reklam
reklam

Kulüplerden destek yağıyor

Eklenme Tarihi: 18 Şubat 2023, Cumartesi - 22:14   Okunma Sayısı: 70584
Yurt çapında binlerce spor kulübünün başlattığı yardım çalışmalarına İstanbul kulüpleri de kayıtsız kalmadı. Kulüpler, merkezlerini, lokallerini, spor salonları, tesislerini ve statlarını deprem bölgesine yardım için açtı. İstanbul'un çeşitli noktalarındaki merkezlerde toplanan ihtiyaç malzemeleri tırlar ile deprem bölgesine gönderiliyor.

Kulüplerden destek yağıyor

HABER: MURAT İLTER

Yurt çapında binlerce spor kulübünün başlattığı yardım çalışmalarına İstanbul kulüpleri de kayıtsız kalmadı. Kulüpler, merkezlerini, lokallerini, spor salonları, tesislerini ve statlarını deprem bölgesine yardım için açtı. İstanbul'un çeşitli noktalarındaki merkezlerde toplanan ihtiyaç malzemeleri tırlar ile deprem bölgesine gönderiliyor.

 

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 10 ili etkileyen depremin ardından harekete geçen spor kulüpleri web sayfaları ve sosyal medya hesaplarından birer yardım kampanyası başlattı. İstanbul'dan Balıkesir'e, Yalova'dan Bursa'ya, Kocaeli'nden Sakarya'ya, Çanakkale'den İzmir'e, Aydın'dan Antalya'ya, Mersin'den Konya'ya, Ankara'dan Kastamonu'ya, Sinop'tan Samsun'a, Çorum'dan Yozgat'a, Kayseri'den Sivas'a, Trabzon'dan Rize'ye, Artvin'den Kars'a, Van'dan Hakkari'ye, Siirt'ten Muş'a, Erzurum'dan Erzincan'a, Tunceli'den Bingöl'e kadar tüm yurttaki spor kulüpleri üyelerini, oyuncularını, antrenörlerini, idarecilerini, velilerini ve taraftarlarını seferberliğe çağırdılar. İstanbul'daki spor kulüpleri de, merkezlerini, lokallerini, spor salonları, tesislerini ve statlarını deprem bölgesine yardım için açtı. İstanbul'un çeşitli noktalarındaki merkezlerde toplanan ihtiyaç malzemeleri tırlar ile deprem bölgesine gönderiliyor. Sosyal medyanın çok etkin bir şekilde kullanıldığı yardım kampanyaları kısa sürede bir yardım çığına dönüştü. Spor kulüplerinin çağrısına kayıtsız kalmayan vatandaşlar; konserve, çeşitli gıda malzemesi, ısıtıcı, battaniye, bebek bezi, bebek maması, hijyen setleri, kışlık kıyafet, uyku tulumu, bot, powerbank, jeneratör, yağmurluk ve yatak gibi acil ihtiyaç maddelerini toplama merkezlerine getirmeye başladılar. Toplanan yardımlar derhal ivedilikle tırlara yüklenerek deprem bölgesine sevk ediliyor. Yardım kampanyasının başlamasının ardından özellikle İstanbul'da Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın başını çektiği binlerce spor kulübü yardım kampanyası düzenlemeye devam ediyor. Kulüpler sosyal medyada yaptıkları açıklamalarda, dostluk, kardeşlik ve birlik mesajları verirken, belirlenen merkezlere yardım malzemesi yağmaya devam ediyor.

Galatasaray iki noktada yardım topluyor

Galatasaray Spor Kulübü, AFAD'ın yardım kampanyasına destek olmak üzere ihtiyaç listesi belirledi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu ile Galatasaray Taçspor Tesisleri'nin yanı sıra tüm GSStore mağazalarında toplanan yardımlar ihtiyaç olan bölgelere ulaştırılıyor. Yardım kampanyasını ilk başlatan kulüplerden olan Galatasaray, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Nef Stadı, Anadolu Yakası'nda ise Taçspor Tesisleri'nde yardım toplamaya devam ediyor. Başkan Dursun Özbek, yöneticiler, personel ve sporcuların da yardım kampanyasında aktif rol aldığı sarı-kırmızılı kulüp, depremde 194.saate girilirken, 18 tırını deprem bölgesine gönderdi. Galatasaray'da Sportif AŞ. Başkan Vekili Erden Timur ile futbol takımı kaptanlarından Kerem Aktürkoğlu, Hatay'a giderek yardım malzemelerinin dağıtılmasına destek verdi.

Fenerbahçe bölgeye 30 tır gönderdi

"Yaraları hep birlikte saracağız" sloganıyla yola çıkan Fenerbahçe Spor Kulübü, depremlerden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Afet Bölgesi Yardım Kampanyası başlattı. Bu kapsamda toplanan yardım malzemeleri tırlarla bölgeye ulaştırılıyor. Kulübün deprem felaketinin

ardından başlattığı yardım kampanyasına sarı-lacivertli taraftarlar ve vatandaşlar yoğun katılım gösteriyor. Fenerium’dan battaniye, kazak, atkı, bere gibi kışlık malzemeler de afet bölgesine gönderiliyor. Toplanan malzemeler, kulüp çalışanları, taraftaralar ve vatandaşlar tarafından gruplandırılarak bölümlere ayrılıyor. Kolileme işlemlerinin ardından malzemeler daha sonra tırlara yükleniyor. Depremin 194.saatine girilirken Fenerbahçe bölgeye 30 tır yardım malzemesi gönderdi. Yardım kampanyasına, Başkan Ali Koç, Başkan Vekili Erol Bilecik, Genel Sekreter Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyeleri, teknik ve idari kadrolar ile sporcular ve ünlü isimler katılıyor. Kulübün Kadıköy Belediyesi ile koordineli olarak sürdürdüğü Afet Bölgesi Yardım Kampanyası için çok sayıda vatandaş, AFAD ihtiyaç listesindeki malzemeleri Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Fenerium tribünü otopark girişine getirerek yardımda bulunuyor.

Beşiktaşlı gönüllüler deprem bölgesinde

Beşiktaş Kulübü, taraftarıyla birlikte ulusumuzu yasa boğan deprem felaketinin ardından ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyor. Vodafone Park'ı yardım toplama noktası konumuna getiren siyah-beyazlılar, temel ihtiyaç malzemelerini burada topluyor. Toplanan yardım malzemeleri gönüllülerin katkısıyla statta tasniflenip, paketleniyor. Paketleme işlemi biten malzemeler tırlara yüklenerek deprem bölgesine gönderiliyor. Ayrıca siyah-beyazlı taraftarlar, arama ve kurtarma çalışmasına katılmak için gönüllü olarak Hatay'a gitti. Beşiktaş JK resmi web sitesinden yapılan açıklamada, ''Vodafone Park Deprem Yardım Merkezi’nin ihtiyaç malzemeleri kabul etmeye devam ettiğini hatırlatırız. Yardım malzemelerinin deprem bölgesine hızlıca transferi için tasniflerinin en kısa sürede yapılması önem taşımaktadır. Bu nedenle yardımsever vatandaşlarımızdan gönderecekleri malzemelerin içeriği ile ilgili bir bilgi notunu Vodafone Park Deprem Yardım Merkezi’ndeki gönüllülerimizle paylaşmalarını rica ederiz'' ifadelerine yer verildi.

Spor Salonları yardım merkezi oldu

Merkezi İstanbul'da olan bir çok federasyon, kendisine ait spor salonlarını yardımları toplamak için yardım merkezi olarak kullanıyor. Türkiye Basketbol Federasyonu, İstanbul Ataköy'deki Sinan Erdem Spor Salonu'nda yardım malzemesi toplama merkezi haline getirdi. Türkiye Voleybol Federasyonu ise Afet Bölgesi Yardım Kampanyası'na destek vermek isteyen yurttaşların yardım malzemelerini İstanbul 50. Yıl Deniz Esinduy Spor Salonu ile Burhan Felek Vestel Voleybol Salonunu yardım toplama alanı olarak belirledi.

Taçspor tesislerine yardım yağıyor

Galatasaray Taçspor tarafından düzenlenen kampanya ile Anadolu Yakası ve Ataşehir İlçesinde oturan vatandaşlarımız deprem bölgesine yardım elini uzattı. Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde zarar görenler için yardım kampanyası başlatan Galatasaray Spor Kulübü hem NEF Stadında hemde Galatasaray Taçspor Kulübünde, ilk günden bu yana sporcuları ve gönüllü gelenler ile yaptığı yardımlarla örnek bir çalışma sergiledi. GS Tv Canlı yayında yapılan yardım ve çalışmaları ekranlara taşıdı. Yardım kampanyasının 5. gününde önce Galatasaray Taçspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Futbol Şubesi Sorumlumuz Selçuk Azeri’nin görüşlerini alan GS Tv, sonrasında Galatasaray Taçspor’lu futbolculardan Ekimcan Karakuş, Deniz Kerem Şişman, Atahan Öztanyel, Kemal Yılmaz, Antrenörlerden Yiğit Metin Bilgin ve Teknik Sorumlu Deniz Keskin’in deprem ve yapılan yardımlar ile ilgili görüşlerini aldı. Galatasaray Taçspor’lu futbolcuların katıldığı yardım kampanyasının 5. gününde GS Tv’ye Canlı yayında açıklamalar yapan Galatasaray Taçspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Futbol Şubesi

Sorumlusu Selçuk Azeri “ Birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken bir dönemdeyiz. El ele verip bunun altından kalkacağız. Ülkemiz insanının duyarlılığının ve birlik beraberliğin en güzel örneklerinin sergilendiği bu üzücü ortamda büyük küçük herkesin bir şeyler yapma arzusunun bu ülkenin en büyük sermayesi olduğunu görmek bizleri son derece mutlu etmiştir. Galatasaray Taçspor ailesi olarak hızlıca reaksiyon göstererek ilk günden bu yana çalışmalarımızı aralıksız tesislerimizde sürdürüyoruz. Halkımızın yardımlarına aracı olabilmek bu kadar acının arasında bizim için mutluluk kaynağıdır. Bana göre Yüzyılın felaketi olan bu depremde yapılan yardımları tüm halkımızdan durmaksızın Galatasaray Taçspor Ataşehir tesislerine bekliyoruz. Özellikle yapılan yardımlarda çalışmaları ile büyük özveride bulunan Galatasaray Taçspor futbolcularına, sporcularına ve gönüllü vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum “ dedi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam