reklam
reklam

U15 Ligi sona erdi

Eklenme Tarihi: 17 Nisan 2023, Pazartesi - 22:48   Okunma Sayısı: 264407
İstanbul U15/A ve U15/B Ligleri oynanan son hafta maçlarıyla tamamlandı. U15 Ligi A Kategorisinde grubunu şampiyon tamamlayan takımları İstanbul'u U15 Türkiye Şampiyonası'nda temsil etme hakkı kazandı.

İstanbul U15/A ve U15/B Ligleri oynanan son hafta maçlarıyla tamamlandı. U15 Ligi A Kategorisinde grubunu şampiyon tamamlayan takımları İstanbul'u U15 Türkiye Şampiyonası'nda temsil etme hakkı kazandı.

 

2022-2023 sezonunda İstanbul U15 Ligi, U15/A ve U15/B olmak üzere iki kategori halinde oynandı. İstanbul U15/A Ligine 107 takım, İstanbul U15/B Ligine ise 283 takım olmak üzere U15 Liglerine toplam 390 takım katıldı. U15 Ligi A Kategorisinde yer alan ve grubunu şampiyon tamamlayan; Silivrispor, 5 Mevsim Gençlik, İstanbul Kastamonu, Beylikdüzü Yakuplu, Eroğluspor, Damlaspor, Bahçelievler Soğanlı, Alibeyköyspor, İstanbul Beylikdüzü, Bakırköy 1903, Bağlarbaşı, Cevizli Anadolu, Dolayoba ve Kartalspor Türkiye Şampiyonasına direk katılma hakkı elde etti. U15 Ligi A kategorisinde Çatalcaspor, İstanbul Demirspor, Başakşehir Belediyespor, Zara Ekinli, Sultangazispor, İFA, Hadımköy, Hürriyetgücü, Yeniköyspor, Haznedar İdman Ocağı, Sultanbeyli Belediyespor, Ümraniye İnkilapbir, Dudulluspor ve Pendik Güllübağlar takımları ikinci sırayı aldı. Bu takımlar arasında en centilmen iki takım olan İstanbul Demirspor ve Sultangazispor Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı elde eden son iki takım oldu. İstanbul U15 Liglerinde 2008, 2009 ve 2010 doğumlu sporcular oynayabildi. 2011 ve daha küçük doğumlular oynatan takımlar hükmen mağlup ilan edildiler. 2022-2023 Sezonunda U15 Ligi A Kategorisinde grubunu son iki sırada tamamlayan takımlar hariç diğer takımlar 2023-2024 sezonunda U16 Ligi A Kategorisinde, son iki sırada tamamlayan takımlar ise 2023-2024 sezonunda U16 Ligi B Kategorisinde yer alacaklar.

Grup birincileri U16'ya yükseldi

2022–2023 Sezonunda U15 Ligi B Kategorisinde grubunu ilk sırada tamamlayan; Arnavutköy Yayla, Gençobaspor, 1907 Ataköy Çobançeşme, Bahçeköyspor, Batı Trakya, Söğütlüçeşme Birlik, Boğaziçi, Osmaniye İstiklal, Tunaspor, Kayaşehirspor, Kartaltepe, Albayrak, Nilüfer Gökay İ.Ö.O., Örnektepe, Firuzköy, Akşemsettin Parseller, Selvispor, Bağcılar Ordu, Bahçelievler Futbol Atletik, Vefa, Başakşehir Şamlarspor, Avcılar Gençlerbirliği, Yıldırım Bosna, Beyoğlu 1979 Yeniçarşı, Gaziosmanpaşa, Karabekirspor, Tunusbağı, Pendik Yenişehir Katalları, Kartal Yuvası, Başıbüyükspor, Ataşehir Yoncaspor, Balkan Yeşilbağlar, Sancaktepe Belediye Gençlik, Tunçspor, Taçspor, İstanbul DSİ takımları 2023-2024 sezonunda U16 A kategorisine yükseldiler. Diğer takımlar U16 Ligi B Kategorisinde yer almaya devam edecek.

Tunusbağı namaglup şampiyon oldu

İstanbul U15/B Ligi 27.grupta lider Tunusbağı, Selimiye Stadında grubun son maçında Acıbadem Üsküdar ile karşı karşıya geldi. Maçtan 13-0 galip ayrılan Tunusbağı, 14.maçından da galip ayrıldı. Puanını 42'ye yükselten Üsküdar temsilcisi en yakın takipçisi Maltepe Fındıklı'nın 11 puan önünde yenilgisiz şampiyon oldu. Mavi-beyazlılar 14 maçta rakip filelere 96 gol gönderirken, kalesinde sadece 12 gol gördü. Tunusbağı U15 takımı attığı 96 gol ile tüm gruplar içinde en çok gol atan takım oldu. Mavi-beyazlıların 39 golüne imza atan Alp Demir Değirmenci ise U15/B'nin gol kralı oldu.

 

U15 takımlarının yenilgisiz şampiyon olmasından dolayı mutlu olduklarını söyleyen Tunusbağı Başkanı Tansu Açabey, ''U15 takımımız 3-4 yıldır bir arada oynayan oyunculardan kurulu bir takım. Hocalarımız Sabri Durmuş Hoca, Ömer Hoca, takımla çok ilgililer. Kendilerine de buradan teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Hem efendi, hem de iyi sporcular yetiştiriyorlar. Biz de kulüp olarak bu anlayışla, tüm kategorilerde başarılı ve centilmen futbolcularla yarışmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 160 lisanslı oyuncumuz var. Bu oyuncuların gelişimlerini yakından takip ediyoruz. Şampiyonluk yolunda puan kaybetmeden ilk sırayı alan ve gelecek yıl U16/A'ya yükselen tüm oyuncularını da kutluyorum'' diye konuştu.

Taçspor U15 şampiyonluk kupasına kavuştu

İstanbul U15/B Ligi 35.grupta en yakın takipçisi Bostancıspor'a 2 puan fark atan Taçspor şampiyon oldu. Sezona Altyapı Sorumlusu Ersin Atasoy ve Teknik Sorumlu Ender Sevindik yönetiminde başlayan U15 Takımı oynadığı 14 maçta 11 galibiyet ve 3 mağlubiyet alan sarı-kırmızılılar attıkları 38 gole karşılık kalesinde 9 gol gördü. Taçspor elde ettiği bu şampiyonlukla gelecek sezon U16/A Liginde mücadele etme hakkı kazandı. Galatasaray Taçspor U15 takımı yapılan iftar programında şampiyonluk kupasına kavuştu. Genç şampiyonların oldukça mutlu olduğu iftar programı Ataşehir Galatasaray Taçspor tesislerinde yapılırken, yemeğe Galatasaray Taçspor Kulüp Başkanı Ali Polat Bengiserp, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Saruhan Cibara, Cengiz Ergani, Ahmet Cebeci, Kerem Argüden, Selçuk Azeri, Futbol Şubesi Koordinatörü Dursun Karataş, Teknik Ekip, U15 takımı sporcularıyla, Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Amatör Spor Kulüpler Birliği tarafından düzenlenen turnuvada ikinciliği elde eden U17 Takımı oyuncuları katıldılar. Galatasaray Taçspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Futbol Şubesi Sorumlusu Selçuk Azeri, altyapıya yaptıkları yatırımların meyvelerini almaya başladıklarını söyledi. Galatasaray Taçspor'un Ataşehir ilçesinde ve Anadolu yakasında artık bir futbolcu fabrikası olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin altını çizen Azeri, hedeflerinin tamamen kendi altyapılarından yetişen oyuncularla liglerde mücadele etmek olduğunu söyledi. Kadrolarında bir çok genç ve yetenekli futbolcu olduğunu belirten altyapı Sorumlusu Ersin Atasoy ise Galatasaray Taçspor’un kazanmayı alışkanlık haline getiren bir takıma dönüşmesi için gelecek vaat eden gençler ile iskelet bir kadro oluşturduklarına dikkat çekti.

Bağlarbaşı'na beraberlik yetti

İstanbul U15/A Liginde 11.grupta şampiyonluk ipini göğüsleyen takım Üsküdar temsilcisi Bağlarbaşı oldu. Son haftaya lider giren bordo-beyazlılar, Kartal deplasmanında Bulvarspor ile 1-1 berabere kaldılar. Bulvar Mimar Kubilay Köse Stadındaki maçı Umut İkisivri, Burhan Demirtaş ve Emir Üzgün hakem ikilisi yönetti. Karşılaşmanın ilk yarısını Baha Emihan Yılmaz'ın ayağından yediği golle 1-0 yenik kapatan Bağlarbaşıspor, ikinci yarının hemen başında Emirhan İlçin ile eşitliği sağladı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı. Teknik sorumlu Şevki Murat Arslanoğlu yönetimindeki Bağlarbaşı U15 takımı, puanını 36'ya yükselterek şampiyonluğunu ilan etti. Üsküdar ekibi oynadığı 14 maçta 11 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti. Rakip filelere 60 gol göndren Bağlarbaşı U15 takımı kalesinde sadece 7 gol gördü. Bordo-beyazlılarda Mehmet Kutay Alemdar 27 golle, grubunun gol kralı olurken, U15/A Liginde gol krallığında ikinciliği elde etti.

Kartalspor mutlu sona ulaştı

İstanbul U15/A Liginde 14.grupta şampiyonluğu Kartalspor elde etti. Bordo-beyazlılar son maçında İstanbul Çorumspor ile karşılaştı. Bulvar Mimar Kubilay Köse Stadındaki maçı Hasan Sezer İşeri, Şevket

Bilal Karaman ve Melek Pelin Sayar hakem üçlüsü yönetti. Karşılaşmada baştan sona üstün bir oyun sergileyen Kartalspor U15 takımı, ikinci yarıda Deniz Malik Akarsu ve Buğra Özsoy'un golleriyle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 30'a yükselten bordo-beyazlılar en yakın rakibi Pendik Güllübağlar önünde şampiyonluğu kazandı. Teknik sorumlu Alihan Yılmaz yönetimindeki Kartalspor U15 takımı çıktığı 12 maçta 10 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı. Attığı 27 gole karşılık kalesinde sadece 4 gol gören bordo-beyazlılarda, Anıl Onat Bahar 6, Hamza Efe Aydın 5 gol kaydetti.

Silivrispor yenilgisiz şampiyon

İstanbul U15 A Liginde 1.grupta yenilgisiz şampiyonluğa ulaştı. Kırmızı-lacivertliler son maçında İstanbul Jenerikspor'u ağırladı. Silivri Müjdat Gürsu Stadındaki karşılaşmayı Enes Daşdelen, Muhammed Emin Yılmaz ve Toygu Efe Erkan yönetti. Karşılaşmayı Silivri temsilcisi, Harun Berber, Atakan Çağan (2) ve Yiğit Ulupınar'ın golleriyle 4-1 kazandı. Oynadığı 14 maçta 13 galibiyet ve 1 beraberlik alan kırmızı-lacivertliler en yakın takipçisi Çatalcaspor'un 10 puan önünde ipi göğüsledi. Attığı 47 gole karşılık kalesinde sadece 12 gol gören Silivrispor U15 takımında İsa Sancak 13 golle en golcü isim oldu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam