletti 19 sayı ile en skorer isim oldu. İtalyan smaçör Sara Loda 14, Tuğçe Akman 9, İlayda Uçak 6 sayı üretti. Eczacıbaşı Dynavit takımında ise 27 sayı üreten Sırp pasör çaprazı Tijana Boskovic galibiyetin mimarlarından oldu. Rus smaçör İrina Voronkova 23, Hande Baladın 15, Beyza Arıcı 8, Sırp orta oyuncu Jovana Stevanovic 6 sayı ile maçı tamamladı. Karşılaşmada Beyza Arıcı ve İrina Voronkova servisten 3 sayı kazandırırken, Aydın ekibinde Tuğçe Akman maçı 2 ace ile tamamladı.

Fenerbahçe set vermeden kazandı

Lige 2'de 2 yaparak başlayan Kuzeyboru, İstanbul'da Fenerbahçe Opet'in konuğu oldu. Burhan Felek Vestel Voleybol Salonundaki karşılaşmanın ilk seti büyük çekişme içerisinde geçti. Sarı-lacivertliler ilk sette 6'sı servis kaçırma olmak üzere 8 direk hata ve 2 basit hata ile rakibine 10 sayı verirken, uzun süre konuk takım seti önde götürdü. Tuğba Şenoğlu İvegün ilk sette 5 sayı ile Kuzeyboru'nun en skorer ismi olurken, Fenerbahçe Opet, Polonyalı pasör çaprazı Magdalena Stysiak'ın biri bloktan 5, Rus smaçör Arina Fedorottseva'nın biri ace 4 sayısı ile takımını sete ortak etti. Eda ve Meliha 3 sayı ile katkı sağladığı seti sarı-lacivertliler 25-23 kazandı. İkinci seti 25-9, üçüncü seti ise 25-22 kazanan Fenerbahçe Opet sahadan 3-0 galip ayrıldı. Stysiak 16, Fedorovtseva 14, Aslı Kalaç, Meliha Diken ve Eda Erdem Dündar 8'er sayı ile maçı tamamladılar. Konuk takımda ise Tuğba Şenoğlu İvegün 13 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Birleşik Amerikalı smaçör Sarah Grace Wilhite 8 sayı ile maçı tamamlarken, Dominikli pasör çaprazı Ceneida Gonzalez Lopez, Pan Amerikan Oyunlarında mücadele ettiği için bu maçta forma giyemedi.

PTT Caffrey ile kazandı

Beşiktaş JK Ayos kadın voleybol takımı Ankara deplasmanında PTT'nin rakibi oldu. Başkent Voleybol Salonundaki karşılaşmanın ilk iki setini ev sahibi takım 25-19 ve 25-13'lük skorlarla kazandı. Üçüncü sette Beşiktaş JK  25-18 ile setlerde farkı bire indirdi. Dördüncü seti 25-17 kazanan PTT, Beşiktaş JK Ayos'u 3-1 yenerek ligdeki ikinci galibiyetini aldı. Karşılaşmada 22 sayı üreten Birleşik Amerikalı smaçör Payton Caffrey en skorer isim olurken, PTT'de Sırp pasör çaprazı Sara Caric 15, Merve Cepni ve Yasemin Özel 6'şar sayı ile oynadı. Beşiktaş JK Ayos'ta ise Sırp pasör çaprazı Jovana Brakocevic ile Kübalı smaçör Wilma Rosell Salas 11'er sayı ile oynadılar. Fulden Ural ve Bahar Toksoy Guidetti'nin 10'ar sayısı sonucu değiştirmedi.

Nilüfer'den aynı tarife

Sezona 3-2'lik Galatasaray Daikin galibiyeti ile başlayan, ardından Antalya'da Muratpaşa Belediyesi Sigorta Shop'a 3-2 ile kaybeden Nilüfer Belediyesi, 3.hafta maçında Çukurova Belediyesi karşısında tarifeyi değiştirmedi. Bir kez daha 5 sete giden karşılaşmayı Bursa ekibi 3-2 kazanmayı başardı. Adana ASKİ Atatürk Salonunda oynanan maçın ilk setini ev sahibi ekip 25-21 kazandı. Sonraki iki seti 25-23 ve 25-16 alan Nilüfer Belediyesi öne geçti. Dördüncü seti 25-16 kazanan Çukurova Belediyesi skoru eşitledi. Maçın galibinin belli olacağı beşinci seti 15-11 kazanan Nilüfer Belediyesi maçtan 3-1 galip ayrıldı. Böylece Bursa ekibi bu sezon oynadığı üç maçında da karşılaşma 5 sete gitmiş oldu. Nilüfer Belediyespor'da 27 sayı üreten Fransız pasör çaprazı Lucille Gicquel galibiyetin baş mimarı oldu. Kendisini Bulgar smaçör Maira Yordanova 15, İsviçreli smaçör Laura Kunzler ve Deniz Uyanık 12'şer sayı ile takip ettiler. Ev sahibi Çukuroba Belediyesi'nde ise Perulu smaçör Maria Leyva 27 sayı üretirken, Bulgar smaçör Vladimirova Dimitrova ile Hırvat pasör çaprazı Samanta Fabris 15'er sayı ile oynadılar. Nur Sevil Gökbudak ise 7 sayı ile katkı sağladı.

THY ilk galibiyetini aldı

Sezona 3-0'lık Eczacıbaşı Dynavit ve 3-1'lik Kuzeyboru mağlubiyetleriyle başlayan Türk Hava Yolları, Burhan Felek Vestel Voleybol Salonundaki maçta Karayollarını 3-0 yendi. Kırmızı-beyazlılar bu sonuçla sezonun ilk galibiyetini almış oldu. THY'de de Kanadalı pasör çaprazı Renee Kiera Van Ryk 19 sayı ile en skorer isim oldu. Dicle Nur Babat 11, Yunan smaçör Anthi Vasilantonaki 10 say ile maçı tamamladılar. Brezilyalı smaçör Julia İsabelle Bergman 8, Kübra Akman ise 7 sayı ile takımına katkı sağladı. Karayolları'nda ise en skorer isim 9 sayı ile Hırvat orta oyuncu Ema Strunjak oldu.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam