reklam
reklam

SAL'da heyecan devam ediyor

Eklenme Tarihi: 7 Aralık 2022, Çarşamba - 23:17   Okunma Sayısı: 58489
İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'da bir haftalık aradan sonra 8.hafta heyecanı yaşandı. Bir karşılaşma olaylar sebebiyle yarıda kalırken, oynanan 36 karşılaşmada toplam 96 gol atıldı.

İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'da bir haftalık ayrılık 8.hafta maçlarıyla son buldu. Amatör müsabakalarda hakemlere, saha komiserlerine, antrenör ve sporculara karşı kullanılan şiddet olaylarından ötürü geçen hafta oynanması planlanan Süper Amatör, 1. Amatör, U16 ve U14 Amatör Lig Müsabakaları TFF tarafından durdurulmuştu. TFF, bu gibi olaylar karşısında İl Disiplin Kurulunun en üst düzeyde ceza ve yaptırım uygulayacağını söylemesine rağmen, bu hafta olaylar yine eksik olmadı. Alibeyköyspor-Orhanlı maçında yaşanan olaylar sebebiyle karşılaşma 0-0 berabere devam ederken hakem tarafından tatil edildi. 8.hafta sonunda yedi grupta da liderler yerlerini korumayı başardı. 2.grupta Beşyüzevler liderliğe yükseldi. 8.hafta oynanan 36 maçın 13'ünü ev sahibi takımlar kazanırken, 13 maçta deplasman takımları üç puan sevinci yaşadı. Dördü golsüz olmak üzere 10 maç beraberlikle tamamlandı. Ligden çekilen üç takım nedeniyle 3 maç hükmen sona erdi. Oynanan 36 maçta toplam 96 gol atıldı. Haftanın en farklı skorunu Mecidiyeköyspor'u 5-0 yenen GS Taçspor elde etti. Gol krallığında; Çekmeköy Belediye Alemdağ takımından Emrah Mat 7 golle ilk sırada bulunuyor.

Maltepespor deplasmanda kazandı

SAL 1.grupta lider Maltepespor deplasmanda Fuat Gürsu ve Murat Gürsu kardeşlerin ikişer golüyle düşme hattındaki Okspor'u 4-0 yenerek 17 puanla yenilgisiz ilk sıradaki yerini korudu. Yeniköyspor'u deplasmanda Mustafa Çelik'in golleriyle 2-1 yenen Avcılar Belediyesi dördüncü galibiyetini aldı. Puanını 15'e çıkartan yenilgisiz sarı-siyahlılar 2.sıraya yerleşti. Küçükçekmece'de oynanan maçta düşme hattındaki Soğuksuspor'u Mehmet Albayrak, Özkan Çetin, Halil İbrahim Alan, Vedat Kuru ve Görkem Gökdemir'in (kk) attığı gollerle 5-1 yenen Yeni Ufukspor iki basamak yükselerek üçüncü sıraya yerleşti.  7.hafta Yeni Ufukspor ile berabere kalarak ilk sıraya yükselme fırsatını kaçıran 14 puanlı Siirt İstanbul Y.Selim haftayı bay geçince 4.basamağa geriledi. Üçüncü sıraya kadar yükselen Yeniköy evinde Avcılar Belediye'sine 2-1 yenildi. Maçta 2-0 geriye düşen kırmızı-beyazlılar Kaan Çetin'in golüne rağmen sahadan puansız ayrıldı ve 13 puanda kalarak 5.sıraya düştü. Düşme hattından uzaklaşmak isteyen iki takımın mücadelesinde Kartaltepe ile Bağlarbaşı golsüz berabere kaldı. İki haftadır galibiyete hasret kalan Irmakspor evinde Küçükköy ile 1-1 berabere kalınca düşme hattından kurtulamadı. 

Beşyüzevler liderliğe yükseldi

SAL 2.grubun zirvesinde şampiyonluk mücadelesi veren takımlarından Başakşehir, haftayı bay geçerken, Balkan Yeşilbağlar deplasmanda geçen hafta Başakşehir ile berabere kalan Fikirtepe Dumlupınar'a 3-2 yenildi. Zirveyi adım adım izleyen Beşyüzevler evinde düşme hattındaki Öz Karacaahmet'i kartların havalarda uçuştuğu maçta 3-2 yenerek liderliğe yükseldi. Yeşil -beyazlıların gollerini Mesut Gönül, Önder Mula ve Taner Türk kaydetti. Beşyüzevler 16 puanla ilk sıraya yerleşirken, bir maçı eksik Başakşehir 14, Balkan Yeşilbağlar ise 13 puanla zirvede sıralandılar. Ligin 9.haftasında Balkan Yeşilbağlar ile Başakşehir, Pendik'te karşı karşıya gelecekler. Şilespor'u deplasmanda Fatih Torun ve Buğra Özdemir'in golleriyle 2-1 mağlup eden İstanbul Bulancak, dördüncü sıraya yükseldi. Düşme hattındaki Paşabahçe'yi bitime iki dakika kala Rıdvan Poyraz'ın golüyle yenen Büyükçekmece Belediye 5.liğe yükselirken, evinde grup sonuncusu Mimarsinan'a 2-1 yenilen Yeşilbayır iki basamak gerileyerek 6.lığa düştü.

İstanbul Anadolu dolu dizgin

SAL 3.grupta Maltepe temsilcisi İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları, deplasmanda Selimiye'yi Aliberk Tetik, Emre Kart ve 90+5'de Köksal Yedek'in golleriyle 3-2 yenerek 7.maçında 7.galibiyetini elde etti. Puanını 21'e çıkartan kırmızı-siyahlılar en yakın rakibinin 5 puan önünde dolu dizgin klasman gruplarına doğru ilerliyor. Zirve takibini sürdüren Ortaçeşme evinde Taşlıtarla'yı Gökhan Demirci, İlker Dinbil ve Emirhan Tokalak'ın golleriyle 3-0 yendi. Ligin 9.haftasında lider İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları ile Ortaçeşme Maltepe'de karşı karşıya gelecekler. Selimiye'nin lidere yenilmesiyle, düşme hattındaki Gültepe deplasmanından bir puan çıkartan İstanbul Bafra puanını 12'ye yükselterek 3.sıraya yerleşti. Düşme hattından uzaklaşmaya çalışan Zeytinburnu ile Pınarspor golsüz berabere kaldılar. Ormanlı Köyüspor ligden çekildiği için 1877 Alemdağ haftayı hükmen galibiyetle tamamladı.

Ç.B. Alemdağ'dan altın değerinde üç puan

SAL 4.grupta haftaya lider giren Çekmeköy Belediye Alemdağ, evinde en yakın takipçisi Küçükçekmece Yeşilova Esnafspor'u misafir etti. Zorlu karşılaşmayı 14'de Emrah Rafet Mat ve 32'de Tolga Öztürk'ün golleriyle 2-0 kazanan Ç.B.Alemdağ puanını 22'ye yükseltti. Yenibosnaspor'u deplasmanda Oğuzhan Öztürk ve Onur Karavuş'un golleriyle 2-0 yenen Çubukluspor ikinci sıraya yükseldi. Çubuklu isim hakkını devrettiği için takım maçlara Beykoz İshaklıspor formasıyla çıkıyor. Lidere karşı kaybeden ve maçı 9 kişi tamamlayan Küçükçekmece Yeşilova Esnafspor ise 16 puan ve averajla 3.sıraya geriledi. Düşme hattındaki Kartalgücü'nü evinde İsmail Alper Balaban'ın golüyle 1-0 yenen Dikilitaş puanını 15'e yükselterek 4.sıradaki yerini korudu. Grup sonuncusu Küçükyalı Yelken'i deplasmanda Mahmut Köse'nin kendi kalesine attığı golle 1-0 mağlup eden İstanbul Gümüşhane 12 puana çıkarak 5.sıraya yükseldi.

Leventspor ilk kez puan kaybetti

SAL 5.grupta haftaya lider giren Leventspor, deplasmanda Beykoz 1908 ile 1-1 berabere kalarak ilk kez bir maçta puan kaybetmiş oldu. Henüz 15.dakikada Recep Berk Elitez'in golüyle yenik duruma düşen Leventspor 22'de Okan Akgül'ün golüyle beraberliği sağlasa da maçtan iki puan kaybederek ayrıldı. Lideri adım, adım izleyen Bahçelievler Soğanlı ise evinde İzzetpaşa ile golsüz beraber kalınca liderle arasındaki puan farkı 3'de kaldı. Ligin 9.haftasında Leventspor ile Bahçelievler Soğanlı Beşiktaş'ta karşı karşıya gelecek. Liderliği Leventspor'a devrettikten sonra zirve takibi sürdüren Gülsuyu haftayı ligden çekilen Muratbey karşısında hükmen galibiyetle kapattı ve 3.sıradaki yerini korudu. Tunaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Ayazağaspor 4., Lebetspor'a ikipuan kaybettiren Beykoz 1908 ise 5. sırada yer alıyor. Düşme hattındaki iki takımın maçında ise Yamanspor deplasmanda Küçükçekmece İdman Yurdu'nu 4-2 mağlup etti.

İFA liderliği bırakmıyor

SAL 6.grupta ilk beş maçını kazandıktan sonra 7.hafta Bakırköy karşısında ilk puan kaybını yaşayan İFA, evinde en yakın takipçisi Çamlıcaspor'u Miraç Cebir (kk) ve Kerem Yılmaz'ın golleriyle 2-0 yenerek puanını 19'a yükseltti. Yeşil-beyazlıların yenilmesiyle Akmsettin Parseller'i deplasmanda 5-1 yenen Sarıyer Yenimahalle puanını 16 yaparak ikinci sıraya yükseldi. Çamlıcaspor bir basamak gerilerken, ligden çekilen Zeytinburnu Yeşiltepe'yi hükmen yenen İnkilap 4.sıraya yükseldi. Küçükayasofya'yı Emre istif (kk), Enes Karaca ve Metin Akın Çevikkan'ın golleriyle 3-0 mağlup eden Anadolu Hisarı İdman Yurdu, haftayı maç yapmadan bay geçen Bakırköyspor'u averajla geçerek 5.sıraya yükseldi.

Galata liderlik fırsatını kaçırdı

SAL 7.grupta haftaya lider giren Merkez Efendi Spor, evinde İstanbul Esenyurt Orduspor ile golsüz berabere kaldı. İkinci sıradaki Galata ise evinde Nartspor'u yenemeyince liderle arasındaki 4 puanlık farkı kapatamadı. Ahmet Han Abakay'ın golüyle öne geçen Galata, Ömer Yalçın'ın golüne engel olamayınca çok değerli iki puan kaybetti. İlk dört maçında iki beraberlik, iki de yenilgi alan GS Taçspor, deplasmanda grup sonuncusu Mecidiyeköyspor'u Ekim Can Karakuş, Mehmet Gürleyen (3) ve Efe Samet Meydan'ın golleriyle 5-0 mağlup ederek üst üste 3.galibiyetini elde etti. Sarı-kırmızılılar  puanını 11 yaparak Galata'yı yakaladı. SAL 8.grupta haftaya lider giren Alibeyköyspor evinde oynadığı Orhanlıspor maçı çıkan olaylar sebebiyle tatil edilmesine rağmen 18 puanla ilk sıradaki yerini korudu. İstanbul Mesudiye ise evinde Bayrampaşa Altıntepsi'yi Ahmet Selçuk'un golüyle 1-0 yenerek ikinci sıradan zirve takibini sürdürdü.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam