reklam
reklam

Bağdat'taki göstericilerin dostu 'tuk tuklar'

Eklenme Tarihi: 1 Kasım 2019, Cuma - 12:33   Okunma Sayısı: 128278
Irak'ın başkenti Bağdat'ta süren hükümet karşıtı gösterilerde ambulans görevini "tuk tuk" olarak da bilinen motor taksiler üstleniyor.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta süren hükümet karşıtı gösterilerde ambulans görevini "tuk tuk" olarak da bilinenmotor taksiler üstleniyor.

Gösteri alanında yoğun şekilde atılan göz yaşartıcı gaz bombaları sonucu beyaz dumanlar oluşurken, tuk tuklar bu sisli ortamdaki kargaşaya aldırmadan hızlı şekilde hareket edip, ölü veya yaralıları hastanelere taşıyor.

Bağdat'taki gösterilerin yapıldığı alanda Sağlık Bakanlığına bağlı az sayıda ambulans bulunuyor. Ambulans görevi yapan bu araçlar, Iraklıların bir anda hayatına girdi ve gösterilerin "sembolü" haline geldi.

Tahrir Meydanı ve çevresinde sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar kalabalıkların içinde hızlı şekilde dolaşan çeşitli renklerde onlarca tuk tuğa rastlanıyor.

Tuk tuklar en ön saftaki göstericilerin yanında yer alarak, güvenlik güçleri tarafından yapılan müdahaleler karşısında kendilerini siper ediyor. Bazı tuk tukların üzerinde "Ambulans Tuk Tuk" ifadesi yazıyor.

Gösteri meydanından ayrılıp evine gitmek isteyenler de belirli mesafeler için bu araçları kullanıyor.

Gösterilerin sembolü: Tuk tuklar

Irak gösterilerinin sembolü haline gelen tuk tuklara halk tarafından da büyük sempati söz konusu. Gösteri alanlarında tuk tuklarla ilgili övgü içeren pankartlar ve duvar çizimleri de bulunuyor.

Sosyal medyada da bu motor taksilerle ilgili yazı ve karikatürler yayımlanıyor. Iraklı bir kız öğrencinin gösteriler sırasında mizahi olarak, üzerinde "Kimseyle değil, tuk tuk şoförüyle evleneceğim" yazan pankart taşıdığı görüldü.

Iraklı ses sanatçısı Hüsam Ressam tarafından sembol haline gelen bu araçlar için bir şarkı bestelendi.

Birleşmiş Milletler (BM) Irak Yardım Misyonu Başkanı Jeanine Hennis Plasscharert de Tahrir Meydanı'na gittiğinde üç tekerlekli bu aracı kullandı. Plasscharert'in bu tutumu Iraklılar tarafından sempatiyle karşılandı.

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam