reklam
reklam

Bahar geldi Üsküdar çiçeklendi

Eklenme Tarihi: 17 Nisan 2017, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 147078


İSTANBUL- Üsküdar’a bahar, beyazından sarısına, alından moruna  rengarenk çiçeklerle dolu dizgin geldi. Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin bahar hazırlıkları kapsamında ilçenin dört bir yanına diktiği binlerce lale, nergis, sümbül ve daha niceleri park ve bahçeleri donatarak dört bir yanı renk cümbüşüne dönüştürdüler. İlçe sakinleri renk cümbüşüne dönen parkları gördükçe bahar coşkusunu doyasıya yaşıyorlar.
Yorucu ve ağır geçen kışın ardından yeniden tazelenen doğa gibi bizler de yepyeni umutlarla baharı bekleyip tıpkı yeniden açan çiçekler gibi  tazelendik ve hayatımız çiçeklerle renklendi. 
Üsküdar Belediyesinin yürüttüğü yeşil alan ve çevre düzenlemelerini bazı ilçelerde hala devam etmektedir.  Güzel Üsküdar’ımıza yeni parklar kazandırılmaktadır.
 Rengarenk çiçeklerin açtığı parklarda ortaya çıkan görüntü, ilçe sakinleri tarafından çok beğenilmektedir. Aileleriyle birlikte parklara gelen ve günün her saatinde renkli bir seyir keyfi yaşayan ilçe sakinleri kuş sesleri arasında baharın neşesini alabildiğince yaşamaktadırlar.
Ben de yolumun üzerinde bulunan ve Çengelköy’ümüzün Havuzbaşı Parkı’na uğradım. Parkın hemen girişine Üsküdar Belediyesi tarafından yerleştirilmiş kedi evi beni çok mutlu etti. Bizler gibi bu dünyanın yaşam ortakları olan sokak hayvanlarımıza duyarlı bir şekilde yaklaşan Üsküdar Belediyesi’ne ve semt sakinlerine ne kadar teşekkür etsem azdır.
Parkın içerisine doğru girdiğimde bir de ne göreyim çocukluğumda köyümüzün dağlarında yetişen minik mor bir kır çiçeği vardı. O çiçekler yeşil çimenlerin arasından koyu mor rengi ve bodur boyu ile bahçelerimizi yeşile ve mora donatırdı.  Ben onları uzun uzun izlemeyi ve  toplamayı çok severdim. Yıllar sonra bu parkta çocukluk anılarımı süsleyen ve özlediğim bir çiçeğe rastlamak beni ne kadar mutlu etti anlatamam.
Dağ sümbülü diğer adıyla üzüm sümbülü de denen bu mor minik kır çiçeklerini parklarımızda sıkça görebileceğim ve onların sayesinde yaz tatillerimi köyde geçirdiğimiz çocukluk yıllarımı ve anılarımı yad edeceğim. 
Parkın biraz daha içerisine girdiğimde  her bir ağacın etrafının yuvarlak taşlarla çevrildiğini ve bu alanların renk renk laleler, nergisler, sümbüller, menekşeler ile donatıldığını gördüm. 
Rengarenk çiçeklerin arasında parkını ziyaret eden semt sakinlerinin çocukları ile birlikte keyifli vakit geçirmeleri için çocuk oyun parkı ve dinlenme alanları da itina ile parkın içine yerleştirilmiş. 
 Biraz daha ilerledikçe parkın caddeden biraz daha içeride kalan kısmına on adet spor aleti konularak semt sakini hanımlarımızın sağlıklı yaşam için spor yapmaları düşünülmüş ve çok da hoş olmuş. Her hangi bir spor salonuna gitmeye maddi imkan yada fırsat bulamayan hanımlarımız ister kendileri olsun isterlerse de komşu yada arkadaşları ile parklarda bulunan bu aletler ile açık havada spor yapma imkanı buluyorlar. 
Semtimizde bulunan parklarımıza ve yeşil alanlarımıza el birliği ile sahip çıkalım. Çiçeklerimizi koruyup, parklarda bulunan spor aletleri, oyun parkları ve bankları düzgün kullanmalıyız.  

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam