reklam
reklam

Çanakkale Destanı’na özel konser

Eklenme Tarihi: 23 Mart 2021, Salı - 12:52   Okunma Sayısı: 109581
Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği korosu şef Fulya Soyata yönetiminde Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsüİbrahim Üzümcü Konferans Salonunda, Çanakkale Destanı Özel Konseri verdi

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü İbrahim Üzümcü konferans salonunda, Üniversitenin Sosyal Kültürel ve Sportif İşler Daire Başkanlığı bünyesinde düzenlenen konser maske mesafe ve hijyen kurallarına uygun gerceklestırildı. Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi TSM korosunun şef Fulya Soyata yönetiminde verdii 18 mart Çanakkale Destanı özel konserinin sunumunu Yükselh Avvalı yaptı. Solistlere kemanda Alpaslan Kaya kanunda Nurfeza Ersan udlarda Gülsen Yurdakul Kürkçü, Şebnem Ünal, Yurdanur Tunca, rıtmlerde Nilgün Özbay, Hülya Soyata, darbukada Gökay Yavuz eşlik etti. Konserin ilk solısti koronun udilerinden Yurdanur Tunca oldu. Ardından Yüksel Ayvalı, Makbule Tarı,Berrin Balkas Yılmaz ve Koro Başkanı Tülin Kayserli mikrofona geldi. Nurfeza Ersan’ın kanun taksiminin ardından Ayşenur Yenidikici Dur Yolcu adlı şiiri basarıyla seslendirdi ve bir solo eser okudu. Daha sonraki solist Meryem Uçar oldu Konserin özel bölümünde koro şefi Fulya Soyata kürdülihicazkar makamında Al Mendilim, hüseyni makamında Savaş zamanı bir askerı anlatan Yanık Ömer, ardından Manastır Türküsü adlı eseri basarıyla seslendırdı, konuklardan büyük alkış Ve beğeni aldı. Ardından koronun udilerinden Gülsen Yurdakul Kürkçü’nün segah bestesi Lale Zamanı’nı okudu ve Sigaramın Dumanına Saklasam adlı hicaz eserle özel konser bölümünü alkışlar ve büyük beğeni ile tamamladı. Solistler geçidi Sibel Toksöz Aksoy, Şebnem Ünal, Emine Karademir ve Nilgün Özbay Eken’le sürdü. Konserin sonunda Fulya Soyata sözleri Şileli şair Atılay Erge’ye bestesi kendine ait nihavend makamında Cumhur Olmak Kolaymı adlı marşı okudu. Konser koronun Türkiyem marşı ile son buldu. Koronun en genç üyesi ritmci Gökay Yavuz’un Türk bayrağımızı açarak öpüp alnına koyması ile herkes gözyaslarına boğuldu. Koro şefı Fulya Soyata, Marmara Üniversitesi Sosyal Kültürel ve Sportif İşler (SKS) Şube Müdürü İshak Aslan’a Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap adına günün anlamına uygun bır hediye verdi. Daha sonra SKS Daire Başkanı Hasan Şahin adına plaketi de yıne İshak Aslan’a takdım ettı. Elıf Erol, Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap adına teşekkür belgesini alırken, “Kıymetli müdürümüz Hülya Narsap’ın sevgi ve saygılarını iletiyorum, kendisi bu etkinlik nedeniyle çok mutlu olduğunu ve mazereti nedeniyle katılamamaktan üzüntü duyduğunu belirtti. İşbirliğinin çeşitli projelerle devam etmesini arzu ettiğini söyledi” dedi. SKS Şube Müdürü İshak Aslan ise, “Bugün burada muhteşem bir konser izledik. Bizler ve rektörlük personelimiz de ziyadesiyle memnun kaldılar. Dileğimiz bunu pandemı sonrası daha büyük organızasyonlara taşımaktır. Fulya Soyata hocamızla daha önceden de başarılı konserlerde bulunduk, yine bulunacağız. Sonsuz saygılarımı iletiyorum. başta kıymetli Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap’a bu güzel ve özel konser için şükranlarımı, yürekten teşekkürlerimi iletiyorum, sizleri ekibinizle yine bekliyoruz” dedi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam