reklam
reklam

Süper Amatör'de sezon başladı

Eklenme Tarihi: 6 Ekim 2023, Cuma - 10:55   Okunma Sayısı: 50630
İstanbul Süper Amatör Ligi 2023-2024 sezonu 8 grupta oynanan ilk hafta maçlarıyla başladı. 38 maçta 99 gol atılırken 4 maçtan gol sesi çıkmadı.

İstanbul Süper Amatör Ligi 90 takımın katılımı ile İlk iki grupta 12, diğer 6 grupta ise 11'er takım ilk ikiye girerek klasman gruplarına kalmak için mücadele edecek. Klasman gruplarında dereceye girecek takımlar ise Bölgesel Amatör Lig'de İstanbul'u temsil edecek. İstanbul Süper Amatör Ligi 2023-2024 sezonu 8 grupta oynanan ilk hafta maçlarıyla başladı. 38 maçta 99 gol atılırken, 9'u penaltı vuruşundan kaydedildi. Oynanan 15 maçta ev sahibi takımlar kazanırken, 17 maçta gülen taraf deplasman ekipleri oldu. Dördü golsüz olmak üzere 6 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. İlk hafta maçlarına çıkmayan Siirt İstanbul Yavuz Selim ve Başakşehir Kartal 3-0 hükmen yenildiler. 2.grupta Çilekli Stadında oynanması gereken  Leventspor-Cevizli Anadolu karşılaşması sahanın elverişli olmaması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Yeşilköy'den iyi başlangıç

İstanbul Süper Amatör Ligi 1.grupta, Bakırköy'de oynanan maçta Yeşilköyspor, Balkan Yeşilbağlar'ı Mustafa Mert Canikli (2) ve Yiğit Yurtsever'in golleriyle 3-1 yendi. Konuk ekibin tek golünü penaltıdan Çetin Akpolat kaydetti. BAL'dan Süper Amatör'e düşen Sultangazi, deplasmanda Sefaköy Kartal'ı 2-0 yendi. Sultangazi karşılaşmada 9 kişi kalan rakibini Mehmet Ünal Holoğlu penaltı ve Ali Can Polat Aksu'nun plase golleriyle mağlup etti. Üsküdar Futbol Yatırımları Kağıthane deplasmanında ligin yeni takımı Şirintepe'yi 3-1 mağlup etti. Serhat Bülbül'ün penaltı golüyle öne geçen yeşil-beyazlılar karşısında ev sahibi takım Soner Güreş'in penaltıdan attığı golle beraberliği sağladı. İkinci yarıda Sertuğ Berk Şanlı ve Ensar Yazıcı ile iki gol bulan Üsküdar temsilcisi ilk maçından 3 puanı üç golle aldı. Ligin yeni takımı Taşolukspor ise evinde Yeşilılgaz ile golsüz berabere kaldı.

Alemdağ bu yıl da iddialı

İstanbul Süper Amatör Ligi 2.grupta, Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor deplasmanda ligin yeni takımı Tuzla Şifa'yı 3-0 mağlup etti. Mavi-beyazlıların gollerini Furkan Samet Seven (2) ve İbrahim Yeniay kaydetti. Yeniköyspor, Sarıyer'de oynanan maçta Bahçelievler Gümüşhane'yi Yahya Yusuf Kaya, Ferdi Adıgüzel ve Okşin Karakurt'un golleriyle 3-0 yendi. BAL'dan düşen Gazi Mahallesi evinde Gültepe ile karşılaştı. Taner Mol'un golüyle ev sahibi takım öne geçerken, Mahir Söğüt'ün kendi kalesine attığı golle skora denge geldi. İkinci yarıda Muhammet Balcı ile penaltıdan bir gol bulan Gazi Mahallesi sahadan 2-1 galip ayrılan taraf oldu.Lifin bir diğer yeni takımı Üsküdar Selamsız, deplasmanda karşılaştığı Küçükköyspor'u Hamza Altınsoy ve Furkan Şahin'in golleriyle 2-0 mağlup etti.

K.Çekmece gol yağdırdı

İstanbul Süper Amatör Ligi 3.grupta, Küçükçekmece İdman Yurdu deplasmanda ligin yeni takımı Tahtakale Kartalları'nı 6-0 yendi. Kırmızı-siyahlıları farka taşıyan golleri Rıdvan Aksoy, Emrah Çilingir, Azat Gümüş, Ali Akbaba ve ikinci yarıda oyuna giren Fatih Tutar (2) kaydetti. İstanbul ve Esenyurt Ordu deplasmanda ligin teni ekiplerinden İstanbul Esnafspor'u Tolunay Kansız'ın ikisi kafa, bir ayak içi plaseden bulduğu gollerle 3-1 yendi. Ev sahibi takımın tek golünü Gökhan Yıldız attı. BAL'dan düşen Osmaniye İstiklal, evinde Anadolu Hisarı İdman Yurdu'nu Atakan Kırat'ın hat-trick yaptığı maçta 4-1 yendi. Takım diğer golünü Oğuz Alp Tekin, misafir takımın tek golünü ise Tayfun Şahin attı. Beylerbeyi Stadında oynanan maçta BAL'dan düşen Kağıthane temsilcisi Bayburt 1918, 1.Amatör Lig'den  yükselen Yeldeğirmeni'ni Enes Şahin ve Uğur Edizdağ'ın golleriyle 2-0 yendi. Üsküdar temsilcisi Selimiye, zemini yenilenen stadındaki maçta ligin yeni takımlarından Eroğluspor'u ikinci yarıda Sercan Uygun'un ayağından bulduğu golle 1-0 yendi.

İstinye tek golle kazandı

İstanbul Süper Amatör Ligi 4.grupta, İstinyespor evinde İzzetpaşa'yı Zafer Çalışkan'ın ayağından bulduğu golle 1-0 yendi. İstanbul Gümüşhane evinde 1877 Alemdağ'ı 6-1 mağlup etti. Kağıthane temsilcisini farka taşıyan golleri Baran Tümen (2), Sezer Erdoğan (2), Şahin Esat Tınmaz ve ikinci yarıda oyuna giren Arda Gür kaydetti. Konuk ekibin golünü ise Umut Günaydın kendi kalesine attı. Bakırköyspor, BAL'dan düşen Sancaktepe FK'yı 2-1 yendi. Konuk ekip Sercan Türk'ün golüyle öne geçti. Bu gole ev sahibi takım Mehmet Albayrak'ın bir penaltıdan iki golüyle cevap verince üç puanı alan taraf oldu. Küçükçekmece Yeşilova Esnafspor, Üsküdar deplasmanında Karacaahmet Aygen'i 3-2 yendi. Ev sahibi takım Furkan Er ve İbrahim İmir ile iki kez öne geçmesine rağmen, Hamit Taşkın, Melih Özyaman ve Berke Sarlıca'nın gollerine engel olamayınca sahadan puansız ayrıldı.Sezona şampiyonluk parolasıyla giren Beykoz evinde Büyükçekmece Belediyespor2a 2-1 yenildi. İlk 10 dakikada Okay Ovalı ve Ata Erdem Soyöz'ün gollerine engel olamayan sarı-siyahlılar Şerif Can Özer ile farkı bire indirdiyse de sahadan mağlup ayrıldı.

Paşabahçe deplasmanda galip

İstanbul Süper Amatör Ligi 5.grupta,  Paşabahçespor deplasmanda ligin yeni takımı Güngören'i Furkan Yılmaz (2) ve Kayra Çiçek'in golleriyle 3-1 yendi. Ev sahibi takımın tek golünü bitime 2 dakika kala Burak Emre Halil attı. Üsküdar temsilcisi Bağlarbaşı, Beylerbeyi'nde oynanan maçta İstanbul Bulancak'ı Atakan Rüştü Yılmaz'ın golüyle 1-0 yendi. Kırmızı kartların havalarda uçuştuğu maçta Bahçelievler Olimpik ile Galata 1-1 berabere kaldı. Şilespor deplasmanda ligin yeni takımı Batı Trakya'yı Salih Aslan'ın golüyle yenmeyi başardı. BAL'dan düşen iki takımın mücadelesinde Modafen ile Bayrampaşa Teknik golsüz berabere kaldı.

Üsküdar Anadolu galibiyetle SAL'a döndü

İstanbul Süper Amatör Ligi 6.grupta, ligin yeni takımı Çayırbaşıspor evinde bir kişi eksik tamamladığı maçta Kağıthanespor'u İbrahim Oruç, Hasan Demirtaş ve Emre Benli'nin golleriyle 3-1 yendi. Konuk takımın tek golünü Cihan Demir attı. Ligin yeni takımlarından Üsküdar Anadolu, 4 sezon sonra geri döndüğü Süper Amatör Lig'deki ilk maçında Ortaçeşme'yi deplasmanda 2-1 yendi. Yeşil-beyazlıların gollerini Sergen Büyükakova ve Recep Hasan Hazır atarken, ev sahibi takımın tek glünü 90+4'de Bayram Uçar penaltıdan kaydetti. Maçı Ortaçeşme 9, Anadolu ise 10 kişi tamamladı.Orhanlıspor evinde İstanbul Mesudiye'yi 4-0 yendi. Takımın gollerini Musa Kaban, Muhammet Gürdap (2) ve ikinci yarıda oyuna giren Abdullah Kaya attı. Ligin yeni takımı İstanbul 25 Çat evinde Tophane Tayfun'u Oktay Peker'in golüyle 1-0 yenerek SAL'daki ilk galibiyetini aldı.

 

Merkezefendi'den farklı tarife

İstanbul Süper Amatör Ligi 7.grupta, geçen sezon klasman gruplarına kalmayı kıl payı kaçıran Merkezefendispor ilk maçında evinde Avcılarspor'u 5-0 yendi. Kırmızı-lacivertlilerin gollerini İsa Binici, Orçun Güzeldereli (2), Umut Can Seven ve ikinci yarı oyuna giren Vahap Deniz kaydetti.BAL'dan düzen iki takımın mücadelesinde Ortaköy, deplasmanda Cankurtaran'ı Ozan Aydın (2) ve Emre Çağlar'ın golleriyle 3-0 yendi.İstanbul Bafra deplasmanda ligin yeni takımı Çekmeköyspor'u maçın başında ve sonunda Ömer Faruk Dursun ve Seyyid Ahmet Işık'ın ayağından bulduğu gollerle 2-0 yendi. Beşyüzevler'in 10, konuk Ayazağa'nın 9 kişi tamamladığı maçta taraflar 1-1 berabere kaldı. Ligin yeni takımı Güzelce, evinde Nartspor'u 2-1 mağlup etti.

Kartaltepe 3 puanı tek golle kazzandı

İstanbul Süper Amatör Ligi 8.grupta,Küçükayasofya, Mustafa Erdoğan'ın hat-trick yaptığı maçta ligin yeni takımı Tepebağ Kültür'ü 4-0 yendi. Takımın diğer golünü Ekrem Köse attı. Kartaltepe, ligin yeni takımı Küçükçekmece Tokat Bereketli'yi Oğuz Ersoy'un golüyle 1-0 yendi. BAL'dan düşen Kavacıkspor, ilk maçında Denizköşkler'i Kadir Kartl ve Burak Gür'ün golleriyle 2-0 geçti. Dikilitaş, son dakikaları nefes kesen maçta Çamlıcaspor'u 2-1 mağlup etti. Henüz 2.dakikada Serkan Turan'ın kafa golüyle Dikilitaş öne geçti. 90+6'da Burak Karabak eşitliği  sağladı. Ancak maçı bırakmayan Dikilitaş 90+9'da Salih Taş ile bir gol daha bulunca  maçtan galip ayrılan taraf oldu. Kocasinan-Başakşehir maçında ise gol sesi çıkmadı.                                           

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam