reklam
reklam

Putin’in yeniden seçilmesi talebi Rusları ikiye böldü

Eklenme Tarihi: 27 Mart 2020, Cuma - 12:06   Okunma Sayısı: 2648094
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yeniden aday olmasını sağlayacak anayasa değişikliği Rus halkını ikiye böldü.

Rus Levada Analiz Merkezi, 2024’ten sonra Putin’e yeniden devlet başkanı olma imkanı sağlayacak anayasa değişikliği tasarısı konusunda kamuoyu araştırması yaptı. Araştırmanın sonuçlarına göre, parlamentoda Putin’in 2024’ten sonra iki dönem daha devlet başkanı olmasına olanak sağlayan düzenlemeye yüzde 48 destek verilirken, karşı çıkanların oranı ise yüzde 47 oldu."Putin’i 2024’ten sonra yeniden devlet başkanı görmek ister misiniz?" sorusuna ise araştırmaya katılanların yüzde 46’sı "evet" cevabı verirken, "hayır" diyenlerin oranı yüzde 40’ta kaldı. Bu soruyu cevaplamanın zor olduğunu söyleyenler ise yüzde 14 oldu.

Rus Parlamentosunda milletvekillerinin talebi üzerine ülkede siyasi sistemi değiştirecek anayasa değişikliğine Putin'e özel hazırlanan tasarı dahil edilmişti.

Putin, geçmişteki iki dönem görev süresini sıfırlayan tasarıyla anayasa gereği üçüncü dönem yasağına rağmen yeniden devlet başkanı adayı olabilecek. 2024'teki seçimde aday olmasına imkan sağlayan tasarı sayesinde Putin'in 2036'ya kadar devlet başkanı olarak kalması mümkün olabilecek.

Putin, kısa süre önce anayasa değişikliğini 22 Nisan’da halk oylamasına sunacak kararı imzalamıştı. Ancak yeni tip koronavirüs önlemleri çerçevesinde referandum belirsiz bir tarihe ertelenmişti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam