reklam
reklam

“YARINLAR BİZLER İÇİN DAHA GÜZEL OLACAK “

Eklenme Tarihi: 18 Ocak 2019, Cuma - 12:12   Okunma Sayısı: 206295
AK Parti Eyüp Sultan İlçe Başkanlığı 31 Mart Yerel Seçim öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İSTANBUL

Ensari Konak’ta yapılan toplantıya Eyüp Sultan Ak Parti İlçe Başkanı Adem Koçyiğit ve Eyüp Sultan Belediye Başkan Adayı Deniz Göken katıldı. Toplantıda konuşan Eyüp Sultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit” Cumhurbaşkanımızın seçim startını vermesiyle ilçe başkanlarımızı tanıtmaya başladık. Öncelikle İstanbul belediye başkan adayımız Binali Yıldırım’a ve Eyüp Sultan ilçe başkan adayımız Deniz Göken beyefendiye başarılar diliyorum. Böyle bir şehirde hizmetkar olacaklar”dedi. Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Eyüp Sultan Belediye Başkan Adayı Deniz Göken ise “Şehirleri yönetirken önce birey ve toplum sonra çevre daha sonra ekonomik kalkınması ve kültürel sosyal gelişmesi nasıl olmalıdır diye bölümlere ayırmak gerekiyor. Bireyi ve toplumu şehir içinde ne ilgilendiriyorsa onu hayata geçirmemiz lazım”diye konuştu. Toplantıda ilk olarak sözü alan Ak Parti Eyüp Sultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit şunları aktardı:

 

YEREL BASIN ÖNEMLİ MİSYONLARI TAŞIR

Cumhurbaşkanımızın seçim startını vermesiyle ilçe başkanlarımızı tanıtmaya başladık. Öncelikle İstanbul Belediye Başkan adayımız Binali Yıldırım’a ve Eyüp Sultan İlçe Başkan adayımız Deniz Göken beyefendiye başarılar diliyorum. Böyle bir şehirde hizmetkar olacaklar. Hepinizin çalışan gazeteciler gününü kutluyorum. Sizler bizler her zaman yanımızda oldunuz. Yerel basın çok önemli vazifeleri ve çok önemli misyonu taşır. Eyüp’ün sorunlarını sokağını mahallesini gündeme taşımakla bizlerin o bölgedeki tüm sorunları yerel basın taşır. İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım Cumhuriyet Tarihi’nin en uzun Ulaştırma Bakanlığı’nı yaptı. Hava yollarını getirdiği nokta belli. İstanbul’a yaptığı Marmaray ve 3. Köprü ve diğer yatırımlar . Dünyanın en büyük havaalanının yapılması bunların hepsini gündelik hayatımızda kullanıyoruz.

 

ADAYIMIZIN YEREL YÖENTİMLER KONUSUNDA TECRÜBESİ TARTIŞILMAZ

Deniz Bey’in Eyüp’te de10 yıllık belediye başkanlığı yardımcılığı deneyimi olan ve kendini belediyeciliğe adayan ve yerel yönetimler konusunda tecrübesi tartışılmaz Antalya, Erzurum Gaziantep gibi büyükşehirlerin genel sekreterliğini misyonunu yürüten Deniz Göken beyefendi Eyüp Sultan belediye başkan adayımız. Bu Eyüp için çok önemli bir fırsat bu semti ve belediyeciliği biliyor. Diğer görev yaptığı illerde hayata geçirmiş olduğu çok başarılı ve önemli projeleri var.  Bu semtimizde de hayata geçireceği çok önemli projeleri olacağını temenni ediyoruz. Kendisine de bu yolda başarılar diliyoruz. Eyüp sultan çok daha iyi projelerin konuşacağı bir semt olacak. Yanı başımızda dünyanın en iyi havalimanı inşa ediliyor. 3. Köprü aynı şekilde. Eyüp sultan gelişiyor ve gelişmeye devam edecek.

 

 

Eyüp Sultan İlçe Başkan Adayı Deniz Göker ise şunları söyledi:

 

EYÜP SULTAN HİZMET BEKLEYEN DEVASAL BİR YAPIYA SAHİP

Bizlerin görmediğini gören ve duyan bir yapıyla basın ve yerel yönetimler birlikte olursak aslında Türkiye de çözülmeyen tüm sorunları çözeriz. Eyüp sultan’ın 400 bin nüfusu var. Ama toprak olarak çok büyük bir yapıya sahip . Bu nedenle hizmet bekleyen devasal bir çok yapı mevcut. Şehirleri dizayn etmemiz için önce adımları ve tespitleri doğru yapmamız gerekiyor. O şehir nereye gidecek diye düşünelim. O şehir turizm şehri mi yoksa sanayi şehri mi yoksa kültür şehri mi olacak karar verip bunların sıralamasını yapmamız gerekiyor.Biz şehirleri yönetirken önce birey ve toplum sonra çevre daha sonra ekonomik kalkınması ve kültürel sosyal gelişmesi nasıl olmalıdır diye bölümlere ayırmak gerekiyor.

 

KADIN ELİNİN DEĞDİĞİ HER ŞEY GÜZELLEŞİR

Bireyi ve toplumu şehir içinde ne ilgilendiriyorsa onu hayata geçirmemiz lazım. Ulaşılabilirlik ve kolaylığı hayata geçirmemiz lazım. Çevreyi iyi öğretmek gerekiyor. Çevre bizim malımız değil mirastır ve bizden sonrakilere de miras kalacaktır.

Ekonomik, sosyal, kültürel faktörler bir araya gelince mutlu şehir iyi şehir nasıl olur kavramları ortaya çıkabiliyor. Teknoloji ilerledi artık insanlar çok çabuk her şeye ulaşabiliyor. Mahallemizde olan her bir parkın fonksiyonlarını değiştireceğiz. Çoğunu kadınlar lokali yapacağız. Kadınları mutlaka ev ortamından dışarıya katkı sağlaması için hem kendine hem şehir . Çünkü kadın elinin değdiği her şey güzelleşir. Çünkü ben Gaziantep’te iken kadın yardımcı ile çalıştım. Bir şehir kadın elinin değmesinin ne demek olduğunu biliyorum. Şehirlerin yarısı kadınlardan oluşuyorsa onları da bu işlerin içine katmak zorundayız.

 

GÖNÜLLERE YOL YAPMAMIZ GEREKİYOR

Yeni neslin geldiği bir yapıda bizimde yeni nesille uygun şehir dizayn etmemiz gerekiyor. Hepsi bir araya geldiğinde mutlu şehir de olur. Neden yaşadığımız şehirlerde çocuklar ve kadınlar güvende olmasın. Bunlarla ilgili neler yapılması

gerekiyorsa hepsini hayata geçireceğiz. Onun için bir kültür şehrine kültür şehri olmak yakışır. Kültür şehri nasıl olmalıdır. Eyüp sultan müzesi hala daha yok . Nasıl olsa İstanbul da var İstanbul da olmasına gerek yok diye bir algı yanlış. O yüzden bunu hayata geçireceğiz. Bundan sonraki süreçte biz bu şehirde dokunulmadık yer bırakmayacağız.

Yollar, hanlar, saraylar yapabiliriz ama gönüllere de girmemiz gerekiyor. Gönüllere yol yapmamız gerekiyor. Onun için biz hem fiziki yapılanma da hem de ruhi yapılanmada bir takım çalışmaların birlikte götürüyor olmamız lazım.

 

YARINLAR BİZLER İÇİN DAHA GÜZEL OLACAK

Çok güzel parklar yapabiliriz. Ancak orada yaşayan insanlarında görüşlerini almamız lazım çünkü orada yaşayacak olan onlardır. Yani insana hizmet ediyorsak işin içine mutlaka duyguları katmak gerekiyor. Sadece beton dökmekle duvarlar döşemekle bu işler olmuyor. Kullanıldıkça ve yaşandıkça güzelleşen bir şehir olmalı. Eyüp Sultan herkes için hayırlı olsun diyorum . Yarınlar bizler için daha güzel olacak.

 

HER KESİME HİTAP EDEN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM

30 yılı aşkındır Eyüp sultandayım . Ben her kesime hitap eden belediye başkanı olacağım. Herkesle temasım var. Her kesimden dostum var. Benden bu seçim kampanyası döneminde ideolojik bir şey duyamayacaksınız. Siyasi münazaralara da girmiyorum. Ben şehir ve şehirliye dair bir şeyler söylemek istiyorum. Bunları tartışmamız lazım bu şehirdeki insanlar nasıl mutlu ve huzurlu yaşayabilirler. Genel politikayı herkes yapıyor. Ankara’daki siyasetçiler, Üniversiteler ve hocalar yapıyor.

Her kesimden herkesin mutlaka bir şey yaparken bir şey ile ilgili bir fikri vardır. Ve ben bunlarla ilgili bir havuz oluşturmak istiyorum.  Bana göre bir çocuk liseyi daha bitirmeden bir spor dalıyla ya da enstrümanla meşgul olmalı. Ben bunu Antalya da başlattım ve 5 bin çocuğa ulaştım. Her gittiğim yerde de bunu yaparım o yüzden her çocuk benim dönemimde liseyi bitirmeden bir ağaç diksin. Bir şehir kültür şehri yaparken bunun bir ayağını yerel basın oluşturur.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam