reklam
reklam

SAL'da son hafta

Eklenme Tarihi: 5 Nisan 2023, Çarşamba - 19:57   Okunma Sayısı: 56412
İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'da normal sezonun son haftasına girilirken, 6.grupta lider İFA'ya ilk yenilgisini tattıran Sarıyer Yeni Mahalle klasmana kalan 12.takım oldu. Son haftanın ardından 4 takım daha belli olacak.

İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'da 21.hafta geride kalırken, son hafta heyecanı yaşanacak. Normal sezonun bitmesine bir  hafta kala, 6.grupta lider İFA'ya ilk yenilgisini tattıran Sarıyer Yeni Mahalle klasmana kalan 12.takım oldu. 1.grupta Maltepespor, 2.grupta Beşyüzevler ve İstanbul Bulancak, 3.grupta Anadolu Futbol Yatırımları ve Ortaçeşme, 4.grupta Çekmeköy Belediyesi Alemdağ, 5.grupta Leventspor ve Beykoz 1908, 6.grupta İFA, 8.grupta ise Alibeyköy ile Küçükçekmecespor ilk ikiye girerek klasman gruplarına kaldılar. 2.grupta ikinci sırayı alacak takım Yeni Ufukspor ya da Avcılar Belediyespor olacak. 4.grupta ikinci sıra için Çubukluspor ile Küçükçekmece Esnafspor son gafta maçlarına çıkacaklar. 7.grupta ise dört takımın ilk iki şansı sürüyor. Galata, Merkezefendispor, Taçspor ve Beykoz İdman Yurdu birbirlerine çok yakın puanlarla sıralanıyorlar.     

Önder Mula 27 gole ulaştı

İstanbul Süper Amatör Ligi 21.haftasında, 28 farklı statta 31 maç oynandı. Bu maçların 15'inde ev sahibi takımlar kazanırken, 12 maçta deplasman takımları üç puanı hanelerine yazdırdı. Üçü golsüz olmak üzere 4 maç ise beraberlikle tamamlandı. Ligden çekilen ve sahaya çıkmayan takımlar nedeniyle 9 maç hükmen sona erdi. Oynanan 31 maçta toplam 121 gol atıldı. Avcılar Belediyespor evinde İstanbul Siirt Y.Selim'i 7-0 yenerek haftanın en farklı galibiyetine imza attı. 21.haftada iki futbolcu dörder gol atma başarısı gösterdi.  Küçükçekmece Yeşilova Esnafspor'un evinde Küçükyalı Yelken'i 6-2 yendiği maçta Doğukan Borak, Çekmeköy Belediyesi Alemdağ'ın sahasında Dikilitaşspor'u aynı sonuçla yendiği maçta Batuhan Fatih Çoban 4'er gol attılar. Haftayı bir gol atarak kapatan Beşyüzevler'den Önder Mula, 27 gole ulaşarak gol krallığında ilk sıradaki yerini korudu.

Klasman grupları şekilleniyor

Normal sezon tamamlanınca, 2022-2023 sezonunda gruplarında birinci ve ikinciliği alacak 16 takım arasında 2 grup halinde SAL Klasman grubu oluşturulacak. SAL Klasman Grubu A ve B Grubu olmak üzere sekizerli iki grup halinde oynanacak. SAL’da 1.,2.,3. ve 4. grup birincileri A Grubu’nda, ikincileri ise B Grubu’nda yer alacak. SAL’da 5.,6.,7. ve 8. grup birincileri B Grubu’nda, ikincileri ise A Grubu’nda yer alacak. Buna göre Klasman A grubunda; Maltepespor, Beşyüzevler, Anadolu Futbol Kulübü, Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor, Beykoz 1908, Sarıyer Yenimahalle, Küçükçekmece ve 7.grup ikincisi (Galata, Merkezefendispor, Taçspor ya da Beykoz İdman Yurdu) yer alırken, B grubu, Leventspor, İFA, 7.grup birincisi (Galata, Merkezefendispor, Taçspor ya da Beykoz İdman Yurdu), Alibeyköyspor, 1.grup ikincisi (Yeni Ufukspor ya da Avcılar Belediyespor) , İstanbul Bulancakspor, Ortaçeşmespor ve 4.grup ikincisi (Çubuklu ya da K.Çekmece Yeşilova Esnafspor) yer alacak.

 

 

Üsküdar takımlarından iki galibiyet

Üsküdar temsilcileri İstanbul Süper Amatör Ligi 21.haftasında; 2 glibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldılar. Selimiye, deplasmanda İstanbul Bafraspor'u 5-2, Karacaahmet Aygen ise evinde B.Çekmece Belediyespor'u 3-2 mağlup etti. Çamlıcaspor, Beylerbeyi'nde oynanan maçta Bakırköyspor ile golsüz berabere kaldı. Bağlarbaşı, Selimiye'de oynanan maçta Yeni Ufukspor'a 4-2, Üsküdar Futbol Yatırımları ise deplasmanda Taçspor'a 2-0 mağlup oldu. 1.grupta Bağlarbaşı bir basamak gerileyerek 6.sıraya düştü. 3.grupta Karacaahmet Aygen, aldığı galibiyetle 3.sıraya yükseldi. 3.grupta haftayı galibiyetle tamamlayan Selimiye bir basamak yükselerek 4.sıraya geldi. Bakırköyspor beraberliğinden sonra Çamlıcaspor 5.sıradaki yerini korudu. Taçspor'a yenilen Üsküdar Futbol Yatırımları ise 7.sıraya geriledi.

Sarıyer Yeni Mahalle klasmana kaldı

Geçen sezon İstanbul 1.Amatör Ligi'nde şampiyon olarak Süper Amatör lige yükselen Sarıyer Yeni Mahalle başarılı ve istikrarlı performansını bu sezonda da devam ettirerek grubunu ikinci sırada tamamlamayı garantiledi. Böylece kırmızı-yeşilliler klasman gruplarına katılma hakkı kazandı. Grubun yenilgisiz takımı İFA ile Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı Stadında karşılaşan Sarıyer Yeni Mahalle rakibini 39.dakikada Turan Yılmaz'ın attığı golle 1-0 yenerek, bitime bir hafta kala grubu ikinci tamamlamayı garantiledi. Bu sezon 19 maçta 15 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi alan Sarıyer temsilcisi, attığı 56 gole karşılık, kalesinde sadece 16 gol gördü. Sarıyer Yeni Mahalle, son 10 yılda inişli-çıkışlı bir grafik çizdi. 2012'de 2.Amatör Lig'de, 2013'de ise 1.Amatör Lig'de şampiyon olan kırmızı-yeşilliler  2014 sezonunda en parlak dönemini yaşadı. Grubunu 2.tamamlayan Sarıyer temsilcisi klasmana kalırken, Bölgesel Amatör Ligin kapısından döndü. 2016'da Süper Amatör Lig'den, 2017'de ise 1.Amatör Lig'den düşen Sarıyer Yeni Mahalle, 2020'de 2.Amatör Lig'de 4.sırayı aldıktan sonra, pandemi nedeniyle bir üst lige alındı. Geçen sezon ise grubunu şampiyon tamamlayan kırmızı-yeşilliler 6 sezon sonra yeniden Süper Amatör Ligin biletini almıştı.

Dört ihtimalli grup

Süper Amatör Lig 7.grupta ilk iki sıra için tam dört aday yer alıyor. Grup şampiyonluğunun ve ikinciliğin adayları Galata, Merkezefendispor, Taçspor ve Beykoz İdman Yurdu haftayı kayıpsız kapattılar. Galata, deplasmanda İstanbul ve Esenyurt Orduspor'u 5-0, Merkezefendispor evinde Bahçelievler Gümüşhane'yi 1-0, Taçspor, Üsküdar Futbol Yatırımlarını 2-0, Beykoz İdman Yurdu ise sahaya çıkmayan grup sonuncusu Mecidiyeköyspor'u 3-0 hükmen yendi. Beykoz İdman Yurdu son maçını ligden çekilen Boyacıköy ile yapacağı için bu maçtan hükmen galip ayrılacak ve ligi 37 puanla tamamlayacak. 37'şer puanı olan Galata ile Merkezefendispor, Beyoğlu Stadında karşı, karşıya gelecek. Ligin ilk yarısındaki maçı Merkezefendi 2-0 kazanmıştı. Beraberlik halinde klasmana kalacak takım Zeytinburnu temsilcisi olacak. 35 puanı bulunan Taçspor ise ilk yarı 2-1 yenildiği Balatspor ile karşılaşacak.

Son iki bilet kimin olacak?

İstanbul Süper Amatör Ligi'nde klasman gruplarına kalacak son dört takım, 22.ve son hafta oynanacak maçlardan sonra belli olacak. 1.grupta Yeni Ufukspor, Avcılar Belediyespor'u 5-4 yendiği tarihi maçtan sonra bir puanlık avantaj yakalamıştı. Kırmızı-yeşilliler, Selimiye Stadında oynanan maçta Bağlarbaşı'nı 4-2 mağlup ederek 41 puana ulaştı. Avcılar Belediyespor ise evinde Siirt İstanbul Y.Selim'i 7-0 gol ile uğurladı ve 40 puana yükseldi. Son hafta Avcılar ekibi, ligden çekilen Soğuksuspor ile karşılaşacak ve ligi hükmen galibiyetle tamamlayacak. Böylece sarı-siyahlılar normal sezonu 43 puanla bitirmeyi garantiledi. Küçükçekmece temsilcisi Yeni Ufukspor ise evinde grup 5.si Küçükköyspor'u misafir edecek. maçın berabere bitmesi halinde, klasmana kalacak takım Avcılar ekibi olacak. Bu nedenle Yeni Ufukspor'un klasman biletini alabilmesi için maçtan mutlaka galip gelmesi gerekiyor. Ligin ilk yarısındaki karşılaşmayı Yeni Ufukspor deplasmanda 3-1 kazanmıştı. 4.grupta ise ikinci sırayı alacak takım, Yeşilköyspor-K.Ç. Yeşilova Esnafspor ve Çubukluspor-Çıksalın maçlarından sonra belli olacak. Çubukluspor son haftaya 39, takipçisi K.Ç. Yeşilova Esnafspor ise 38 puanda girecekler.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam