reklam
reklam

Sporla dolu yarım asır

Eklenme Tarihi: 20 Eylül 2023, Çarşamba - 22:08   Okunma Sayısı: 27002
Bir çok branşta sporculuk, hakemlik, antrenörlük, kulüp idareciliği ve yöneticiliği yaparak sporun her alanında yer alan spor adamı ve spor yazarı Murat İlter, spor hayatında yarım asrı doldurmanın gururunu yaşıyor.

Sonan Gazetesi İstihbarat şefi Murat İlter, sporla dolu hayatının 50.yılını kutluyor. Spora 5 yaşında başlayan İlter, aradan geçen 50 yıl da atletizm, futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, golf, tekvando, otomobil yarışları branşlarında; sporculuk, hakemlik, antrenörlük, kulüp idareciliği, kulüp yöneticiliği,  spor muhabirliği ve spor yazarlığı yaptı.  Çocukluk ve gençlik yıllarını o dönem yaşadıkları yere çok yakın olan Burhan Felek Spor Kompleksinde geçiren Murat İlter, bu nedenle birden fazla branşa ilgi duydu. Spora, daha sonra Barbarosspor adını alacak olan Altın Çıpaspor'da başlayan Murat İlter, okuduğu Kazım İşmen Lisesi'nin orta ve lise takımlarındaki başarısının ardından daha sonra adı Sahrayı Ceditspor olarak değişecek olan Üsküdarspor genç takımına transfer oldu. Liseden mezun olduktan sonra, okulun orta okul takımının gönüllü çalıştırıcılığını üstlenen İlter, ilk katıldıkları turnuvada hayal kırıklığı yaşadı. Ertesi yıl okul müdürü Aytekin Ilgazoğlu'nun müsadesi ile Beden Eğitimi derslerinde Beden Eğitimi öğretmenlerinin nezaretinde okul takımına seçme yapan İlter, kurduğu takımla Kadıköy ilçe birinciliğini kazandı. İstanbul finallerine kalan takım, Kabataş Erkek Lisesi'ne penaltı atışları sonunda yenilerek Türkiye Şampiyonası finallerine gitmeyi kıl payı kaçırdı. Elde ettiği başarılar üzerine öğretmenlerinin yönlendirmesiyle Futbol antrenör kursuna katılmaya karar veren İlter, daha sonra Voleybol hakemliği, Basketbol Antrenörlüğü, Masa Tenisi Yöneticiliği yaptı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam