reklam
reklam

6.hafta AFL'de gol yağmuru

Eklenme Tarihi: 24 Kasım 2022, Perşembe - 23:02   Okunma Sayısı: 46824
İstanbul 1.Amatör Futbol Ligi AFL'de 6.hafta geride kaldı. 14 grupta liderler yerlerini korurken, 1.grupta Gürpınar ve 6.grupta Trabzon 1453 ilk sıraya yükseldi. Oynanan 81 karşılaşmada toplam 304 gol atıldı.

 

Toplam 16 grupta 171 takımın mücadele ettiği İstanbul 1. Amatör Futbol Ligi AFL'de 6.hafta heyecanı yaşandı. 14 grupta liderler yerlerini korurken, 1.grupta Gürpınar ve 6.grupta Trabzon 1453 ilk sıraya yükseldi. Oynanan 81 maçın 40'ında ev sahibi takımlar kazanırken, 29 maçta deplasman takımları üç puanı hanelerine yazdırdılar. İkisi golsüz olmak üzere toplam 12 maç beraberlikle tamamlanırken, ligden çekilen takımlar nedeniyle 3 maç hükmen sona erdi. Oynanan 81 maçta toplam 304 gol atıldı. Haftanın en farklı skorunu Ümraniye Hekimbaşı'nı 6-0 yenen Tuzla Şifa ile Okmeydanı Fetih'i aynı skorla mağlup eden Trabzon 1453 elde etti. Gol krallığında Tepebağ Kültür'den Bahadır Durmuş 12 golle ilk sırada bulunuyor. THY'den Onur Berber ve Güngörenspor'dan Mahmut Satılmış 9'ar, Çayırbaşı'ndan Dinçer Sekin, Kavakpınar'dan Ernest Owoicho Abah ve Üsküdar Anadolu 1908'den Fırat Yılmazgil 8'er, Damlaspor'dan Orhan Kulup, Selamsız'dan Fatih Metin, Tuzla Şifa'dan Halil İbrahim Yöndemir, Gülensu'dan Hakan Şit, Pendik Kaynarca'dan Hikmet Güven, Emirgan'dan Emrah Taşgın ve Kocasinan'dan İbrahim Fatih Yuca 7'şer golle sıralanıyorlar.

Gürpınar liderliği devraldı

İstanbul 1.Amatör Ligi 1.grupta haftaya yenilgisiz lider giren Hadımköy deplasmanda takipçisi Gürpınar'a 3-2 yenilerek ilk sırayı rakibine devretti. Hadımköy, Erkan Mete'nin golüne Can Sesli ile, Ender Burak Reis'in golüne ise Tunahan Işık ile cevap verince ilk yarı 2-2 beraber tamamlandı. Büyük çekişmeye sahne olan maçın 90+3.dakikasında Ender Burak Reis kendisinin ikinci takımının 3.golünü atarak maçın skorunu ilan etti. Yeşil-beyazlılar 16 puanla liderliğe yükselirken, dört haftadır liderliği bırakmayan Hadımköy 15 puanla ikinci sıraya geriledi. Evinde Akörenköy'ü 4-0 yenen Büyükçekmece Karadeniz İ.O ise 13 puana yükselerek zirve takibini sürdürdü. 2.grupta Karacaköy Belediyesi ile Avcılar Tahtakale Kartalları arasındaki zirve yarışı devam ediyor. 16 puan ve averajla sıralanan iki takım haftayı galibiyetle kapatınca sıralama değişmedi. Tahtakale deplasmanda Yeniköy 1924'ü 2-1, Karacaköy ise evinde Alibey'i 1-0 yendi.

Kestanelik 6.maçından da zaferle ayrıldı

İstanbul 1.Amatör Ligi 3.grupta haftaya lider giren Çatalca temsilcisi Kestanelik, deplasmanda en yakın takipçisi Çatalca ekibi Gökçeali'yi Vezir Mayda (2), Fatih Çukdar ve ikinci yarı oyuna giren Muhammet Örsoğlu'nun üç golüyle 6-2 yendi. Sarı-yeşilliler 6.maçlarından da galibiyetle ayrılarak puanını 18'e çıkarttı. Selimpaşa'yı evinde 2-1 yenen Taşoluk ise 15 puanla ikinci sıraya yükseldi. 4.grupta haftaya lider gren THY evinde Hamidiyespor'u Ali Temizkan (2), Onur Berber (2) ve Eyüp Yanmış'ın golleriyle 4-0 mağlup etti. Lideri 2 puan geriden izleyen Esenler evinde gol düellosu şeklinde geçen maçta Beştelsiz'i 5-3 mağlup etti. Bay kaldığı hafta liderliği devreden Muradiye, deplasmanda 2-1 geriye düştüğü maçta Bahçeköy'ü 4-2 yendi. Yenilgisiz kırmızı-siyahlılar, bir maç eksiği ile liderin 2 puan gerisinde 3.sırada bulunuyor.

Tepebağ Kültür zirveyi bırakmıyor

İstanbul 1.Amatör Ligi 5.grupta lider Tepebağ Kültür, evinde Etiler Kartal'ı ilk 25 dakika içerisinde bulduğu gollerle 5-1 yendi. 6'da 6 yapan yeşil-beyazlılarda Bahadır Durmuş hat-trick yaparken, diğer goller Eray Yılmaz ve Bülent Irmak'tan geldi. Karadolap'ı deplasmanda 2-0 yenen Başakşehir Kartal ise 5 puan geriden zirve takibini sürdürdü. 6.grupta haftaya lider giren Trabzon 1453 evinde Okmeydanı Fetih'i Umut Akbaba (2), Hünkar Cem Özder, Boubacar Diallo, Kamuran Kurtuluş (kk) ve Baran Boğan'ın golleriyle 6-0 mağlup etti. 5'de 5 yapan lacivert-beyazlılar bir maçı eksik 15 puanla lider durumda bulunuyor. Lideri 2 puan geriden takip eden Çeliktepe, evinde İkitelli'yi Yunus Emre Çevik, Ozan Bozkurt ve ikinci yarı oyuna giren Alper Ertürk'ün golleriyle 3-0 yenmeyi başardı.

Esenay liderliği bırakmıyor

İstanbul 1.Amatör Ligi 7.grupta lider Esenay evinde Ulutepe'yi geriye düştüğü maçta Onur Bulur ve Ahmet Tosun'un golleriyle 2-1 yendi. Grubun tek yenilgisiz takımı olan yeşil-siyahlılar 16 puanla ilk sırada bulunuyor. Şampiyonluğun bir diğer adayı İstanbul Kastamonu deplasmanda iki kez yenik duruma düştüğü maçta takipçisi Eroğlu ile 2-2 berabere kaldı. Kırmızı-siyahlılar 13 puanla ikinci, Eroğlu ise 10 puanla üçüncü sırada bulunuyor. 8.grupta haftaya lider giren yenilgisiz Güngörenspor, evinde Çankırı Maruf'u Berat Ünverdi (2) ve Emrullah Kapan'ın golleriyle 3-2 mağlup etti. Sarı-lacivertliler 16 puanla ilk sıradaki yerini korudu. Lider gibi grubun bir diğer yenilgisiz takımı Yeni Yüzyıl Gençlik ise deplasmanda Gelişim'i Serkan Keklik, Sezer Er, Refik Büyükgöz ve Doğukan Torcu'nun golleriyle 4-1 yendi. Kırmızı-beyazlılar liderin 2 puan gerisinde bulunuyor.

Çayırbaşı yien farklı kazandı

İstanbul 1.Amatör Ligi 9.grupta lider Çayırbaşı,evinde Yeni Doğangüneş'i 4-1 yenerek  16 puanla liderliğini korudu. Lideri 1 puan geriden izleyen Cevizli ise deplasmanda Fatih Hilal'i Muharrem Peçe'nin golüyle 1-0 mağlup etti. Esenler Turgutreis'i evinde 3-1 mağlup eden Malkoçoğlu 13 puanla zirveyi üçüncü sıradan takip ediyor. 10.grupta ilk haftadan itibaren  liderliği bırakmayan Şirintepe, Kağıthanedeki maçta Neslişah'ı Ömer Faruk Kaya'nın golüyle 1-0 yendi. Lideri 5 puan geriden izleyen Haydarspor ise deplasmanda Terazidere'yi 2-1 mağlup etti.

Batı Trakya ilk puan kaybını yaşadı

İstanbul 1.Amatör Ligi 11.grupta 5'de 5 yaparak haftaya lider giren Batı Trakya deplasmanda Kocasinan ile golsüz berabere kalarak ilk kez puan kaybetti. Sağmacılar'ı Umut Pulça, Furkan Arabacı ve Emrullah Polatoğlu'nun golleriyle 3-0 yenen Halil Rıfat Paşa, liderle arasındaki puan farkını 2'ye indirdi. 12.grupta şampiyonluk mücadelesi veren Küçükçekmece Tokat Bereketli deplasmanda en yakın takipçisi Yahya Kemal'e 3-2 yenilerek bu sezonki ilk mağlubiyetini aldı. Lidere ilk yenilgisini tattıran Kağıthane temsilcisi puanını 15'e çıkartarak rakibini yakaladı. 

Dolayoba lideri yakaladı

İstanbul 1.Amatör Ligi 13.grupta ilk sırada bulunan Selamsız deplasmanda Ortadağ ile 1-1 berabere kaldı. Adalar'ı Hürkan Altuntaş ve Ferhat Çelik'in golleriyle 2-0 yenen Pendik temsilcisi Dolayoba liderle puanını eşitledi. Deplasmanda Gümüşsuyu'na 1-0 yenilen Yeldeğirmeni üçüncü sıraya gerilerken, Girne Gençlik'i Cafer Durdu'nun golüyle 1-0 yenen Maltepe Yıldız puanını 11'e çıkartarak zirveye bir adım daha yaklaştı. 14.grupta lider Üsküdar Anadolu 1908 Selimiye'de oynanan maçta Esenkent'i karşılaşmanın ikinci yarısında Devran Yıldız ve Tarık Saral'ın (2) golleriyle 3-0 yendi. 6.maçından da galibiyetle ayrılan yeşil-beyazlılar 18 puanla ilk sırada bulunuyor. Haftayı galibiyetle tamamlayan Kavakpınar liderin 4 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor.

Tuzla Şifa gol yağdırdı

 İstanbul 1.Amatör Ligi 15.grupta lider Tuzla Şifa evinde Ümraniye Hekimbaşı'nı Halil İbrahim Yöndemir (3), Bayram Özdoğan, Fatih Yılmaz ve Berk Deliç'in golleriyle 6-0 yendi. Deplasmanda Fetih Kelkit'i 3-1 yenen Erenköy Acar liderin bir puan gerisinde ikinci sırada bulunuyor. 16.grupta lider İstanbul Esnaf Spor, deplasmanda Küçükbakkalköy'ü 2-1 yendi. İkinci sıradaki Pendik Kaynarca deplasmanda Kurtköy'ü 3-1, üçüncü sıradaki Gülensu ise Çekmeköy'ü 3-2 mağlup etti.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam