reklam
reklam

SAL'da kritik hafta

Eklenme Tarihi: 30 Mart 2023, Perşembe - 23:09   Okunma Sayısı: 47859
İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'a 20.hafta maçlarıyla devam edildi. Klasmana kalacak takımların hala belli olmadığı gruplarda sıralamayı etkileyecek maçlar bu hafta sonu oynanacak.

İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'da 20.hafta heyecanı yaşandı. Normal sezonun bitmesine iki hafta kala; 1.grupta Maltepespor şampiyonluğunu ilan ederken, ikincilik çekişmesinde Yeni Ufukspor, Avcılar Belediyespor'u 5-4 yenerek avantajı yakaladı. 2.grupta Beşyüzevler şampiyonluğunu ilan etti ve klasman grupları hazırlıklarına erken başladı. Grupta ikinci sırayı alarak klasman gruplarına kalan bir diğer takım İstanbul Bulancak oldu. 3.grupta Anadolu Futbol Yatırımları şampiyon olurken, Ortaçeşme ise bitime iki hafta kala ikinciliği garantiledi. 4.grupta Çekmeköy Belediyesi Alemdağ ilk sırayı aldı. İkincilik için Çubuklu ile Küçükçekmece Esnafspor çekişiecek. 5.grupta Leventspor şampiyon oldu. Beykoz 1908 ise takipçisi Gülsuyu'na yenilmesine rağmen, son maçını ligden çekilen Muratbey ile yapacağı için ikinci sırayı garantiledi. 6.grupta İFA şampiyon oldu. İkincilik için Sarıyer Yeni Mahallespor ile İnkilapspor yarışıyor. 7.grupta dört takımın ilk iki şansı sürüyor. Galata, Merkezefendispor, Taçspor ve Beykoz İdman Yurdu birbirlerine çok yakın puanlarla sıralanıyorlar. 8.grupta ise Alibeyköy ile Küçükçekmecespor ilk ikiye girerek klasman gruplarına kaldılar.    

33 maçta 123 gol atıldı

20.hafta, 28 farklı statta 33 maç oynandı. Bu maçların 13'ünde ev sahibi takımlar kazanırken, 15 maçta deplasman takımları üç puanı hanelerine yazdırdı. Beş maç ise beraberlikle tamamlandı. Ligden çekilen ve sahaya çıkmayan takımlar nedeniyle 7 maç hükmen sona erdi. Oynanan 33 maçta toplam 123 gol atıldı. Beşyüzevler evinde Mimarsinan'ı 8-0 yenerek haftanın en farklı galibiyetine imza attı. Leventspor deplasmanda Bahçelievler Gümüşhane'yi 6-1, Zeytinburspor ise İstanbul Bafra'yı 5-1 ile geçerek haftanın diğer farklı sonuçlarını elde ettiler. 20.haftada 5 futbolcu hat-trick yaptı. Beşyüzevler'in evinde Mimarsinan'ı 8-0 yendiği maçta Yunus Emre Kartal ve Ferhat Yılmaz, Leventspor'un deplasmanda Bahçelievler Soğanlı'yı 6-1 yendiği müsabakada Mehmet Ünal Holoğlu, Maltepespor'un Irmakspor'u 3-1 yendiği karşılaşmada Ahmet Pırlant, Beykoz Çavuşbaşı'nın evinde Cevizli Anadolu'yu 4-2 yendiği  maçta Berkay Özdeniz üçer gol atarak hat-trick yaptılar. Haftayı iki gol atarak kapatan Beşyüzevler'den Önder Mula, 26 gole ulaşarak gol krallığında ilk sıradaki yerini korudu.

Dört Üsküdar takımı da gruplarında 5.sırada

Üsküdar temsilcileri yeşil sahalarda haftayı bir galibiyet, bir beraberlik ve iki yenilgi ile kapattılar. Karacaahmet Aygen deplasmanda Şile ile 1-1 berabere kalırken, Üsküdar Futbol Yatırımlar evinde Balat'ı 3-2 yendi. Bağlarbaşı deplasmanda Yeniköy'e 3-0, Çamlıcaspor ise rakip sahada Anadoluhisarı'na 3-1 yenildi. Selimiye-Pınarspor maçına rakip takım çıkmadığı için kırmızı-lacivertliler sahadan 3-0 hükmen galip ayrıldı. Dört Üsküdar takımı; Bağlarbaşı, Karacaahmet Aygen, Selimiye ve Çamlıcaspor, gruplarında 5.sırada yer alıyor. Üsküdar Futbol Yatırımları ise grubunda 7.sırada bulunuyor. 18'er maç sonunda Üsküdar takımları içinde en başarılı ekip 29 puan toplayan Selimiye oldu. Kırmızı-lacivertliler 8 galibiyet, 5 beraberlik aldılar. Bağlarbaşı ve Üsküdar Futbol Yatırımları ise 20.hafta sonunda 18 maçta 27'şer puan topladılar. Çamlıcaspor 36, Karacaahmet Aygen'in ise 25 puanı bulunuyor. Gruplarda 11'er takım olduğu için takımlar çift devreli ligde iki hafta bay kalıyorlar. Üsküdar takımları arasında Çamlıcaspor 38 golle, en çok gol atan takım olurken, en az gol yiyen ekip ise 20 golle Üsküdar Futbol Yatırımları oldu.

Yedi grubun şampiyonu belli oldu

İstanbul Süper Amatör Ligi 20.haftası itibariyle 7 grupta ilk sırayı alarak şampiyon olan takımlar belli oldu. 1.grupta Maltepespor, yenik duruma düştüğü ve 9 kişi kaldığı maçta deplasmanda Irmakspor'u Ahmet Pırlant'ın üç golüyle 3-1 yendi. 14.galibiyetini alan kırmızı-yeşilliler, puanını 45'e yükselterek ligin bitmesine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 18 maçta 8 gol yiyen Maltepespor rakip filelere 48 gol gönderdi. 2.grupta evinde Mimarsinan'ı 8-0 yenen Beşyüzevler, bitime 2 hafta kala şampiyon oldu. 14.galibiyetini alan yeşil-beyazlılar, puanını 44'e yükseltti. 19 maçta 16 gol yiyn Beşyüzevler, rakip filelere 52 gol attı. 3.grupta İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları, 2-1 yenik duruma düştüğü maçta deplasmanda en yakın takipçisi Ortaçeşme'yi 3-2 yendi. 16.galibiyetini alan kırmızı-siyahlılar, puanını 50'ye yükselterek ligin bitmesine 2 hafta kala yenilgisiz şampiyonluğunu ilan etti. 18 maçta 18 gol yiyen İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları rakip filelere 57 gol gönderdi. 4.grupta Çekmeköy Belediyesi Alemdağ, önceki haftalarda şampiyonluğunu ilan etmişti. 5.grupta deplasmanda Bahçelievler Soğanlı'yı 6-1 yenen Leventspor, bitime 2 hafta kala şampiyon oldu. 16.galibiyetini alan kırmızı-siyahlılar, puanını 49'a yükseltti. 18 maçta 8 gol yiyen Leventspor, rakip filelere 59 gol attı. 6.grupta, sahaya çıkmayan Pazariçi Köprülü'yü 3-0 hükmen yenen İFA, namağlup şampiyonluğunu ilan etti. 16.galibiyetini alan kırmızı-yeşilliler puanını 50'ye yükseltti. 18 maçta 19 gol yiyen İFA, rakip kaleye 41 gol attı. 8.grupta evinde Bayrampaşa Altıntepsi'yi 2-0 mağlup eden Alibeyköyspor, sezon bitmeden şampiyonluğunu ilan etti.19 maçta 15 galiyet alan turuncu-mavililer 18 gole karşılık 35 gol attı. Yedi grupta şampiyon olan Maltepespor, Beşyüzevler, İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları, Çekmeköy Belediyesi Alemdağ, Leventspor, İFA ve Alibeyköyspor klasman gruplarında Bölgesel Amatör Lig'e yükselme mücadelesi verecek.

Yedinci grupta işler karıştı

Süper Amatör Lig 7.grupta soluk, soluğa şampiyonluk yarışı devam ediyor. Lider Merkezefendispor, haftayı maç yapmadan bay geçince liderliği averajla devretti. Şampiyonluğun iki iddialı ekibini karşı karşıya getiren maçta Beykoz İdman Yurdu'nu Anıl Üstün'ün golüyle yenen Galata ilk sıraya yükseldi. Beykoz temsilcisi ise 3.sırada kaldı. Beykoz İdman Yurdu, Taçspor'a karşı, Taçspor, Galata önünde, Galata, Beykoz İdman Yurdu'na karşı, Merkezefendispor ise Taçspor'a ikili averajda üstün durumda bulunuyor. Merkezefendispor ile  Beykoz İdman Yurdu arasındaki maçlarının ikisi de 1-1 beraberlikle sonuçlandı. 20.hafta karşılaşacak olan Galata ile Merkezefendispor arasındaki ilk maçı Merkezefendispor 2-0 kazanmıştı. 20. hafta sonuna Galata ve Merkezefendispor 34'er puanla zirvede yer alıyorlar. Bu iki takımı üç puan geriden Beykoz İdman Yurdu ve beş puan geriden Taçspor izliyor. Beykoz İdman Yurdu, kalan maçlarında küme düşmesi kesinleşen ve 18 maçta 16 yenilgi alan Mecidiyeköyspor ve ligden çekilen Boyacıköy ile karşılaşacak. Bu iki maçtan 6 puan alması muhtemel Beykoz temsilcisi puanını 37'ye yükseltebilir. Galata 21.hafta ilk maçta 1-0 yendiği İstanbul Esenyurt Orduspor ile Merkezefendispor ise ilk maçta 3-1 yenildiği Bahçelievler Gümüşhane ile karşılaşacak. Ancak zirvenin düğümü 22.hafta oynanacak Galata-Merkezefendi maçıyla çözülecek. Zirvenin puan kaybetmesini bekleyecek olan Taçspor ise Üsküdar F.Y. ve Balat ile son maçlarını oynayacak. Ligin tamamlanmasıyla ilk iki takım klasman gruplarına kalacak.

 

Dört ikinci belli, dördü yolda

Süper Amatör Lig'de 8 grupta ikinci sırayı alacak takımlar da, liderler gibi Bölgesel Amatör Lige yükselmek için klasman gruplarında mücadele edecek. 2.grupta İstanbul Bulancak, 3.grupta Ortaçeşme, 5.grupta Beykoz 1908 ve 8.grupta Küçükçekmecespor gruplarını 2.sırada bitirmeyi garantiledi. 1.grupta Avcılar Belediyesi'ni gol düellosu şeklinde geçen maçta 5-4 yenen Yeni Ufukspor ikinci sıra için bir puanlık avantaj yakaladı. 4.grupta bir maçı kalan 39 puana sahip Çubukluspor ile iki maça kalan 35 puanlı Küçükçekmece Yeşilova Esnafspor ikincilik için çekişiyor. 6.grupta Sarıyer Yeni Mahalle (43 puan) ile İnkilapspor'dan (39 puan) biri klasmana kalacak. İki takımın da ikişer maçı kaldı. 7.grupta da belirttiğimiz gibi hem şampiyonluk için, hem de ikinci sıra için 4 aday bulunuyor.  

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam