reklam
reklam

İSKİ’den doğaya önemli katkı

Eklenme Tarihi: 12 Şubat 2021, Cuma - 10:52   Okunma Sayısı: 104898
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) , kent genelindeki içme suyu havzalarının çevresini ağaçlandırıyor. Çalışmalar kapsamında ilk etapta Büyükçekmece, Terkos ve Ömerli'de yıl sonuna kadar 120 bin ağaç dikilecek. Bu sayede, hem erozyonun önüne geçilecek, hem de su miktarı ve kalitesi artacak.

Büyükçekmece,  Terkos ve Ömerli'de şimdiye kadar 20 bin ağaç dikildi

İSKİ, içme suyu kaynaklarının ömrünü ve verimliliğini korumak amacıyla, su havzalarının çevrelerini ağaçlandırıyor. İstanbul'un en önemli su kaynaklarından; Büyükçekmece,  Terkos ve Ömerli'de başlatılan çalışmada, bu yıl şimdiye kadar 20 bin ağaç dikildi.

Çalışmada, su kalitesine olumlu etki eden, uzun ömürlü ağaç tiplerinden;  fıstıkçamı, dişbudak, çınar, akçaağaç, ıhlamur, sedir, ceviz, akasya, kızılağaç, söğüt ve servi ağaçları dikiliyor. Ağaçlandırma sayesinde, baraj çevrelerinde erozyonun önlenmesi, buharlaşmanın azalması, su kalitesi ile miktarının artması ve yeni yeşil alanların kazandırılması amaçlanıyor.

İSKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Adem Şanlısoy, “Bu bölgelerin ormanlaştırılması, suyun miktarının ve kalitesinin artmasına etki eder.”

İçme suyu havzalarının çevresindeki ağaçlandırma çalışmasıyla ilgili bilgi veren İSKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Adem Şanlısoy, 'Bu bölgelerin ormanlaştırılması, suyun miktarının ve kalitesinin artmasına etki eder. İSKİ olarak, Büyükçekmece, Terkos ve Ömerli başta olmak üzere, diğer tüm havzalarımızda 300 metrelik bandı ağaçlandırıyoruz" dedi.

İSKİ tarafından devam eden ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, bu yıl sonuna kadar toplam 120 bin ağacın dikilmesi hedefleniyor. 

İstanbul’da baraj doluluk oranı artıyor

Öte yandan yağan yağmur ve kar yağışlarının İstanbul’daki baraj doluluk oranına olan olumlu etkisi gün geçtikçe görülüyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, barajlardaki su seviyesi etkili olan yağışlı havayla birlikte artarak 7 Şubat itibariyle %44,55 oldu. Kuraklık nedeniyle barajlardaki su miktarı 8 Ocak 2021'de yüzde 19,16'ya kadar gerilemişti.

İSKİ'nin Twitter hesabından yayınlanan duyuruda "6 Şubat 2021 tarihinde İstanbul'a verilen su miktarı: 2 milyon 740 bin metreküp 7 Şubat 2021 tarihi itibariyle içme suyu kaynaklarımızın doluluk oranı: %44,55"  cümlelerine yer verildi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam