reklam
reklam

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği 57 Yaşında

Eklenme Tarihi: 19 Ekim 2021, Salı - 01:05   Okunma Sayısı: 93081

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği 57 Yaşında

15 Aralık 1964 yılında İstanbul’da kurulan Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği, Şebinkarahisar sivil toplum kuruluşlarının üst çatısı olarak, 57 yıllık köklü tarihi ile bölgede birlik, beraberliğin ve dayanışmanın da sembolü haline geldi.

Şebinkarahisar camiasını İstanbul’da birleştiren dernek

Dernekçisi, siyasetçisi, bürokratı, sanatçısı, iş adamları, akademisyenleri ve çok sayıda entelektüeli olan Şebinkarahisar camiasının İstanbul’da 57 yılı  dolu dolu faaliyetler ile geçti

İstanbul´a ilk defa gelen insanlar ve sadece askere gidince köyünden, şehirden çıkan yağız delikanlılar ekonomik göç için gurbete uzanan önden motorlu otobüsler ile ilk defa Beşiktaş, Ortaköy, Sarıyer, Beyoğlu, Okmeydanı ve Hisar semtlerine gelmişlerdi. Yarım asırdan fazla insan ömründe nerde ise 5 nesildir. Dede, oğul, torun ve son yıllarda torunun çocuğu var artık İstanbul nüfusu kayıtlarında. Şebinkarahisar’dan gurbet tarihine kaydı düşülen bu 5 nesil için Türk ekonomisi canlanırken Şebinkarahisarlılar İstanbul’da örgütlü yapısı ile dayanışma içine girdiler

Göçenler değiştiler, çünkü geldikleri yerden etkilendiler. Şebinkarahisar örf, adetleri ve kültürü dışında, kent yaşamına alışarak burada yasamaya devam ettiler.  Eğitime sevdalı Şebinkarahisar toplumu da geldikleri İstanbul’da Şebinkarahisar lobiciliğinin de temelini atmışlardı. Önce dernekleşerek 57 yıl önce 1964 yılında Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğini kurdular. Aksaray Laleli semtinde ilk yurt binasının temel atan Şebinkarahisarlılar, kendi memleketlerini de unutmayarak burada da devletten tek kuruş almadan eğitim binalarını yaptılar. Dernek, Şebinkarahisar’da bulunan kurumlara da maddi ve manevi desteğini  ‘’Tek sevdamız Şebinkarahisar’’ adı altında desteğini sürdürmekte ve çalışmaları da bu doğrultuda yapmakta. Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğinin hayırseverlerden alınan gelirle eğitim-öğrenim gören Şebinkarahisarlı öğrencilere eğitim desteğini yıllardır sunmakta.

 

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şimşek. “Hayırseverlerimizin destekleri ile yapmaya gayret ediyoruz. Dernek olarak en büyük amacımız Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde okuyan öğrencilerimize  katkıda bulunmak ve bu öğrencilerimizin başarılarına katkı sağlamak. Onları devletimize, milletimize ve memleketimize kazandırmaktır.”

2021-2022 eğitim-öğretim dönemi burs desteği için Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şimşek ve yönetim kurulu iş dünyası ile kişileri ziyaret ederek burs toplama amacını anlatarak hayırseverlerden büyük destek görüyor.

Dernek Başkanı Mehmet Şimşek deneğin çalışmaları hakkında şunları söyledi ;’’ Derneğimize müracaatta bulunan öğrencilerimize derneğimizin imkânları ölçüsünde burs verilmektedir. Hayırseverlerimizin destekleri ile yapmaya gayret ediyoruz. Dernek olarak en büyük amacımız Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde okuyan öğrencilerimize  katkıda bulunmak ve bu öğrencilerimizin başarılarına katkı sağlamak. Onları devletimize, milletimize ve memleketimize kazandırmaktır.Derneğimiz ve öğrencilerimiz adına burs fonumuza katkı sağlayan tüm hayırseverlerimize teşekkürlerimi sunuyorum."

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YİĞİT CİĞERLİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam