reklam
reklam

Murat Şit, İyi bir iletişimin temelinde, iyi bir dinleyici olmak vardır.

Eklenme Tarihi: 22 Kasım 2019, Cuma - 10:30   Okunma Sayısı: 309234
Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2019 Kasım Dönemi Öğretmenlerin Mesleki Çalışma programı hazırladı.

SANCAKTEPE

Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,  2019 Kasım Dönemi Öğretmenlerin Mesleki Çalışma programı hazırladı. Okulların tatil olduğu bu dönemde öğretmeler tercih ettikleri seminerlere katılıyor.

Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Aziz Bayraktar İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen seminerde öğretmenlere etkili iletişim konusunda seminer verildi. Mesleki Çalışma programı çerçevesinde hazırlanan semineri Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Şit verdi.

Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Şit, Etkili İletişim ile ilgili yaptığı konuşmada şunları ifade etti: Etkili İletişim, etkili dinleme, etkili konuşma, etkili beden dili ile olur. İyi bir iletişimin temelinde ise iyi bir dinleyici olmak vardır. Peki nasıl iyi bir dinleyici oluruz?

Karşımızdaki insan konuşurken tüm dikkatimizi ona vermeliyiz. Karşımızdaki insan konuşurken tüm bedenimiz ile ona dönerek dinlediğimizi göstermeliyiz. Konuşmacı ile göz teması kurmalıyız.

Karşımızdaki insan konuşurken kendi söyleyeceklerimizi kafada kurmak yerine dikkatimizi yalnızca ona vermeliyiz.

Kişiye ve anlattığı konuya değer verdiğimizi hissettirmeliyiz. Karşımızdaki insanın sözünü kesmeden, dikkat dağıtıcı herhangi bir harekette bulunmadan dinlemeliyiz. Anlatmak istediğiniz konuda net olmalıyız. Gereksiz sözcüklerle kafa karıştırmaya gerek yok. Ses tonumuzu gereken şekilde ve yerine göre ayarlamalıyız. Telaffuzlarımız, diksiyonumuz ne kadar düzgün olursa o kadar kendimizi dinletmiş oluruz, dedi.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ-TEVFİK ERK

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam