reklam
reklam

Kartal Belediyesi Kreşleri Kayıtları İçin Çekiliş Düzenledi

Eklenme Tarihi: 5 Eylül 2020, Cumartesi - 13:47   Okunma Sayısı: 108882
Kartal Belediyesi kreşlerinde yeni eğitim öğretim yılında eğitim alabilmek için başvuruda bulunan yüzlerce öğrenci arasından eğitim almaya hak kazanan öğrencilerin belirlenmesi için noter huzurunda çekiliş gerçekleştirildi.

Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen çekiliş programına Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın’ın yanı sıra Kartal Belediyesi birim müdürleri ve kreş öğretmenleri ile birlikte çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminde başvuruda bulunan 695 çocuk arasından 260 Kartallı minik belirlendi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında özel olarak oturma düzenlerinin ayarlandığı alanda, sosyal mesafe kurallarına uygun oturma planı yapıldı. Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminde başvuruda bulunan 695 çocuk arasından Kartal Belediyesi’nin 13 kreşinde eğitim almaya hak kazanan 260 Kartallı minik belirlendi. Çekiliş sırasında adı okunan minikler ve aileleri ise büyük bir mutluluk yaşadı.

Kartal Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan çekilişe vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Kartal 5. Noteri Berrin Güneş tarafından gerçekleştirilen ve yaklaşık 1 saat süren çekiliş sonunda 260 minik, Kartal Belediyesi’nin 15 kreşi arasından uygun olan 13 kreşinde verilecek çağdaş ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı eğitimlerden yararlanma hakkını elde etti.

Kartal Belediyesi kreşleri yeni eğitim yılına hazırlanıyor

Öte yandan Bünyesindeki 15 kreş ile Türkiye’nin en fazla kreşine sahip kamu kurumu olan Kartal Belediyesi, bulaşıcı hastalıkların oluşması, gelişmesi ve vücuda girmeden, salgın hale gelmeden engellenmesi amacıyla her yeni eğitim öğretim yılı öncesi gerçekleştirdiği dezenfekte çalışmalarını, bu kez de Covid-19 virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında uyguladı.

Yüzlerce öğrencinin eğitim aldığı kreşlerdeki miniklerin bağışıklık sistemlerinin gelişimini tamamlamamış olması ve Covid-19 pandemisi göz önüne alınarak Kartal Belediyesi tarafından 15 kreşe yönelik geniş çaplı bir dezenfekte çalışması başlatıldı.

Bu kapsamda sınıflar, yemek salonları, oyun salonları ve gibi kreş öğrencilerinin temas edebileceği, sürekli kullandığı alanlar; bakteri, mantar ve virüslerin hızla üremesine engel olmak amacıyla Nano Gümüş İyon hijyen teknolojisi ile mikroplardan arındırıldı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, yeni eğitim öğretim yılının kreşli minikler için; sağlıklı, mutlu, eğlenceli ve başarılarla dolu geçmesini temenni etti

Çocukların sağlığını çok önemsediklerini, Koronavirüsün gündeme gelmesi ile birlikte dezenfekte çalışmalarına ilk olarak kreş ve okullardan başladıklarını belirten Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, yeni eğitim öğretim yılının kreşli minikler için; sağlıklı, mutlu, eğlenceli ve başarılarla dolu geçmesini temenni etti.

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: GAMZE YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam