reklam
reklam

Fatih Amatör'de zirvede

Eklenme Tarihi: 14 Temmuz 2022, Perşembe - 22:13   Okunma Sayısı: 70923
İstanbul Amatör Futbol Ligleri'nde mücadele eden Fatih ilçesi ekipleri; Cankurtaran, Haliç, Küçükayasofya, Kumkapı Sarıçubuk, Davutpaşa, Siirt Y.Selim ve Topkapıspor elde ettikleri başarılarla ilçelerini zirveye taşıdılar.

İSTANBUL-İstanbul Amatör Futbol Liglerinde mücadele oynanan son hafta karşılaşmalarıyla tamamlandı. Fatih  ilçesi temsil eden takımlar İstanbul Süper Amatör, 1.Amatör Lig ve 2.Amatör Lig'de fırtına gibi estiler. Cankurtaran, Haliç, Küçükayasofya, Kumkapı Sarıçubuk, Davutpaşa, Siirt Y.Selim ve Topkapıspor  elde ettikleri şampiyonluklarla ilçelerini gururlandırırken, kupaları da kimseye bırakmadılar. İlk İstanbul şampiyonluğunu 1983 yılında kazanan Cankurtaran, 38 yıl sonra bu başarısını tekrarlayarak bir kez daha İstanbul şampiyonluğunu kazandı. Haliçspor, Bölgesel Amatör Lig baraj maçında Alibeyköyspor'u 1-0 yenerek tarihinde ilk kez BAL'a yükseldi. 1.Amatör'de şampiyon olan Küçükayasofya, Kumkapı Sarıçubuk, Davutpaşa ve Siirt Y.Selim gelecek sezon İstanbul Süper Amatör'de Fatih ilçesini temsil edecekler. İlçenin başarısı İstanbul 2.Amatör Ligi'nde de devam etti. Topkapıspor şampiyon olarak 1.Amatör'e yükselen takım oldu.

Cankurtaranspor tarihinde ilk kez

İstanbul’un en eski yerleşim yeri olan Fatih ilçesinin Sultanahmet bölgesinde sahil kısmındaki Cankurtaran Mahallesi’nde  1953 yılında kurulan Cankurtaranspor, tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lig'e yükselmenin mutluluğunu yaşıyor. Sezona Süper Amatör Ligi 7.grupta başlayan lacivert-beyazlılar, sezonu 16 galibiyet, 3 beraberlik ve bir yenilgi ile Osmaniye İstiklalspor ile aynı puanda grubu ilk iki içinde tamamlayarak klasman grubuna kaldı. İlk dört haftasında 6 kırmızı kart gördüğü sezonda rakip filelere 64 gol gönderen Cankurtaranspor, 20 maçta kalesinde sadece 15 gol gördü. Atılan 64 golü 16 futbolcu aralarında paylaşırken, grup maçlarının en golcü isimleri 10 golle takımına katkı sağlayan Nezih Bayramoğlu ile, 8'er gole imza atan Abdülsamet Civelek ve Emre Tarhan oldu. Klasman grubuna 2-0'lık Albayrak ve 3-0'lık B.Ç. Mimaroba galibiyetleriyle başlayan Cankurtaranspor, Çamlıcaspor ve Çekmeköy Belediye Alemdağ beraberliklerinden sonra kritik maçta İstanbul Mesudiye'yi son dakikada Nezih'in golüyle geçerek iddiasını sürdürdü. Lacivert-beyazlılar, Feriköyspor'u da Selman, Umut ve Abdülsamet'in golleriyle 3-0 yenerek, bitime iki hafta kala Bölgesel Amatör Lig'e yükselmeyi garantiledi. 2022 İstanbul Süper Amatör Lig il birinciliği maçında ise SAL klasman A grubu birincisi Cankurtaranspor ile klasman B grubunu ilk sırada tamamlayan Kuştepespor karşı karşıya geldiler. Bahçelievler İl Özel İdare Stadı'nda oynanan ve büyük çekişmeye sahne olan maçta Cankurtaranspor, Samet Civelek'in attığı golle maçı kazanmayı başardı. Fatih temsilcisi böylece 1982-83 sezonundan sonra tarihinin ikinci kez İstanbul Amatör il şampiyonluğunu kazanmış oldu.

Haliçspor

Fatih ilçesinin temsilcisi Haliçspor, 91 yıllık kulüp tarihinde bir ilki başararak Bölgesel Amatör Lig'e yükseldi.  Sezona 7.grupta başlayan yeşil-beyazlılar oynadıkları 20 maçta 14 galibiyet, dört de beraberlik alarak grubunu ilk sırada tamamladı. Attığı 51 gole karşılık kalesinde 13 gol gören Fatih  ilçesinin temsilcisinde Hakan Denizci 14 golle en golcü isim oldu.  Başarısını klasman grubunda gösteremeyen Haliçspor; Bahçelievler, Osmaniye İstiklal ve Kuştepe mağlubiyetleriyle ilk üç içine girip doğrudan BAL'a çıkamadı. Beylikdüzü ve Gülsuyu galibiyetleri ise yeşil-beyazlıların ilk altı içinde kalmasını ve BAL için baraj maçı yapma hakkı kazanmalarını sağladı. Klasman maçlarında Ozan İsi attığı 8 golle takımını sırtlayan isim oldu.  Bu sezon BAL’da 6.bölge 1.grupta 5.sıratı alan Alibeyköyspor ile baraj maçında karşılaşan Haliçspor, İBB Bayrampaşa Stadı’ndaki son derece gerilimli maçı Volkan'ın golüyle kazanarak adını tarihinde ilk kez BAL'a yazdırmayı başardı.

Küçükayasofya

1.Amatör Lig 9.grupta mücadele eden Küçükayasofyaspor, oynadığı 18 maçta 15 galibiyet, 3 beraberlik alarak yenilgisiz şampiyon oldu. Attığı 56 gole karşılık kalesinde sadece 14 gol gören yeşil-beyazlılar, en yakın takipçisi Mahmutbey'e 12 puan fark attılar. Oktay Peker 17, Deniz Balaban ise 11 golle Küçükayasofyaspor'un en golcü isimleri oldular. Sezona fırtına gibi giren Küçükayasofyaspor, ilk beş maçını kazandıktan sonra Mahmutbey ile berabere kaldı. Ardından seriye devam eden yeşil-beyazlılar iki beraberlik daha alsa da, zorlanmadan grubunda şampiyon olmayı başardı. 2019-202 sezonunda İstanbul 2.Amatör'de mücadele eden Küçükayasofyaspor, 8.haftasında pandemi nedeniyle yarıda kalan 7.grupta yenilgisiz lider durumda buluyordu. Yeşil-beyazlılar TFF kararı ile 1.Amatör'e yükselmişti.

Kumkapı Sarıçubuk

İstanbul 1.Amatör Lig 10.grupta sezona başlayan Kumkapı Sarıçubuk, çıktığı 18 maçta 14 galibiyet 3 beraberlik alarak sezonu şampiyon tamamladı. Topladığı 45 puanla en yakın takipçisi Zeytinburnu Zaferspor'un 4 puan önünde zirvede yer alan sarı-kırmızılılar, attıkları 60 gole karşılık kalesinde sadece 20 gol gördü. Sergen Büyükakova attığı 32 golle yıldızlaşırken, 36 gol atan Güngörenli Mehmet Serhat Sever'in ardından 1.Amatör Lig gol krallığında ikinci sırayı aldı. İlk devreyi lider Karadolapspor'un 7 puan gerisinde üçüncü sırada tamamlayan Kumkapı Sarıçubuk, ikinci devre fırtına gibi eserek 9 maçının tamamını kazanmayı başardı. Son haftaya 3 puan farkla lider giren sarı-kırmızılılar, şampiyonluk maçı niteliğindeki karşılaşmada ilk devre 1-1 berabere kaldığı Karadolapspor'u Hüseyin Yüksel'in golüyle yenerek Süper Amatör Lig'e yükselen taraf oldu. Kumkapı Sarıçubuk, 2019-2020 sezonunda 1.Amatör Lig 6.grupta son sırayı almış, ancak pandemi nedeniyle küme düşmenin kaldırılmasıyla 1.Amatör'deki yerini korumuştu.

Davutpaşa

İstanbul'un köklü kulüplerinden olan ve 1926 yılında kurulan Davutpaşaspor, 1.Amatör  Lig 14.grupta şampiyon olarak Süper Amatör'e yükseldi. Sezonu 16 maçta 12 galibiyet 3 beraberlikle tamamlayan kavuniçi-kahverengli takım, en yakın takipçisi Ateştuğla'nın 6 puan önünde sezonu ilk sırada bitirdi. Rakip filelere 60 gol gönderen Davutpaşaspor, kalesinde sadece 17 gol gördü. Fatih Tosun 12, İlyas Çay 10 golle, takımın en golcü isimleri oldular. Sezona fırtına gibi başlayan Davutpaşa, üst üste 7 maç kazanarak yükseldiği liderliğini ilk devre sonunda da korumayı başardı. İkinci devre istikrarlı gidişini sürdüren Fatih temsilcisi son iki haftaya 5 puan farkla lider girdi. Şampiyonluktaki iki rakibi Ateştuğla ve Mahmut Şevket Paşa'ya yenilmeyerek aradaki puan farkını koruyan Davutpaşa, sezonu şampiyon tamamlayarak Süper Amatör'e yükseldi.Davutpaşa, 2019-2020 sezonunda 1.Amatör'de 4.grubu 3.sırada tamamlamıştı.

 

 

Siirt Y.Selim

İstanbul 1.Amatör Ligi 7.grupta mücadele eden Siirt İstanbul Y.Selimspor, sezonu 18 maçta 15 galibiyet bir beraberlikle Taşlıtarla'nın 1 puan gerisinde ikinci sırada tamamladı. Ancak grup ikincileri arasında Fair Play kart tablosunda ilk ikiye girmeyi başaran mavi-beyazlılar, Süper Amatör'e yükselen taraf oldular. Rakip filelere 77 gol gönderen Siirt İstanbul Y.Selimspor, kalesinde sadece 7 gol gördü. Engin Altın 15, Furkan Karaçalı ise 12 golle takımlarını sırtlayan isimler oldu. Mavi-beyazlı ekip çıktığı 18 maçın 13'ünde gol görmezken, bir çok maçını farklı kazandı. İlk yarıyı averajla lider tamamlayan Siirt İstanbul Y.Selimspor, final niteliğindeki maçta ilk yarı 4-0 yendiği Taşlıtarla'ya rövanşta 3-0 yenilince ikinci sıraya geriledi. Fair Play tablosunda hiç kırmızı kart görmeyip, 28 sarı kartla ikinci sırayı alan Fatih temsilcisi, bu kontenjandan Süper Amatör'ün yolunu tuttu.

Topkapıspor

Fatih ilçesinin bir başka köklü kulüplerinden olan ve 1920'de kurulan Topkapıspor, 2.Amatör Lig 7.grubu şampiyon tamamlayarak 1.Amatör'e yükseldi. Çıktığı 18 maçta 15 galibiyet bir beraberlik alan kırmızı-beyazlılar, 46 puan toplayarak en yakın takipçisi Gaziosmanpaşa Barbaros'un 2 puan önünde mutlu sona ulaştı. Rakip filelere 60 gol gönderen Topkapıspor kalesinde sadece 18 gol gördü. Serhat Yavuz 21, Egemen Efe Engin 17 golle takımın en golcü isimleri oldular. Sezona üst üste GOP Barbaros ve Esenyurt İncirtepe yenilgileriyle başlayan kırmızı-beyazlılar, ilk devreyi lider GOP Barbaros'un 8 puan gerisinde üçüncü kapattı. İkinci devreye fırtına gibi giren Topkapıspor, üst üste 9 maçını da kazanarak sezonu şampiyon tamamladı.

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam