reklam
reklam

DOĞRU Parti Kartal’da Muhtarlarla Buluştu ve Partinin İlçe Binası Açıldı

Eklenme Tarihi: 20 Ekim 2021, Çarşamba - 03:17   Okunma Sayısı: 84470
Rifat Serdaroğlu’nun Genel Başkanlığını yaptığı DOĞRU Parti Genel Merkez Yönetimi ve Doğru Parti Kartal İlçe Örgütü Kartal’da muhtarlar ve yerel basın mensuplarıyla kahvaltılı bir programda bir araya geldi. Programın ardından DOĞRU Parti Kartal İlçe merkezinin açılışı Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu ve parti yönetimin katımıyla gerçekleşti.

Toplantıya DOĞRU Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avam Apaydın, Dış Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Günuğur, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Meriç Köyatası, Genel Sekreter Teyfik Sipahi, Genel Sekreter Yardımcısı Faik Akyol, Basın Danışmanı Ümit Turpçu, Yüksek Haysiyet Divan Başkanı Ömer Işık Ece, İstanbul İl Başkanı Alga Ateş, Parti Kurucuları Sedat Özkan, Hasan Okan Okumuş ve Adnan Dikicioğlu ,DOĞRU Parti ilçe başkanları,  muhtarlar, basın mensupları katlım sağladılar.

 

DOĞRU Parti Kartal İlçe Başkanı Gülay Şakar: “Kartal’ın sorunlarını dinlemek için muhtarlarımızın hepsini ziyaret ettik. Sağ olsunlar. Hepsi ile birçok konuyu değerlendirdik. Fakat öğrendik ki; onların özlük hakları ile ilgili ciddi problemleri varmış. Bunlarla ilgili bir rapor hazırladık. Bu raporumuzu partimize sunduk. Bu anlamda muhtarlarımıza destek olacağımızı ben de buradan ifade ediyorum”

Program, DOĞRU Parti Kartal İlçe Başkanı Gülay Şakar’ın konuşması ile başladı. Şakar; “Daha önce yaptığımız toplantıda genel başkanımız ile sizleri bir araya getireceğimizi söylemiştik. Size doğruları ve gerçekleri anlatacağına emin olabilirsiniz. Kartal’ın sorunlarını dinlemek için muhtarlarımızın hepsini ziyaret ettik. Sağ olsunlar. Hepsi ile birçok konuyu değerlendirdik. Fakat öğrendik ki; onların özlük hakları ile ilgili ciddi problemleri varmış. Bunlarla ilgili bir rapor hazırladık. Bu raporumuzu partimize sunduk. Bu anlamda muhtarlarımıza destek olacağımızı ben de buradan ifade ediyorum” dedi. Konuşmasında geçtiğimiz günlerde vefat eden Topselvi Mahalle Muhtarı Ramazan Keklik‘i de unutmayan Şakar, taziye mesajını şu sözlerle yineledi; ”Kendisiyle kısa zaman önce tanıştık. Yüce gönüllü bir insan. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

 

DOĞRU Parti Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Gazeteci-Yazar Meriç Köyatası partinin ekonomi politikasını anlattı

DOĞRU Parti’nin ekonomiden sorumlu başkan yardımcısı, Gazeteci-Yazar Meriç Köyatası da yapmış olduğu konuşmada partisinin karma ekonomi sistemini getireceğini, devletin ve özel sektörün eşit haklarla üretim sağlayacaklarını hatırlatarak, öğretmen ve sağlıkçılar başta olmak üzere maaşlarda oldukça büyük iyileştirmeler getireceklerini ifade etti. Köyatası burada partinin ekonomik politikası hakkında bilgi verdi.

DOĞRU Parti ’nin  ekonomi vaatleri başlıklar halinde şunlar:

*Devlet ve özel sektörün, tarımda da kooperatiflerin yer aldığı karma ekonomik model uygulayacağız.

*Devlet Planlama Teşkilatını kuracağız ve tarımda, sanayide, kentleşmede yerelden genele kalkınmacı bir planlı ekonomi modeli geliştireceğiz.

*Kalkınma hamlesinin birinci ayağı eğitim olacak. Güçlü bir eğitim hamlesi ile tarımda, sanayide, hizmetler sektöründe verimliliği ve üretimi artıracağız.

*Güçlü eğitim için öğretmenlerin yeterliliğini artıracağız ,öğretmenlerin maaşlarını milletvekili maaşları seviyesine getireceğiz.

*Tarımda çiftçinin tüm borçlarını sileceğiz. Kooperatifleşmeyi sağlayacağız.

*Tarımda planlama yapacak, bu plana göre çiftçiye, tohum, mazot, gübre, ilaç, damızlık hayvan, yem desteği vereceğiz.

*Planlanmış üretimde her ürün için çiftçiye karlı alım garantisi vereceğiz. Hiçbir çiftçinin elinde ürün kalmayacak.

*Topraksız çiftçiye ve kentlerden kırsal kesime göç etmek isteyen ailelere toprak tahsis edeceğiz.

*Yeni Kuşak Köy Enstitüleri kuracağız. Her köye normal öğretmenlerin yanı sıra Köy Enstitülü bir öğretmen, bir ziraat mühendisi ve bir veteriner atayacağız. Böylece, Atatürk’ün Aydınlanma Devrimlerine devam edip tarımda üretimi ve verimliliği artıracağız.

*Her kentte üniversitelerle işbirliği yaparak Atatürk Orman Çiftliği benzeri Araştırma–Geliştirme(AR-GE) çiftlikleri kuracağız.

*Sanayide planlı kalkınma modeline uygun olarak her bölgede yerel girişimcilerin sanayi tesisi kurmasını teşvik edeceğiz.

 

DOĞRU Parti Dış Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Günuğurlu DOĞRU Parti’nin dış politikasını anlattı

Daha sonra söz alan DOĞRU Parti Dış Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Günuğurlu ise Türkiye’nin dış politika yaşadığı sorunlara değinerek şunları söyledi;

“Gelen mültecilerin dostça geri gönderilmesi gerekir. Ayrıca herkesi dışlayarak azarlayarak dış politika yapamazsınız. İnsan hakları konusunda yapılan yanlışlıklar sonucunda Avrupa Birliği süreci bitmiştir. Eğer bir yargı kararını uygulamazsanız, AB’ye girmeniz zaten bir lüks olur. Bunun dışında diploması ve Dışişleri Bakanlığı sizlere ömür. Diplomat diye atanan kişiler AK Parti eskisi siyasetçiler. Birisini sadece yabancı dil biliyor diye büyükelçi atanamaz. Türkiye’nin dış politikasında yaşanan olaylar çok ciddi bir yaradır. Faiz neden enflasyon sonuç deniyor. Peki faizi indirdik, enflasyon iniyor mu hayır enflasyon yine çıkıyor. Halk çok kötü sıkıntılar çekiyor. İç politikada ki sorunlara dış politika alet ediliyor. İç politikada ki sorunları unutturmak için dış politika çıkışları yapılıyor. Bu çok yanlıştır. Biz bunların hepsini düzelteceğiz”

 

DOĞRU Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu “Biz Türk milletine asla yalan söylemeyeceğiz. Devleti yeniden oluşturmak istiyoruz. 55 ilde örgütlenmemizi tamamladık. İnşallah İstanbul’da da en kısa zamanda il kongremizi yapacağız. Ondan sonra da büyük kongremizi yapacağız.”

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren DOĞRU Parti Genel Başkanı  Rifat Serdaroğlu, ülkenin çok kötü günler geçirdiğini ifade ederek, yapısal reformlar, zenginleştirilmiş parlamenter sistem, eşitlikçi ve paylaşımcı bir demokrasi planladıklarını, ülkenin kaynaklarını tekrar halka kazandıracak politikalar üreteceklerini ve yok pahasına satılan Cumhuriyet değerlerini tekrar kamulaştırarak milletin hizmetine sunacaklarını söyledi.

Başkan Serdaroğlu; “Kartal, örnek bir çalışmaya imza atıyor. Muhtarlarımız ile bir araya geldik. İlçe Başkanımız Gülay Şakar ve ekibi muhtarlar ile ilgili bir rapor hazırlamışlar. Raporu dikkatle inceleyeceğim. Muhtarlarımızın da başta özlük hakları olmak üzere birçok konuda desteğe ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Sorunlarının çözümü noktasında bizler de elimizden gelen katkıyı sunacağız” dedi.

Serdaroğlu, hakkında açılan onlarca dava ve hapis cezasına rağmen yılmadan, yorulmadan vatandaşa anlatmaya devam ettiğini, bu kadar hırsızlığın, yolsuzluğun, adam kayırmacılığının olduğu bir ülkede, müteahhitlere ödenen fahiş paralara itirazı olduğunu bir kez daha tekrarladı.

DOĞRU Parti Genel Başkanı  Rifat Serdaroğlu, konuşmasının devamında bugünlere gelinmesinde rol oynayanların mutlaka yargılanacağını, çaldıkları paraların kuruşuna kadar onlardan alınarak millet menfaatine kullanılacağını,  acilen demokratik adımlar atılmasının gerektiğini ifade ederek şunları söyledi : 

“Bizim partimizin adı neden doğru biliyor musunuz. Çünkü biz Türk milletine asla yalan söylemeyeceğiz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, maalesef o gururla pasaportunu taşıdığımız devlet değil, utanç içindeyiz. Bugünkü Cumhurbaşkanı hariç ne 36 tane padişah nede bundan önceki 11 Cumhurbaşkanımız ve başbakanlarımız için, yabancı bir parlamentoda ‘bunun yabancı bir ülkede mal varlığı var’ diye araştırma komisyonu kurulmadı. ABD Temsilciler Meclisi’nin 435 üyesi vardır. 413 üyesinin oyuyla, Tayyip beyin, ailesinin ve bazı bakanlarının Türkiye dışındaki milyarlarca malvarlığının tespit edilmesi yönünde karar aldı. Bu hepimizin alnına sürülmüş bir lekedir. Yeni kurulan partilerimiz var. Bu ülkede senelerce başbakanlık yapmış, ekonomiden sorumlu bakanlık yapmış Davutoğlu ve Babacan şimdi parti kurmuşlar AK Parti’yi tenkit ediyorlar. Bunlar kendi hesaplarını Türk milletine vermediler. Babacan ekonomiyi bilen adam alarak gösteriliyor ama bugünkü ekonomimizin içinde bulunduğu faiz borç sarmalı onun eseridir. Ortadoğu Ortadoğu olalı bu kadar çok insan kıyıma uğramadı. Bizim Suriye ve Irak politikasının mimarı ise Davutoğlu ile Erdoğan’dır. Bizim Türkiye’yi tekrardan düzene sokacak bir çalışmanın içine girmemiz gerekiyor. Gerçeklerden kopmuş sayın Cumhurbaşkanı var. Türkiye’nin gerçeklerini bilmiyor, o başka bir dünyada yaşıyor. Bunların hepsini çözeceğiz. Farklı görüşlerde olabilirsiniz, farklı partilere oy verebilirsiniz. Mustafa Kemal Atatürk pırıl pırıl bir Cumhuriyet ilan etti. Bizlerin birinci önceliğimiz AK Parti ve Erdoğan’dan kurtulmasıdır. Bunların durduğu her gün Türkiye Cumhuriyeti çöküşe gider. Bunlar ülkeyi acımadan ateşin içine atabilirler. Biz devleti yeniden oluşturmak istiyoruz.”

Serdaroğlu, parti teşkilatlanması ile ilgili  olarak da ; “55 ilde örgütlenmemizi tamamladık. İnşallah İstanbul’da da en kısa zamanda il kongremizi yapacağız. Ondan sonra da büyük kongremizi yapıp gerçek oy oranımızı o zaman göreceğiz” ifadelerini kullandı. 

DOĞRU Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu ile beraberindekiler  daha sonra toplantıya katılanların sorularını yanıtladılar.

Kahvaltının ardından DOĞRU Parti’nin Kartal İlçe Merkezi ; Genel Başkan Rıfat Serdaroğlu, İl Başkanı Arda Ateş ve İlçe Başkanı Gülay Turna ve kalabalık bir partili grubunun katılımı ile açıldı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YİĞİT CİĞERLİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam