reklam
reklam

Futbol ailesi iftarda buluştu

Eklenme Tarihi: 18 Nisan 2023, Salı - 23:52   Okunma Sayısı: 40031
Türk futbolunun önemli isimleri Türkiye Futbol Vakfı’nın (TFV) geleneksel iftar organizasyonunda bir araya geldi.

Kurulduğu günden bugüne kadar Türk futboluna hizmet etmeyi temel bir ilke kabul eden Türkiye Futbol Vakfı’nın (TFV), Üsküdar A11 Hotel'de verdiği geleneksel iftar ile Türk futbol dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi. Futbol dünyasında, oyunculuk, teknik adamlık, idarecilik, yöneticilik, futbol yazarlığı, futbol yorumculuğu, futbol programı sunuculuğu gibi görevlerde bulunarak Türk futbol ailesi içinde önemli bir yer edinmiş 300 davetlinin katıldığı geceye, TFV Başkanı Engin Verel ve TFV Başkan Yardımcısı Ulvi Erim ev sahipliği yaptı. Üsküdar'da A11 Hotel Bosphorus 'da gerçekleşen iftar programına, UEFA 1. Asbaşkanlığı, FIFA İcra komitesi üyeliği ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı yapan uluslararası spor adamı Şenes Erzik, Türk futbol hakemliğinin önemli isimlerinden Ertuğrul Dilek, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, TFF tarihinin ilk kadın yönetim kurulu üyesi İdil Karademirlidağ Suher ve TFF Yönetim Kurulu üyeleri Murat Aksu ile Murat Şahin, Lütfü Arıboğan ve Şekip Mosturoğlu, Yalçın Karadeniz gibi spor yöneticilerinin yanı sıra, eski futbolculardan Cemil Turan, Şenol Ustaömer, Zafer Tüzün, Cem Pamiroğlu, Recep Çetin ve Nejdet Ergün katıldı. Ayrıca Yılmaz Vural, Güvenç Kurtar, Samet Aybaba ve Ömer Kaner gibi teknik direktörler de iftar programına katılan isimler arasındaydı.

“TFV ilk günkü heyecanla görev yapıyor”

Türkiye Futbol Vakfı’nın iftar davetinde bir konuşma yapan TFV Başkanı Engin Verel, “Türk Futbol Vakfı 1995'den günümüze, Türk futboluna hizmet verme yarışı içinde. Onursal Başkanımız Şenes Erzik döneminde kurulan TFV, Türk futboluna ve futbol ailesinin tüm katmanlarına destek verdi, vermeye de devam edecek. Özellikle pandemi süreci her kurumu olduğu gibi bizi de derinden etkiledi. Ancak, biz yeniden görev ve projelerimizi, ilk günkü heyecanımızla gerçekleştirme adına hazırız. Bu gece aramızda bulunan siz sevgili dostlar, futbol ailemizin değerli bireyleri, iftar organizasyonumuza gelerek bizlere olan sevgi ve güvenlerini gösterdiniz. Siz tüm katılımcılara gönül dolusu teşekkür ediyorum” dedi.

Ulvi Erim'e plaket sunuldu

Bu arada TFV Başkanı Engin Verel, geceye ev sahipliği yapan TFV Başkan Yardımcısı Ulvi Erim'e bir plaket takdim etti. Ulvi Erim, aldığı plaket sonrasında yaptığı kısa konuşmada, “Vakıf olarak Türk futboluna hizmet veren her bireyin iyi ve kötü günlerinde yanında olmak için elimizden geleni yapma gayretindeyiz. Bu uğurda taşın altına elimizi sokmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Yönetim olarak ortaya koyduğumuz birlik ve beraberlik tablosu da bunun en önemli kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

Boğaz manzaralı iftar programı

Başkanlığını Engin Verel’in yürütmekte olduğu Türkiye Futbol Vakfı (TFV), spor ve futbol camiasını verdiği iftar davetinde bir araya getirdi. Vakfın geleneksel hale getirdiği iftar buluşması, İstanbul turizminin yeni gözdelerinden A11 Hotel Bosphorus’ta gerçekleşti. Toplam 300 davetlinin katıldığı iftar, eşsiz Boğaz manzarası eşliğinde ney ustası Hasan Saka’nın sergilediği otantik ney konseri ile başladı. Türkiye Futbol Vakfı (TFV) Yönetim Kurulu Başkanı Engin Verel, tüm konuklara katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Medyanın ünlü isimler de davet edildi

Türkiye Futbol Vakfı’nın (TFV) geleneksel iftar organizasyonuna futbol camiasının önde gelen isimlerinin yanı sıra, spor ve futbol medyasından da davetliler vardı. Davetliler arasında; Fotomaç köşe yazarı Gürkan Bilgiç, Sabah köşe yazarı Levent Tüzümen, Spor gündemine dair yorumları ile dikkatleri çeken Nevzat Dizdar, Telegol programının sunucusu Serhat Ulueren, A Spor'dan Emre Kaplan, Akademi Futbol Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Atilla Koç, Akademi Futbol Dergisi editörü Uğur Özkan, Akademi Futbol Dergisi yazarı Erden Aktoğu, CNN Türk editörü Emre Tilev, spor yazarı Ahmet Çakır, Fenerbahçe gazetesi genel yayın yönetmeni Atilla Bartın yer aldı.

Efsane isimler renk kattı

Üsküdar'da düzenlenen Türkiye Futbol Vakfı’nın (TFV) geleneksel iftar organizasyonuna Türk futbolunun renkli siması ünlü teknik direktör Yılmaz Vural ile Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Cemil Turan da kattılar. Bunun haricinde iftar programına davet edilen TFF eski futbolcuları arasında; Necdet Ergün, Mehmet Ekşi, İsmail Er, Ömer Gülen, Nevruz Şerif, Sefer Kapıcı, Ersoy Sandal, Ahmet Ceyhan, Samet Akbaba ve Recep Çetin yer aldı.

Bir çok projeye imza attı

Futbol camiasını verdiği iftar daveti ile bir araya getiren Türkiye Futbol Vakfı’nın (TFV), Türk futboluna her anlamda hizmet etmek amacı ile futbol camiasının önde gelen isimlerinin bir araya gelmesiyle kuruldu. 1995 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan ve Engin Verel’in başkanlığını yaptığı Türkiye Futbol Vakfı (TVF), bugüne kadar pek çok başarılı projeye imza attı. Türkiye Futbol Vakfı, 2019 yılında Elit Master Lig ile birlikte önemli projede yer aldı. Türkiye Futbol Vakfı üyesi Atilla Koç, Elit Master Lig yönetim kurulu başkanı Erkan Soyyiğit, Türk futboluna hizmet eden iki güzide kurumun birlikte ortak projelerde yer alarak farkındalık oluşturması amacıyla 2019 yılında ilk adımı attılar. Bu bağlamda; Türkiye Futbol Vakfı, bir döneme damgasını vuran Stadyum Dergisinde, Elit Master Lig'e yer verdi.

Verel başkanlığa 2018 genel kurulu ile geldi

Türkiye Futbol Vakfı başkanı Engin Verel, 2018 yılında yapılan Olağan Genel Kurulu sonunda başkanlığa geldi. O dönemde oluşturulan yönetim kurulunda Fenerbahçe eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, TFF Federasyonu eski Eğitim Daire Başkanı Prof.Dr. Güven Erdil, TFF eski yönetim kurulu üyesi Selami Özdemir gibi isimler yer aldı. Kurul yüksek katılımla gerçekleştirilirken spor camiasının her kesiminden yeni üyelerin başvuruları oylandı. Genel Kurulda 31 yeni üye başvurusu kabul edilirken yeni yönetim kurulunda önemli isimlere de yer verildi. Başkan Engin Verel "Vakıf olarak önümüzdeki dönemde Türk futbolu için çok önemli bir işi sonlandırmak istiyoruz. Artık çalışmalarımızı 'Türkiye Futbol Vakfı Futbol Akademisi'ne yoğunlaştırdık. Kısa süre sonra futbolumuzun en büyük eksiği olarak gördüğümüz eğitimli, altyapısı dolu, yalnızca futbol oynayan değil dünyaya bakışı olgunlaşmış gençleri yetiştireceğimiz okulumuzu açmak istiyoruz" dedi. Engin Verel Başkanlığı'ndaki yeni yönetim kurulunda; Ahmet Gürel, Alpay Tarhan, Bülent Arslan, Can Verel, Efe Ayçenk, Gülnur Tutumoğlu, Gürkan Kubilay, Güven Erdil, Hayati Küçük, Hayati Saral, Mehmet Erdoğan, Nafiz Akalın, Ramazan Güven, Selami Özdemir, Selin Açık, Tuncer Selim, Tunç Özsoy, Yahya Uğur'dan oluştu.

Türkiye Futbol Vakfı'nın yayınları

Vakıf bugüne kadar bir çok yayına destek verdi. Bu yayınlar arasında; Türkiye Futbol Vakfı Kurucu Üyeleri, İsmail Kurt'un Meşin yuvarlakta pembe alemler, Sahir Gürkan Belgeseli, Cem Atabeyoğlu'nun Türk Futbolunda unutulmayan 200 ünlü, Abdullah Gegiç'in Futbolcu Fabrikası, Türkiye Futbol Vakfı araştırma kılavuzunu saymak mümkün. Vakıf ayrıca 2020 yılında Spor Hukuku Eğitimleri ve Spor ile Futbol’un Marka Değeri gibi konularda Konferans ve Sempozyum düzenlemesi başlıkları çerçevesinde ikili işbirliği geliştirilebilmesi için Gedik Üniversitesi iş birliğine gitti. Yapılan iş birliğinde, Türk Futboluna ve Spor dallarının eğitimi ve öğretimine katkısı olacağı düşünülen birçok alanda iş birliği geliştirilmesi hususunda mutabık kalındı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam