reklam
reklam

Zafer Kupası Dudulluspor'un

Eklenme Tarihi: 1 Eylül 2022, Perşembe - 16:07   Okunma Sayısı: 75260
Futbolun sadece erkekler tarafından oynanan bir oyun olmadığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 17 yaş altı kızlar Zafer Kupası'nı finalde Beşiktaş'ı yenen Dudulluspor kazandı.

Kadınların futbol oynamalarıyla ilgili ön yargıları kırmak, futbolun sadece erkekler tarafından oynanan bir oyun olmadığına dikkat çekmek, kadın futbolunun bilirliğini artırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla İstanbul Arma Spor, Amatörün Dünyası ve Spor Türk TV tarafından Yeşil Vadi ve Hunca Kozmetik desteği ile organize edilen U17 Kızlar Zafer Kupası'nda şampiyonluğu finalde Beşiktaş'ı 3-1 mağlup eden Dudulluspor elde etti. U17 Kızlar turnuvasına, İstanbul'un 12 kulübünün U17 kız alt yapı takımları katıldı. Grup maçlarının ardından takımlar elde ettikleri puanlara göre Altın, Gümüş ve Bronz Lig olarak üç gruba ayrıldı. Altın Lig'de Tuzla Şifa'yı 3-0 yenen Dudulluspor ile Fatih Vatan'ı aynı skorla mağlup eden Beşiktaş, Zafer Kupası finalinde karşı karşıya gelmeye hak kazandılar. Küçükçekmece Kemal Aktaş Stadında oynanan final karşılaşmasında rakibini Ayşenur, Ecemnur ve Ezel'in attığı gollerle 3-1 mağlup eden Dudulluspor şampiyonluk kupasının sahibi olurken, Beşiktaş'ın tek golü Dilara'dan geldi. U17 Zafer Kupasını kazanan Dudulluspor'a şampiyonluk kupasını Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi verdi. Zafer Kupası finalinden önce oynanan maçlarda Gümüş Lig birinciliğini finalde ASP'yi 5-2 mağlup eden Bağcılar Evren, Bronz Lig birinciliğini ise finalde Rüzgarlıbahçe'yi 3-0 yenen Bakırköy Gençlik kazandı.

Final maçı kıran kırana geçti

Beşiktaş ile Dudulluspor arasındaki U17 Kızlar Altın Lig Zafer Kupası finali kıran, kırana bir mücadeleye sahne oldu. Karşılaşmaya hızlı başlayan Dudulluspor, henüz 7.dakikada golü buldu. Ecemnur'un kullandığı köşe vuruşunda, kaleci Nurcan boşa çıkarken ceza sahası içinde Ayşenur kafayla topu Beşiktaş ağlarına gönderdi ve yeşil-beyazlıları 1-0 öne geçirdi. 35 dakikalık ilk yarı bu skorla tamamlandı. İki yarıya bu kez Beşiktaş hızlı başladı. 37.dakikada Nehir'in kullandığı köşe atışında, Dudullu defansın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası içinde buluşan Dilara, düzgün ve sert bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru eşitledi. 66.dakikada Beşiktaş atağını kesen Dudulluspor, topu Ecemnur ile buluşturdu. Ecemnur ceza sahasına girmeden, 20 metreden sert bir vuruşla topu ağlara göndererek, yeşil-beyazlıları bir kez daha öne geçirdi. Golün şokunu atlatamayan Beşiktaş kalesinde üçüncü golü gördü. İkinci golden sadece üç dakika sonra, bir gol, bir asist ile oynayan Ecemnur, sağ kanattan gelişen atakta, rakiplerini geçerek ceza sahasına girdi. Ecemnur'un ortasını arka direkte Büşra kontrol edip, Ezel'in önüne bıraktı. Ezel şık bir aşırtma vuruşla topu Beşiktaş ağlarına göndererek farkı ikiye çıkarttı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca müsabakayı Dudulluspor 3-1 kazandı.

Toplam 12 kız takımı katıldı

“Haydi Kızlar Sahaya” mottosuyla düzenlenen turnuvaya İstanbul Arma Spor, Beşiktaş, ASP, Sarıyer Belediye Spor, Rüzgarlıbahçe, Tuzla Sahil, Telsiz, Fatih Vatan, Akdeniz Nurçelik, Bağcılar Evren, Bakırköy Gençlik ve Dudulluspor'un U17 kategorisindeki futbolcuları katıldı. İBB Yenikapı Spor Tsislerinde başlayan turnuva, Küçükçekmece Kemal Aktaş Stadın'da maçlarla sona erdi. U17 Kızlar turnuvasına sporcuların aileleri, taraftarlar ve futbol severler büyük ilgi gösterdi. Tüm maçlarda tribünler dolarken, aileler çocuklarının başarısı için maçlar boyunca hem dua ettiler, hem de tezahürat yaptılar. U17 Kızlar turnuvası, ilk etabı sonunda takımlar gruplarındaki performansa göre yeniden gruplandırıldılar. Grup birincileri ve en iyi bir ikinci Altın Lig'de, iki ikinci ve iki en iyi üçüncü Gümüş Lig'de, bir ve dördüncüler ise Bronz Lig'de mücadele etti.

Turnuvanın değeri büyük

U17 Kızlar turnuvası ve Zafer Kupası'nın kadın futbolu için çok değerli olduğuna dikkat çeken İstanbul Arma Spor Futbol Şube sorumlusu ve Organizasyon Direktörü Hakan Ertürk, ''17 yaşına gelmiş kızlarımız, iki yıl pandemi nedeniyle sahalardan uzak kaldı. Bu yıl ise TFF'nin U17 maçlarını iptal etmesiyle bir kez daha sahalardan uzak kaldılar. Bu nedenle seneye A takım oynayacak bu kızlarımızın yaşıtlarıyla son bir kez karşılaşabilmesi için Zafer Kupası'nı organize ettik. U17 kategorisindeki oyuncuların bir çoğu son 3 yılda, ilk kez hazırlık maçları hariç ciddi bir organizasyonda boy göstermiş oldular. Ayrıca bizim turnuvamızdan 29 futbolcu Milli takım antrenörleri tarafından izlenip U15 ve U17 Milli takım seçme kamplarına davet edildiler. Bu da bizi ayrıca çok sevindirdi. Amacımıza fazlasıyla ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz'' diye konuştu.

Mücadele üst düzeyde oldu

U17 Kızlar turnuvasında oynanan 33 maçın da son derece çekişmeli maçlara sahne olduğuna vurgu yapan Ertürk, ''U17 Kızlar Turnuvası'nın son günü oynanan bronz lig, gümüş lig ve altın lig finalleri izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Özellikle Zafer Kupası finali adeta nefesleri kesti. Beşiktaş da, Dudulluspor da mücadeleyi sonuna kadar bırakmadılar. 'Turnuvamızı Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında payı olan tüm askerlerimiz ile vatan müdafaasında şehit düşen kahramanlarımıza adamaya, onları bu vesile ile bir kez daha, şükran, minnet ve rahmetle anmaya karar verdik. Bu tür anlamlı günlerde düzenlenecek olan organizasyonların, gençlerimizin ülke, millet, vatan ve bayrak sevgisini perçinleyeceğine inanıyoruz'' dedi.

Gümüş ligi Bağcılar Evren kazandı

Organizasyonun son günü Altın Lig Zafer Kupası finalinden önce Bağcılar Evrenspor ile Aile Sosyal Politikalar Gençlik Spor Kulübü gümüş lig birinciliği için karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 5-2 kazanan Bağcılar Evrenspor, gümüş kupa birinciliğini kazanırken, genel sıralamada 5.liği elde etti. Bağcılar Evrenspor'a kupasını Yeşil Vadi Arsa Ofisi Pazarlama Direktörü Aslı Orhan Demirel takdim etti. Bronz lig finalinde Bakırköy Gençlik, Rüzgarlıbahçe'yi 3-0 yendi. Bakırköy Gençlik Bronz kupa birincisi olurken genel sıralamada ise 9.luğu almış oldu. Bakırköy ekibine kupasını İstanbul Arma Spor Başkanı Murat İlter verdi. Lig birinciliği müsabakalarında üçüncülük maçları oynanmazken, yarı finalde kaybeden ekipler üçüncü ilan edildiler. Buna göre Altın Lig yarı finalini kaybeden Fatih Vatan ve Tuzla Sahil üçüncülüğü elde etti Gümüş Lig'de ise Akdeniz Nurçelik ve Sarıyer Belediyesi üçüncü olurlarken, genel sıralamada 7.sırayı aldılar. Bronz Lig'de ise Telsizspor ile İstanbul ArmaSpor üçüncülüğü elde ettiler.

Turnuva'dan Milli takım seçme kampına

U17 kategorisinde düzenlenen organizasyonda mücadele eden 28 futbolcu, U15 ve U17 kız Milli takımlarının İstanbul'da TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen milli takım seçme kampına katıldı. U17 Kız Milli Takım Teknik Direktörü Nazlı Ceylan Demirbağ ve U15 Kız Milli Takım Teknik Direktörü Aytürk Kıyıcı tarafından seçme kamplarına turnuvada mücadele eden 28 futbolcu davet edildi. Milli takım seçme kampına turnuvaya katılan şu isimler çağrıldı; Defne Çalışkan (Akdeniz Nurçelik Spor), İrem Bayraktar, Naz Karaca, Tina Altun (Bağcılar Evren Spor), Ceren Barın (Beşiktaş Futbol Okulu), Dilara Su Pılıç, Ecrin Koyun, Ecrin Naz Şentürk, Nisa Nur Çetin, Kerime Kaymaz, Sudenaz Deligöz (Beşiktaş JK Vodafone Kadın Futbol Takımı), Büşra Coşar, Gamze Aktaş, İrem Zengin, Melek Nur Ergün, Melisa Çam, Beril Beceren, Buse Nur Karataş, Defne Su Aldemir, Ecemnur Öztürk, İlayda Tali, Tuana Naz Türçin (Dudullu), Aysun Eflin Koç, Sudenaz Deryal (Fatih Vatan Spor), Ecemnaz Dönmez, Esra Tekin, Melis Sude Küskü, Şerife Özbek (Tuzla Sahil Spor).

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam