reklam
reklam

Sektör atağını sürdürüyor

Eklenme Tarihi: 14 Nisan 2022, Perşembe - 22:41   Okunma Sayısı: 115612
Son yılların gözde sektörü iplik yükselişini sürdürüyor. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı’nda pamuktan yüne, elastandan akriliğe, ipekten viskona kadar binlerce iplik çeşidini hazır giyim ve tekstil sektörü görücüye çıktı

İSTANBUL - İplik sektörünün en önemli firmalarının organik, teknolojik ve geri dönüşümlü ürünlerinin sunulduğu İstanbul İplik Fuarı, iplik sanayisindeki yeni uygulamaları profesyoneller ile tek çatı altında birleştirdi. Fuar, dokuma kumaş, örme, triko, ev tekstili ve çorap üreticilerine, farklı ürünleri ve yeni renkleri keşfetme imkanı sunarken aynı zamanda üretim maliyetlerini düşürmek isteyen üreticilere fiyat avantajları sağladı. Hazır giyim ve tekstil sektörünün en önemli ham maddesi olan ipliklerin sergilendiği İstanbul İplik Fuarı, ülkemizin sektördeki potansiyelini dünyaya da göstermiş oldu. Son yıllarda adeta ihracat atağı yapan iplik sektörü, her geçen gün üretim kalitesini ve hızını arttırıyor. Geçtiğimiz yıllardaki başarısını artırarak devam ettiren fuar son dönemin en önemli ve etkili sektör fuarı oldu. Fuara 15 ülkeden 255 firma ve firma temsilciliği katılım gösterdi. Sektördeki son trendleri yansıtan ürünlerin sergilendiği fuara, Hindistan, Özbekistan, Tacikistan, Çin, Endonezya, İtalya gibi iplik ihtiyacı olan ülkelerden firmalar da katıldı. Fuarda kurulan etkileşim ve yeni iş birliklerinin sektöre büyük katkı sağlaması bekleniyor.

İplik üretiminde söz sahibiyiz

Türkiye’de pamuk tarımına dayalı olarak gelişmeye başlayan tekstil sektörü, yıllar içerisinde ihracat yapan bir sektör konumuna geldi. Türk iplik ve elyaf üretimi ihracatı son yıllarda endüstriye yapılan yatırımlarla beraber yükselmeye başladı. Dünyanın en önemli pamuk yetiştiricileri arasında olan ülkemiz, iplik üretimi ve işleme alanlarında dünyada söz sahibi ülke konumundadır. İplik sanayi, özel üretilmiş yüksek performanslı ürünler, çevreci iplikler gibi katma değerli ürünler ile ihracat rakamlarını sürekli arttırmakta. Fuar ziyaretçileri, dünyanın farklı coğrafyalarından gelen pamuk ipliği, penye ipliği, polyester iplik, akrilik iplikler, yün iplikler, elyaflar ve daha birçok iplik çeşidini görme ve tedarikçileriyle bir arada olma imkanını yakaladılar.

Online iş ağı dijital ortamda bir araya getirdi

Her geçen gün dünyada önemini giderek arttıran sürdürülebilirlik konusu Uluslararası İstanbul İplik Fuarı’nda da masaya yatırıldı. Geri dönüşüm sayesinde üretilen iplikler de sıfır atık konusuna katkıda bulunmak için fuarda sergilendi. Bu sayede çevreci yönünü de öne çıkaran fuar, geleceğe katkı sundu. Fuarda pamuktan yüne, elastandan akriliğe, ipekten viskona kadar binlerce iplik çeşidi, bobin ve makaralar hazır giyim ve tekstil sektör profesyonellerinin beğenisine sunuldu. İlgililerin birçok ürün seçeneğini aynı anda görebildikleri fuar, yeni ve uluslararası iş bağlantılarının kurulduğu, mevcut bağlantıların güçlendirildiği bir satış ve pazarlama platformu olmaya devam etti. 10 bini aşan ziyaretçi sayısı ile kapılarını kapatan fuar, ziyaretçilerini 19 bin metrekarelik alandaki fiziksel fuar ortamının yanı sıra, Tüyap’ın geliştirdiği online iş ağı platformu Business Connect Programı üzerinden dijital ortamda bir araya getirdi. Program sayesinde görüşmelerine fuar öncesinde başlayan katılımcı ve ziyaretçiler, fuar sırasında ve sonrasında da online ortamda görüşmelerini kesintisiz olarak sürdürdü. Online platformu kullanan ziyaretçilerin yüzde 86’sı platformdan memnun kaldığını ifade etti. Tüyap Fuarcılık Grubu’nun sunduğu dijital çözümlerle Uluslararası İstanbul İplik Fuarı’nın katılımcı firmaları ve ziyaretçileri online iş ağı platformu Business Connect Programı üzerinden dijital ortamda bir araya gelerek, görüşme ayarlayabildi ve iletişimlerini buradan sürdürebildi. Bu online hizmet sayesinde fuar katılımcıları potansiyel müşterilerinin ve yeni iş ortaklarının sadece bir tık uzağında oldu. Business Connect Programı fuar öncesi, sırası ve sonrasını da kapsayan bir şekilde katılımcı ve ziyaretçilerin iş bağlantılarına kesintisiz katkı sağladı.

Fuar süresince tüm hijyen önlemleri alındı

İstanbul İplik Fuarı’nda tüm hijyen konularına fazlasıyla uyuldu. Fuarın düzenlendiği Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Türk Standartları Enstitüsü COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ni alan ilk fuar merkezi olma özelliğini taşıdığı için önlemlere gereken hassasiyet gösterildi. Maske, mesafe, yoğunluk ölçümü, HES kodu kontrolünün yapılarak tüm hijyen önlemlerinin alındığı İstanbul İplik Fuarı; bu tedbirler doğrultusunda katılımcıların ve ziyaretçilerin güvenle fuarı gezmelerine de olanak sağlamış oldu. 

Gelecek buluşma için çalışmalar başladı

Bir önceki İplik Fuarı, 22 ülkeden 296 firma ve firma temsilciliği ile 86 ülkeden 8 bin 372 profesyonel ziyaretçiyi 15 bin 250 metrekarelik alanda bir araya getirdi. Fuara Bulgaristan, Cezayir, Fas, Hindistan, Mısır, Özbekistan, Rusya, Tunus, Ukrayna ve Pakistan başta olmak üzere önemli alım heyetleri geldi. Bu sonuçlardan alınan güçle bu yıl 300’ün üzerinde firmanın katılımıyla, 10 binin üzerinde ziyaretçinin Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ağırlanması bekleniyor. Başarılı geçen 2022 fuarının ardından hızla 2023 yılı için hazırlıklar başladı. 16-18 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek 19. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı için katılımcıların ön talepleri toplanmaya başladı.

Yılın Rengi Very Peri çok sevildi

Küresel renk otoritesi Pantone her yıl olduğu gibi yeni yılın da rengini 'Very Peri' olarak açıklamıştı.  Dünyada renk otoritesi olarak bilinen Pantone'nin 2022 için seçtiği renk büyük beğeni topladı. 2022 yılı için seçilen Very Peri, halihazırda olan renklerden değil sıfırdan üretildi. Pantone Enstitüsü'nün  2022 için seçtiği renk, mor-kırmızı bir renk tonuna sahip bu renk mavi tonuna sahip. Mavilerin niteliklerini kapsayan, aynı zamanda mor-kırmızı bir alt tonuna sahip olan PANTONE 17-3938 Very Peri, sakinliğe ilham veren ancak menekşe kırmızısı alt tonla canlandırılan bir mavi olarak palette yerini aldı. Very Peri, yaratıcı ifadeyi teşvik eden neşeli bir hava ve dinamik bir duruş sergiliyor. 2021 yılının, mandalina kırmızısı, canlı turuncu, magenta moru, deniz yeşili, jet rüzgarı gibi trend renkleri  tekstil ürünlerine doğa esintilerini taşımıştı. Fuarda büyük ilgi uyandıran, Very Peri renkli ürünlerin 2022 yılına damgasını vurması bekleniyor.

Etkin pazarlama kanalları kullanılıyor

İstanbul İplik Fuarı 2023 için yurt içinde ve yurt dışında önemli tanıtım faaliyetleri sürdürülüyor. Konvansiyonel ve dijital olmak üzere etkin pazarlama kanallarının kullanıldığı fuarda ulusal, sektörel, yerel yayın kuruluşları ve STK’larla iş birlikleri yapılıyor. Tüyap’ın 4 ülkede bulunan yurt dışı ofisleri ve 80’i aşkın ülkede bulunan temsilcilik ağı aracılığıyla iplik profesyonelleri fuara davet ediliyor. T.C. Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB İstanbul İplik Fuarı katılımcılarına bu sene de destek veriyor.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam