reklam
reklam

SAL biletlerini aldılar

Eklenme Tarihi: 28 Mart 2023, Salı - 14:52   Okunma Sayısı: 57443
İstanbul 1.Amatör Ligi'nde normal sezonunun bitmesinin ardından, playoff ve playout maçları da tamamlandı. Bir takım hariç Süper Amatör Lige yükselen 23 takım belli oldu.

İstanbul 1.Amatör Ligi'nde 16 grupta maçlarının tamamlanmasının ardından, grup ikincileri arasından SAL'a çıkacak takımları belirlemek için playoff, 12'li gruplardan düşecek 2 takım için belirlemek için ise playout maçları oynandı. Bu maçların yanı sıra iki tane de baraj maçı oynandı. 5.grupta düşecek 3.takımı belirlemek için ligi aynı puanda bitiren ve ikili averajları da aynı olan Kanaryaspor ile Arnavutköyspor karşı, karşıya geldi. Maçı kazanan Kanaryaspor 1.Amatör Lig'de kalırken, Arnavutköyspor 2.Amatör Lige düştü. Bir diğer baraj maçında ise 13.grubu zirvede aynı puan ve aynı ikili averajla kapatan Yeldeğirmeni ile Selamsız şampiyonluk için sahaya çıktılar. Maçı uzatmada kazanan Selamsız, Süper Amatör Lige yükseldi. Barajı kaybeden Yeldeğirmeni ise 14.grup ikincisi Kavakpınar ile playoff maçı oynadı. Bordo-beyazlılar bu maçı uzatmada kazanarak bir aradan sonra yeniden Süper Amatör Lige 'Merhaba' dedi.  Grup ikincilerinin diğer playoff maçlarında, Vardar'ı 1-0 yenen Taşolukspor, Çeliktepe'yi 3-0'la geçen Başakşehir Kartalspor ve Erenköy Acarspor'u 3-1 mağlup eden Çekmeköyspor, Süper Amatör Ligin yeni konukları oldu.  Öte yandan 12'li dört grubu 9.tamamlayan takımlar düşmeme maçında karşı karşıya geldiler. Marmara Karayolları'nı yenen Karabekirspor ile Fetih Kelkitspor'u mağlup eden Çiğdemspor, 1.Amatör'de kaldılar. Marmara Karayolları ve Fetih Kelkitspor ise 2.Amatör Lige düştü.

Hükmenler şampiyonu değiştirdi

İstanbul 1.Amatör Lig 7.grupta normal sezonun tamamlanmasının ardından İstanbul 25 Çatspor şampiyon olmuştu. Ancak küme düşen Florya Asspor, 11 Mart'ta oynadığı ve 3-1 kaybettiği İstanbul 25 Çatspor maçına itirazda bulundu. TFF tarafından yapılan incelemede, İstanbul 25 Çat Spor'un müsabakada 6 kontenjan (yaşı büyük) futbolcu oynattığı tespit edildi. Bu nedenle İstanbul 25 Çatspor bu maçtan hükmen mağlup ilan edildi. Bu sonuçla Eroğluspor liderliğe yükselirken, İstanbul Kastamonu ikinci sıraya yerleşti. Ancak Florya Asspor bu kez de 21 Ocak'ta oynadığı ve 2-0 mağlup olduğu Esenay maçına itirazda bulundu. Amatör Futbol Disiplin Kurulu tarafından yapılan incelemede Esenayspor'lu bir futbolcunun kendisine ait olmayan bir lisansı kullandığı ve kullanılan lisans üzerinde tahrifat yapıldığı belirlendi.  Esenayspor maçtan 3-0 hükmen yenik sayılırken, ayrıca ligden de ihraç edildi. Bu gelişmelerin ışığında Florya Asspor, ligde kalırken, Eroğlu şampiyon olurken, İstanbul 25 Çatspor ikinci sırayı aldı. Kırmızı-yeşilliler, 8.grup ikincisi Yeniyüzyıl Gençlik ile SAL'a çıkmak için playoff maçı yapacak.

İpi göğüsleyen Selamsız oldu

İstanbul 1.Amatör Ligi 13.grupta sezonun ilk haftasından itibaren yaşanan şampiyonluk mücadelesinde ipi göğüsleyen Üsküdar temsilcisi Selamsızspor oldu. Kadıköy ekibi Yeldeğirmeni ile şampiyonluk yarışına giren Selamsızspor, aynı puanda ve aynı ikili averajda ligi bitirdiği rakibini baraj maçında yenerek, tarihinde ilk kez Süper Amatör Ligine yükseldi. Ligde birbirleri 1-0'lık skorlarla yenen ekipler, SAL'a yükselme maçı için bir kez daha karşılaştılar. Beylerbeyi Stadındaki maçın ilk yarısını Selamsızspor, Enes Kadir Akçay'ın golüyle önde kapattı. İkinci yarıda Yeldeğirmeni Burak Albayrak'ın kafa golüyle dengeyi sağladı ve karşılaşma berabere tamamlandı. Uzatma dakikalarında Adem Öksüz ile iki gol daha bulan Selamsızspor maçtan 3-1 galip ayrılarak, Süper Amatör Lige yükselen taraf oldu. 2019'da 2.Amatör Lig'de şampiyon olan yeşil-beyazlılar, üç yıl sonra tarihinde ilk kez Süper Amatör Lige yükselme başarısını yakalamış oldu.

Yeldeğirmeni playoff'ta kazandı

Süper Amatör'e yükselme baraj maçında Selamsız'a 3-1 kaybeden Yeldeğirmeni, 13.grubu ikinci tamamladığı için playoff oynama hakkı kazandı. Kadıköy temsilcisi iki gün sonra 14.grubun ikincisi Kavakpınar ile Süper Amatör'e çıkmak için karşılaştı. Gülsuyu Stadındaki maça Yeldeğirmeni gol ile başladı. Burak Albayrak, bordo-beyazlıları 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla kapandı. İkinci yarıda Kavakpınar, Muhammet Sözügüzel ve Oğuzhan Bölükbaş'ın attığı gollerle yenik durumdan 2-1 üstünlüğe yükseldi. Bitime 10 dakika kala Yeldeğirmeni, Mustafa Kemal Yıldız'ın kafa golüyle eşitliği sağladı. Karşılaşma 2-2 beraberlikle tamamlanınca, uzatma dakikalarına geçildi. 94.dakikada Mustafa Kemal Yıldız boşta kalan topu tamamlayarak, Kadıköy ekibini yeniden öne geçirdi. 105.dakikada Yusuf İncemollaoğu ile bir gol daha bulan Yeldeğirmeni karşılaşmadan 4-2 galip ayrılarak, geçen yıl düştüğü Süper Amatör Lige yeniden dönmenin sevincini yaşadı. Kadıköy temsilcisi 19 Mart'ta Girne Gençlik ile son lig maçını oynadıktan iki gün sonra Selamsız ile baraj maçı oynadı. Bu 120 dakika sonunda kaybeden bordo-beyazlılar, iki gün sonra bu kez Kavakpınar ile yine bir 120 dakika oynadı. Sonuçta Yeldeğirmeni 5 gün içinde oynadığı 3 maçın ikisini kazanarak Süper Amatör'ün biletini almış oldu.

Çekmeköyspor Süper Amatör'de

İstanbul 1.Amatör Ligde 15. grup ikincisi Erenköy Acarspor ile 16. grubu ikinci Çekmeköyspor, Süper Amatör Lige çıkmak için play-off maçında karşı karşıya geldiler. Paşabahçe Stadında oynanan maçı  Ertuğrul Kösterelioğlu, Hüseyin Can ve Emirhan Tercan hakem üçlüsü yönetti. Karşılıklı ataklarla başlayan karşılaşmanın 38. dakikasında Furkan İskender’in golüyle Erenköy Acarspor 1-0 öne geçti. Bu gole mavi-beyazlılar, 43. dakikada Cem Gün’ün kafa golü ile cevap verdi. İlk yarının son anlarında  Çekmeköyspor Mesut Dağlı ile bir gol daha bularak soyunma odasına 2-1 önde girdi. İkinci yarıda her iki takımda gol için yüklenirken, kaleciler gole izin vermedi. Maçın sonlarına doğru Oğulcan Emre Erdem topu ağlara göndererek Çekmeköyspor'u 3-1 öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca  mücadeleyi 3-1 kazanan Çekmeköy ekibi Süper Amatör Lige yükselen takım oldu. Geçen yıl 2.Amatör Lig'de şampiyon olarak 1.Amatör Lige yükselen Çekmeköyspor, bu sezonu da zirvede bitirerek tarihinde ilk kez İstanbul Süper Amatör Ligine yükseldi.

Başakşehir Kartal yeniden SAL'da

İstanbul 1.Amatör Ligde 5. grup ikincisi Başakşehir Kartalspor ile 6. grubu ikinci Çeliktepespor, Süper Amatör Lige çıkmak için play-off maçında karşı karşıya geldiler. Şenliköy Stadındaki karşılaşmanın ilk yarısını Ahmet Kartal'ın golüyle Başakşehir Kartalspor 1-0 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında da üstünlüğü elinden bırakmayan kırmızı-siyahlılar Ali Sina Okçu ve İsmail Tuncel ile iki gol daha bularak sahadan 3-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla Başakşehir Kartalspor, geçen sezonun 18.haftasında ligden çekilerek veda ettiği Süper Amatör Lige geri dönmüş oldu. 2015'de 2.Amatör Lig'de, 2016'da ise 1.Amatör Lig'de ikinci sırayı alarak bir üst lige yükselen Başakşehir Kartalspor, 2018'de SAL'dan düştü. 2020'de 1.Amatör Lig'de grubunu 2.tamamlayan Başakşehir ekibi, playoff maçında Çeliktepe Ümitspor'a 1-0 yenildi. Ancak daha sonra TFF'nin kararıyla grup ikincileri SAL'a alınınca, Başakşehir Kartalspor da ikinci kez Süper Amatör'e yükselmiş oldu. Geçen sezon Süper Amatör Lig 5.grupta sadece bir beraberlik alabilen kırmızı-s,yahlılar bitime 2 hafta kala ligden çekilmişti. Bu sezonu Tepebağ Kültür'ün ardında 2.tamamlayan Başakşehir Kartalspor, Çeliktepespor'u yenerek tarihinde 3.kez Süper Amatör Lige yükselme başarısı göstermiş oldu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam