reklam
reklam

DİSK/ Emekli – Sen ‘den 65 Yaş ve Üzeri Emekliler İçin Basın Açıklaması

Eklenme Tarihi: 9 Haziran 2020, Salı - 10:52   Okunma Sayısı: 129796
DİSK -Emekli – Sen Anadolu Yakası Şubeleri 65 yaş ve üzeri için yaklaşık  iki aydır sürdürülen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını talep ederek bir basın açıklamasında bulundu. 

Kartal Meydanında basın açıklamasını gerçekleştiren Emekli-Sen yöneticileri ve üyeleri, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde açıkça yer alan ayrım yapma yasağına pandemi döneminde de uyulmadığını vurguladılar ve  “Pandemi koşullarında da açlığa ve sefalete itilen  65 yaş üstü bireyleri korumaktan uzak uygulamaların bir an önce son bulmasını istiyoruz” dediler.  Açıklamayı takip edenler arasında DİSK -Emekli – Sen Anadolu Yakası Şubelerin üye ve yöneticileriyle ,CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, CHP Pendik İlçe Başkanı Doğan Çakmak,  Ekin Radyo’dan Levent Çelik ile çok sayıda vatandaş katıldılar.

DİSK/ Emekli – Sen Şube Sekreteri Nalan Yakupoğlu“ 65 yaş üstü vatandaşların evde kalmaları onları bir yere kadar pandemiden korurken, başta bu insanların rutin sağlık kontrolleri aksadığından pandemi dışındaki tüm sağlık sorunlarında artış yaşanacaktır. Sokağa çıkma yasağıyla birlikte hareketsiz kalan bu insanlar için pek çok fiziksel ve zihinsel hastalık riski artmaktadır. Bir bütün olarak insanın iyi olma halinin güneş, yürüyüş ve iletişim gibi pek çok faktöre bağlı olduğu gerçekliliği göz önünde bulundurulmayarak en temel haklardan mahrum bırakılan 65 yaş üstü bireylerin pek çok başka risk faktörünün önü açılmıştır.”

Basın açıklamasının açış konuşmasını DİSK/ Emekli – Sen Maltepe Şube Başkanı Fefzi Kirlibal yaptı. Emekli – Sen Bölge Temsilcisi Aysel Lüle  de yaptığı açıklamada; Tüm ülkelerde ve  Türkiye’de genel politika emeklileri topluma yük olarak görmektir’ ‘dedi.

Emekli-Sen yönetimi, 21 Mart tarihinden bugüne sokağa çıkma yasağının etkilediği emeklilerin “yeni normal” adı altında yapılan düzenlemede dahi yasaklarının devam etmesi COVİD-19un sadece 65 yaş üstü insanlardan bulaştığı izlemini verdiğine dikkat çekerek, emeklilerin sürekli dışarıda çalışan ve okuyan yakınlarıyla iç-içe olduklarını ve bu uygulamaların 65 yaş üstünü virüsten koruyamayacağını belirtti.

65 yaş üstüne yaşatılanın bir hapis hayatı olduğunu belirten Emekli – Sen Anadolu Yakası Şubeleri adına açıklamayı okuyan Kartal Emekli – Sen Şube Sekreteri Nalan Yakupoğlu şunları dile getirdi:

“ 65 yaş üstü vatandaşların evde kalmaları onları bir yere kadar pandemiden korurken, başta bu insanların rutin sağlık kontrolleri aksadığından pandemi dışındaki tüm sağlık sorunlarında artış yaşanacaktır. Sokağa çıkma yasağıyla birlikte hareketsiz kalan bu insanlar için pek çok fiziksel ve zihinsel hastalık riski artmaktadır. Bir bütün olarak insanın iyi olma halinin güneş, yürüyüş ve iletişim gibi pek çok faktöre bağlı olduğu gerçekliliği göz önünde bulundurulmayarak en temel haklardan mahrum bırakılan 65 yaş üstü bireylerin pek çok başka risk faktörünün önü açılmıştır.

Küresel salgınlardan korunmak için belli kısıtlamalar elbette toplum sağlığı için önemlidir. Ancak ülkemizde yapılan düzenlemeler, en baştan itibaren ve özellikle son gevşemelerle birlikte bir düzenleme değil, insan hakları ihlali boyutunu kazanmıştır. Kısıtlamaların belli bir yaş grubuna uygulanmasının biz emeklileri her gün dışarda olması gereken okuyan ve çalışan yakınlarımızın taşıma riski olduğu virüsten koruyamaz.  Üstelik alınan kararlarla hayata geçirilen “yeni normal” in salgınla bilimsel mücadelede bir gerçekliği yoktur.”

Genel Sekreter  Nalan Yakupoğlu’nun basın açıklamasını gerçekleştirmesinin ardından DİSK -Emekli – Sen Anadolu Yakası Şubesi üyeleri sessizce dağıldı.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YİĞİT CİGERLİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam