reklam
reklam

Şampiyon Acıbadem

Eklenme Tarihi: 3 Temmuz 2023, Pazartesi - 22:03   Okunma Sayısı: 69058
Kadıköy kulübü Acıbademspor, 69 yıllık tarihinde bir ilke imza atarak bu sezon Üsküdar ilçesine geçiş yaptı. Sezon sonunda 2.Amatör Lig 18.grup şampiyonluğunu kazanan bordo-beyazlılar, bu başarısıyla son 10 yıldaki 4.şampiyonluk sevincini yaşadı.

2022-2023 sezonuna 'Adamlar topluluğu' sloganı ile lige başlayan Acıbademspor, 2.Amatör Lig 18.grupta mücadele etti.  Ligin son haftasında Selimiye Stadında Ataşehirgücü'nü 11-0 mağlup eden bordo-beyazlılar, sezonu 18 maçta 14 galibiyet, 3 beraberlik ve tek yenilgi ile ilk sırada tamamladı. En yakın takipçisi Şile Denizspor'un 7 puan önünde ipi göğüsleyen Acıbademspor, grubunu şampiyon olarak tamamlayarak gelecek sezon İstanbul 1.Amatör Liginde mücadele etme hakkı kazandı. Kadıköy kulübü Acıbademspor, 69 yıllık tarihinde bir ilke imza atarak bu sezon Üsküdar ilçesine geçiş yaptı. Sezon sonunda 2.Amatör Lig 18.grup şampiyonluğunu kazanan bordo-beyazlılar, bu başarısıyla son 10 yıldaki 4.şampiyonluk sevincini yaşadı. Sezon başında Üsküdar Kulüpler Birliğine katılan Acıbademspor, Üsküdar ilçesinin 32. Spor kulübü oldu. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Acıbademspor'a şampiyonluk kupasını Selimiye Stadında düzenlenen törende İASKF Genel sekreteri Asım Özdemir takdim etti. Törende İASKF müsabakalar Güvenlik Sorumlusu Ufuk Tatar, Tunusbağı Spor Kulübü Başkanı Tansu Açabay, Kirazlıtepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Ayvaz, TÜFAD İstanbul Şubesi Başkanı Mehmet Yorulmazlar, Acıbadem Spor Kulübü Başkanı Oğuzhan Atagün ve yönetimi hazır bulundu.

Son 10 yılda 4 şampiyonluk

Acıbademspor 2013-2014 sezonunda 2.Amatör Lig 15.grubu ilk sırada tamamlayarak şampiyon oldu.
Ertesi sezon aynı başarıyı devam ettiren bordo-beyazlılar, 1.Amatör Lig 13.grupta şampiyon olarak Süper Amatör Lige yükseldi.  Sonraki yıllarda hızlı bir düşüş yaşayan bordo-beyazlılar, 2019-2020 sezonunda 2.Amatör Lig 17.grupta şampiyon olarak yeniden 1.Amatör Lige yükseldi. Geçtiğimiz sezon 1.Amatör lig 22.grupta mücadele eden Acıbademspor, 7.haftasında ligden çekilerek 2.Amatör'e düştü. 2022-2023 sezonunda yeniden şampiyonluğu yakalayan Türk futbolunun köklü kulüplerinden Acıbademspor, bir kez daha 1.Amatör Ligin takımı oldu. Bu sezon ilk kez Üsküdar ilçesi adına mücadele eden Acıbademspor, böylece son 10 yıldaki 4.şampiyonluk sevincini yaşamış oldu.

Sezonu 14 galibiyetle tamamladılar

Acıbademspor, 2022-2023 sezonuna Maltepe deplasmanında karşılaştığı Örnekspor maçıyla başladı. 1-0 yenik duruma düşen Üsküdar'ın çiçeği burnunda ekibi maçı 3-1 kazanarak sezona galibiyetle başladı. 2.Hafta Sancaktepe Yenidoğanspor'u 4-2 yenen bordo-beyazlılar, 3.hafta kendisi gibi şampiyonlukta iddialı bir takım kuran Pendik Güllübağlar ile 2-2 berabere kaldı. Bu maçın ilk 40 dakikalık diliminde iki gol yiyerek 2-0 yenik duruma düşen Acıbademspor, Mikail Boyraz ve Mesut Dağlı'nın golleriyle sahadan bir puanla ayrılmayı başardı. İyi Gençlik ve Şile Denizspor karşısında alınan 5-1'lik galibiyetlerin ardından Acıbadem, 3-1 yenik duruma düştüğü maçta Zümrütevler ile 3-3 berabere kaldı. 7.hafta yenik duruma düştüğü maçta İstanbul Altınordu'yu 2-1 yenen bordo-beyazlılar, Kemahspor engelini 12-0 ile geçti. İlk yarının son maçında Ataşehirgücü'nü 3-0 yenerek devreyi lider olarak kapattı. İkinci yarıya golsüz sona eren Örnekspor maçıyla başlayan Acıbademspor, ardından zorlu Pendik Güllübağlar maçını da 3-2 kazanmayı başardı.İyi Gençlik'i 13-0 ile geçen Acıbademspor, 14.hafta takipçisi Şile Denizspor deplasmanına gitti. Maçı 2-1 kaybeden Acıbademspor ilk yenilgisini aldı. Bu yenilginin ardından Acıbademspor çıktığı 4 maçı da kazanarak sezonu 14 galibiyetle tamamladı. 7-1'lik Maltepe Zümrütevler galibiyeti sonrası, bordo-beyazlılar son üç maçında ise gol yemedi. İstanbul Altınordu'yu 10-0, Kemahspor'u 6-0, son maçında ise Ataşehirgücü'nü 11-0 yenen Acıbademspor oynadığı 18 maçta 92 gol atarken, kalesinde sadece 17 gol gördü.

Altı maçta geriden gelip puan aldılar

Acıbademspor sezon boyunca altı maçta, geri düşmesine rağmen, sahadan puanla ayrılmayı başardı. Sezonun ilk maçında Örnekspor önünde 1-0 yenik duruma düşen bordo-beyazlılar sahadan 3-1 galip ayrıldı. Pendik Güllübağlar önünde 2-0 geriden gelip 2-2'yi yakalayan Acıbademspor, Zümrütevler karşısında 3-1 yenik duruma düşmesine rağmen 3-3'lük beraberliği sağlamayı başardı. Acıbademspor ayrıca 1-0 yenik duruma düştüğü; İyi Gençlik, İstanbul Altınordu ve Zümrütevler rövanş maçlarından da galip ayrılmayı başardı.

En büyük teşekkür ailelere

Acıbademspor Teknik Sorumlu Can Hakan Yılmaz, ''İnşallah Acıbadem Spor Kulübünün, 1.Amatör Lig'den Süper Amatöre çıkmış şekilde yine, yeni, yeniden olabilecek şekilde bütün Acıbadem semtine ve Acıbademspor kulübüne hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bütün çocuklarımı çok seviyorum. Oğuzhan başkanımıza çok teşekkür ediyorum'' dedi.  Acıbademspor Sportif Direktörü Şerif Bülbül, ''Öncelikle bize bu imkanları sağlayan Oğuzhan başkana ve Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum. Sonrasında bu oluşumun içerinde olup bize bu başarıları tattıran oyuncu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yine yanımızda olan TÜFAD Başkanımız Mehmet Yorulmazlar'a çok teşekkür ediyorum. Son teşekkürü de ailelere etmek istiyorum. Her zaman yanımızda oldular. Hem tribünde, hem sosyal hayatımızda desteklerini hiç eksik etmediler. Bu nedenle herkesin eşine ve çocuklarına teşekkür ediyorum. Çünkü onlar bize bu imkanları sağladılar. Onlar bizim bu işlerde olmamızı ve başarıları yakalamamıza imkan veriyorlar. Herkesin çocuğuna, eşine, ailesine, annesine, babasına çok teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.


Fotoğraftakiler (soldan sağa) Acıbademspor Teknik Sorumlu Can Hakan Yılmaz, Sportif Direktör Şerif Bülbül

Son 11 yıldaki en iyi kadromuz

Öncelikle futbolcu ailelerine, yönetimine, teknik direktörüne, sportif direktörüne ve bütün futbolcularına kendilerine yaşattıkları bu şampiyonluk için teşekkür eden Acıbadem Spor Kulübü Başkanı Oğuzhan Atagün, ''2012 yılında biz Acıbadem'de sadece 4 arkadaş, Acıbadem Spor Kulübünün kapanmasına, tescilinin iptal edilmesine sadece 2 hafta kala, yönetimi aldık. O zamanlar ben İstanbul'un en genç kulüp başkanıydım. Şerif Bülbül kardeşimle tanıştım. Acıbadem Spor Kulübümüzün 69 yıllık tarihinde sadece bir kez çıktığı Süper Amatör Lig'de en büyük desteği, en büyük emeği veren kişidir. Hiç bir zaman bizimle para konuşmadığın için, hiç bir zaman arkamızdan konuşmadığın için, söylemek istediklerini her zaman yüzümüze söylediğin için kendisine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum'' diye konuştu.


Fotoğraftakiler (soldan sağa) Acıbadem Spor Kulübü Başkanı Oğuzhan Atagün, Başkan Yardımcısı Fatih Topçu

'Hedefimiz her zaman profesyonel lig oldu'

Acıbadem Spor Kulübü'nün yönetimini aldıkları ilk günden itibaren her zaman TFF profesyonel liglerini düşündüklerini söyleyen Acıbadem Spor Kulübü Başkanı Oğuzhan Atagün, ''Hiç bir zaman amatörde oynayalım, 1.Amatör'de oynayalım, bu liglerde boy gösterelim, takımımızın bayrağı bu liglerde bulunsun, liglere katılım sağlayalım değildi. Göreve geldiğimiz ilk günden beri, profesyonelin hayalini kurduk. Bu 11 yıllık süreçte inişlerimiz, çıkışlarımız oldu. Süper Amatör'e kadar takımı harika getirmiştik. Süper Amatör'de de harika bir takım kurmuştuk. Ancak bir siyasi oluşumun içerisinde olmam nedeniyle, kulübümle çok ilgilenemedim. Amatör'de yöneticilik çok önemli, elbette futbolcular sahada her şeyi yapıyor ama bu futbolcuları idare etmek, bu futbolcularla sezon sonunu getirebilmek, çıkan problemleri aşabilmek, bir şekilde gemiyi limana getirebilmek, gerçekten zor bir olay. Bu zorluklar içerisinde hem yönetim, hem de teknik ekip olarak yanımda olan insanlar sayesinde çok şükür Acıbademsporumuz yine ayakta. Şunu belirtmek istiyorum ki, takımda profesyonel liglerde çok rahatlıkla top oynayabilecek arkadaşlar var. Bu seneki kadromuz en iyi kadrolarımızdan biriydi. Kulüp yönetimi olarak verdiğimiz emeklerin karşılığını aldığımızı düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam