reklam
reklam

İBBŞT - Şehir Tiyatroları’nda 2021-2022 Sezon Programı Açıklandı

Eklenme Tarihi: 29 Ağustos 2021, Pazar - 16:55   Okunma Sayısı: 123272
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, yeni sezon repertuvarını İstanbul Anadolu Yakası’nda yeni açılan ve aynı zamanda kültür ve sanat dünyasının yeni buluşma noktası olan Müze Gazhene’de düzenlenen toplantıda açıkladı. Toplantıya basın ve sanat dünyasından da yoğun katılımlar olurken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları 2021-2022 Sezon Programı , Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen tarafından duyuruldu.

Eylül ayında başlayacak olan yeni tiyatro sezonunu Şehir Tiyatroları , iki yeni sahne, yedi yeni oyun ve “Kaldığımız Yerden. Yeniden” sloganıyla açıyor

İBB Şehir Tiyatroları’nın iki yeni sahne kazandığını söyleyen Mehmet Ergen, “Kaldığımız Yerden. Yeniden” sloganıyla yeni sezona başlayacaklarını söyledi. Eylül ayında 7 prömiyerle sezonu açacaklarını kaydeden Ergen, “Geleneksel olarak Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde yaptığımız sezon açılışımızı Müze Gazhane’de yapmak istedik. Çünkü bu sezon iki yeni sahne, Şehir Tiyatroları’nın sahneleri olarak hizmet verecek” dedi.

Covid 19 pandemi döneminde yapılan çalışmalara değinen Ergen, üretime hiç ara vermediklerini aktardı. Ergen’in açıklamasına göre Şehir Tiyatroları, Covid 19 tedbirleri ile yeni sezonda İçişleri Bakanlığı’nın 20.08.2021 tarihli genelgesiyle belirlenen uygulamalar doğrultusunda izleyici kabul edecek. Oturma düzeni 1 dolu 1 boş olacak şekilde planlanacak. Maskesiz izleyicilerin salonda bulunmasına izin verilmeyecek. Fuayelere her 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde, belirli sayıda seyirci kabul edilecek. Salonların klima sistemi yeni şartlara uygun şekilde yüzde 100 temiz havayla çalışacak şekilde ayarlanacak. Ayrıca Salon girişlerinde ateş ölçümü yapılacak. Yine girişlerde dezenfektan bulundurulacak.

Salgın nedeniyle geçen sezon sahnelenemeyen 10 oyunun prömiyeri bu sezon gerçekleştirilecek

İBB Şehir Tiyatroları, bu tiyatro sezonunda, Sezon Minimal’de duyurulan oyunları sahnelemeye devam edecek. Geçen sezon sahnelenemeyen 10 oyunun prömiyeri, bu yıl gerçekleştirilecek. Yeni sezonda, büyük ve görkemli müzikaller dikkat çekecek. Üç büyük müzikal, bu yıl seyirciyle buluşacak. Tüm zamanların en iyi müzikali olarak kabul edilen “Gypsy” müzikali, Türkiye’de ilk kez sahnelenecek. “Bando Ziyareti” ve “Suikastçılar” müzikalleri de izleyicilerin karşısına çıkacak.

Ayrıca Moby Dick gibi klasiklerin yanı sıra Bekçi ile Postacı ile Herkes Sihirbaz Olacak isimli çocuk oyunları yine yeni sezonda tiyatro izleyicileriyle buluşacak. Şehir Yazarları Arıyor adlı projede değerlendirilen ve 200’ün üzerinde yazılmış oyundan elemeler yapılarak bir kısmını sahneye getirilecek. Bu sezon hizmete giren Gazhane Meydan Sahnesi’nde yeni yerli yazarlar ve Türkiye’de ilk kez oynanan yabancı oyunlara da yer verilecek. Ayrıca bu sahnede de Albert Camus’nün Veba adlı oyunu olacak. Veba ile covid döneminde kaybedilenlere karşı bir saygı duruşu yapılacak.

Öte yandan Turan Oflazoğlu’nun 90. Yaşına armağan olarak, İBB Şehir Tiyatroları yazarın en önemli eserlerinden olan Deli İbrahim’i büyük bir prodüksiyon olarak hazırlıyor. Yazarın çeşitli oyunları da 2022 yılı içinde İBB Şehir Tiyatrolarınca sahnelenecek. Ergen, daha kalabalık kadrolarla yapılan oyunların da salgın koşulları ve bulaş riskinin yüksek olması nedeniyle bir süre daha bekleyeceğini de sözlerine ekledi.

Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen, repertuarın ardından, “Sosyal eşitlik ve farkındalık yaratmak üzere bir bildiri hazırlıyoruz. Sahnelerimizde, provalarımızda temsil açısından bir eşitsizlik olmasın istiyoruz.” Sözleriyle, Genel Sanat Yönetmen yardımcıları Emre Koyuncuoğlu, Lerzan Pamir, Sevinç Erbulak’ı sahneye davet etti.

Söz alan Yönetmen Emre Koyuncuoğlu: “Geçen sene birçok çalışmayı çevrimiçi yaptık, zamanımızı kendi çalışmalarınızı düşünerek tartışarak geçirdik. Bu bildiri fikrini Genel Sanat Yönetmenliğinde bir araya gelerek oluşturmaya başladık. Zaman içinde bütün sanatçı arkadaşlarımıza duyurduk. Amacımız tiyatroda her türlü şiddeti, tacizi, mobbingi önlemek ve toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığını sağlamak için bir bildiri yayınlamaktı. Sanatçılar olarak böyle bir hassasiyet göstermek istedik. Detaylı olarak önümüzdeki günlerde bunu yayınlayacağız. Arkamızda desteklerini hissettiğimiz İBB Kültür Sanat Koordinatörü Figen Ayhan Karakelle’ye, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan Hanım’a teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Toplantının sonunda Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen yeni oyunların yönetmenleri Şirin Gürbüz, Burçak Çöllü, Ersin Umulu, Emre Koyuncuoğlu ve Lerzan Pamir’i hatıra fotoğrafı çekilmek üzere sahneye davet etti.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam