reklam
reklam

BAL'da heyecan artıyor

Eklenme Tarihi: 4 Nisan 2023, Salı - 23:49   Okunma Sayısı: 56006
Bölgesel Amatör Lig'de 22.hafta geride kaldı. Son dört haftaya girilirken, şampiyonluk yarışı kadar, ligde kalma mücadelesinde de heyecan arttı. İstanbul takımları haftayı 12 galibiyetle kapatırken, liderler yerlerini korudu.

Bölgesel Amatör Lig'e 22.hafta maçlarıyla devam edildi. Tüm gruplarda heyecan son haftaya yaklaştıkça gidereke tırmanıyor. Son dört haftaya girilirken, şampiyonluk yarışı kadar, ligde kalma mücadelesinde de heyecan arttı. İstanbul takımları haftayı 12 galibiyetle kapatırken, liderler yerlerini korudu. BAL 1.grupta ilk üçte şampiyonluk mücadelesi veren lider Mardin 1969 ile takipçileri Yeşil Vartospor ve Mazıdağı Fosfatspor haftayı kayıpsız kapattılar. 3.grupta ilk sırada yer alan Sebat Gençlik haftayı kayıp kapatınca en yakın takipçisi Ağrı temsilcisi Doğubayazıt Futbolspor ile arasındaki 5 puanlık farkı korudu. 4.grupta Tokat Belediyesi Plevne Spor liderliğini korudu. Takipçisi Çarşambaspor, deplasmanda Samsun Büyükşehir Belediyespor'a yenilince puan farkı 8'e çıktı. 5.grupta Bartınspor evinde Devrek'ten sonra Karadeniz Ereğli Belediyespor'a da yenilince Karabük İdman Yurdu ile arasındaki puan farkı 5'e yükseldi. 6.grupta başkent ekibi Sincan Belediyespor deplasmanda Suvermez Kapadokya karşısında berabere kalınca, evinde Niğde Belediyespor'u yenen Kayseri ekibi Talas Belediyespor puanları eşitledi. 8.grupta lider Anadolu Üniversitesi ile takipçisi Kumluca Belediyespor arasındaki 2 puanlık fark bu hafta da değişmedi. 9.grupta Viven Bornova Futbol Kulübü evinde Ermaş Muğlaspor'u yenerek büyük avantaj elde etti. Kızılcabölük'ü deplasmanda 6-0 yenen Eşin Grup Sökespor averajla liderliğe yükseldi. Kağıthane temsilcisi Bayburt 1918'in çekilmesinden sonra lige devam eden 24 İstanbul takımı haftayı biri hükmen olmak üzere 13 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyetle tamamladılar.İki İstanbul takımının zirveyi ilgilendiren maçında ise Küçükçekmece Sinopspsor deplasmanda Vefa'yı 2-0 yendi.

Bağcılarspor gol yağdırdı

Bölgesel Amatör Lig 10.grupta 6.sıraya yükselerek grubun en iyi İstanbul takımı unvanını Kartalspor'dan devralan Bağcılarspor haftayı farklı bir galibiyetle kapattı. Mavi-beyazlılar, ligin ilk yarısında İzmir'de 4-2 yendikleri Özçamdibispor'u Bağcılar Mahmutbey Stadında oynanan maçta 10-0 mağlup etti. Bağcılarspor, bu sezon Nişantaşı'nın Yalovaspor'u 8-0 yendiği maçtan sonra, İstanbul takımlarının elde ettiği en farklı skora ulaşmış oldu. Salihli hükmen galibiyetini saymazsak, Kartalspor 9 maç sonra ilk kez galibiyetle tanıştı. Budaklar'ı deplasmanda 3-1 yenen bordo-beyazlılar, en iyi ikinci İstanbul takımı olarak Bağcılarspor'un 1 puan gerisinde yer alıyor. Sultangazi evinde Çeşme ile berabere kalınca, Kartal ile arasındaki puan farkı 3'e yükseldi. Grubun son iki sırasında yer alan Gazi Mahallesi ile Ortaköyspor ise İstanbul Süper Amatör Ligi'ne düşmesi kesinleşti. Sezon sonunda grubun en iyi üçüncü İstanbul takımı da SAL'a düşecek. 10.grupta Aliağa liderliğini sürdürürken, Yunus Emre Belediyespor'un 1 puan önünde yer alıyor.

K.Ç.Sinopspor Vefa'yı rahat geçti

Bölgesel Amatör Lig 11.grupta ikinci sıraya gerileyen Küçükçekmece Sinopspor, ilk maçta golsüz berabere kaldığı Vefa'yı deplasmanda 2-0 yendi. Lider Çorluspor deplasmanda Bilecikspor'u 3-0, Arifiyespor ise Serdivan'ı 2-1 yenince zirvede sıralama değişmedi. Çorluspor 52, K.Ç. Sinopspor 51, Arifiyespor ise 50 puanla sıralanıyorlar. Grubun en iyi ikinci İstanbul takımı 7.sıradaki Bahçelievler, haftayı Bayburt hükmen galibiyeti ile kapatınca, Vefa ile arasındaki puan farkı 4'e çıktı.  Bu grupta ligden çekilen Kağıthane temsilcisi Bayburt 1918 ile Modafen ligden düştüler. SAL'a düşecek 3.takım Bahçelievler-Vefa çekişmesini kaybeden takım olacak.

Sultanbeyli 3 puanı tek golle aldı

Bölgesel Amatör Lig 12. Grup'ta lider Sultanbeyli Belediyespor deplasmanda, düşme hattında yer alan Kütahya temsilcisi Tepecikspor'u 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın daha ilk dakikalarında penaltı kazanan mavi-beyazlılar Ali İhsan Özkanca ile bu atıştan sonuç alamadı. Sultanbeyli Belediyespor 35.dakikada bir kez daha penaltı kazandı. Bu kez topun başına geçen Özkan Yılmaz topu ağlara göndererek konuk takımı öne geçirdi. Karşılaşma bu sonuçla tamamlanınca mavi-beyazlılar son beş maçındaki 4.galibiyetini almış oldu. Son dört maçtır gol yemeyen İstanbul ekibi 49 puanla liderliğini sürdürdü. Sultanbeyli'nin en yakın rakiplerinden Etispor, İstanbul'da Kuştepe karşısında iki puan bırakırken, TKİ Tavşanlı Linyitspor ise Bozcaada'ya 4-2 yenildi. Böylece her iki takımın liderle arasındaki puan farkı 6'ya çıkmış oldu. Grubun en iyi ikinci İstanbul takımı olan 5.sıradaki Büyükçekmece Mimaroba, haftayı 4-2'lik Gönen galibiyeti ile kapattı. Beylikdüzü ise Burhaniye Belediyespor'a yenilince Mimaroba ile arasındaki puan farkı 11'e çıktı.  15 maçtır galibiyete hasret kalan Kuştepespor ile Beylikdüzü arasında 6 puan fark bulunuyor. Grubun son sırasındaki Kuruçeşmespor ise SAL'a düştü. Sultanbeyli Belediyespor TFF 3.Ligine yükselirse, grubun en iyi üçüncü İstanbul takımı BAL'da kalacak.

Silivrispor'dan galibiyet serisi

Bölgesel Amatör Lig 13. grupta lider Silivrispor evinde Bursa temsilcisi Doğugücü'nü 1-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Kırmızı-mavililer, üst üste 5.galibiyetini elde etmiş oldu. Lideri 6 puan geriden takip eden Gölcükspor, deplasmanda grup üçüncüsü Görükle İpekspor'u 3-0 yenerek iddiasını sürdürdü. Grubun en iyi ikinci İstanbul takımı olan 6.sıradaki Beylerbeyi, haftayı 5-0'lık Uzunköprü galibiyeti ile tamamladı. Haliç ve Bayrampaşa Teknik de haftayı kayıpsız kapatınca sıralama değişmedi. Beylerbeyi, Haliç'in 8 puan, Bayrampaşa Teknik'in ise 10 puan önünde yer alıyor. 10.sıradaki Sancaktepe'nin ligde kalabilmesi için kalan 4 maçını da kazanıp, ligi Haliç ve Bayrampaşa'nın önünde bitirmesi ve Silivrispor'un da TFF 3.Ligine yükselmesi gerekiyor.

Soluk soluğa bir mücadele

Bölgesel Amatör Lig 14. grupta İnegöl Kafkas ile Gebzespor arasındaki şampiyonluk yarışı son haftalara yaklaşırken iyice kızıştı. Her iki takım da haftayı deplasmanda farklı galibiyetlerle kapattı. İnegöl Kafkas, deplasmanda Yalovaspor'u, Gebzespor ise Kavacık'ı deplasmanda aynı skorla 4-0 mağlup etti. Son dört haftaya girilirken, İnegöl Kafkas 53 puanla ilk sırada yer alıyor. Lideri 1 puan geriden takip eden Gebzespor ikinci sırada yer alıyor. Bu iki takım son haftaya puan puana girmeleri halinde, 26.hafta İnegöl'de oynanacak İnegöl Kafkas-Gebzespor maçı final niteliği taşıyacak. 21.hafta İnegöl Kafkas'a yenilerek 6 maçlık galibiyet serisi sona eren Feriköy, haftayı Değirmendere galibiyeti ile kapatarak 4.sıradaki yerini korudu. Grubun en iyi İstanbul takımı konumundaki kırmızı-beyazlılar, Cankurtaran'ın 6 puan önünde yer alıyor. Grubun en iyi üçüncü İstanbul takımı Nişantaşı ise Cankurtaran'ın sadece 2 puan gerisinde. 10.sıradaki Osmaniye İstiklal deplasmanda Gebze Tayfunspor ile 2-2 berabere kalarak önemli 2 puan kaybetti. Dört haftadır galip gelemeyen Kavacıkspor ise kalan maçlarını kazansa bile BAL'a veda edecek. Grupta en iyi iki İstanbul takımı BAL'da kalacak. Feriköy avantajlı durumda bulunuyor. Cankurtaran-Nişantaşı çekişmesini kaybedecek takım gruptan düşecek sonra üçüncü İstanbul takımı olacak. Cankurtaran kalan 4 maçta 4 puan daha aldığı takdirde Osmaniye İstiklal'de İstanbul Süper Amatör Ligine düşecek.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam