reklam
reklam

Bu yıl Engelleri aşmak için koşulacak Mersin’de maraton heyecanı

Eklenme Tarihi: 11 Aralık 2018, Salı - 10:04   Okunma Sayısı: 226730
Mersin'e koş, Mersin'de koş sloganıyla bu yıl dördüncü kez koşulacak olan Uluslararası Mersin Maratonu'nun tanıtım toplantısı İstanbul'da yapıldı.

 

İSTANBUL

 

Startı 16 Aralık Pazar günü Mersin Forum AVM önünden verilecek olan ve dünyadaki 5 bin maraton arasında 56'ncı sıraya yerleşip bronz kategoriye yükselen Uluslararası Mersin Maratonu,  42 kilometre, 15 kilometre ve halk koşusu olmak üzere 3 ayrı kategoride organize edilecek. Mersin'in her geçen gün spor kenti olmaya daha da yaklaştığını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Mersin'de köklü değişimler yaşanıyor. Her geçen gün kendine kattığı yenilikler ile hem Türkiye, hem de dünya çapında birçok ilke imza atıyor. Spor, Mersin'i Mersin yapan en önemli varlıklarımızdan biridir. Spor birlik, barış, kardeşlik demektir. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak dünyanın sayılı spor merkezi haline getirmek vizyonuyla düzenlediğimiz organizasyonlarla adımızdan söz ettiriyoruz. Atletizm, okçuluk, plaj voleybolu, tenis gibi organizasyonlar bir spor kenti olduğumuzu gösterdik" dedi. Mersin Maratonu'nun şu anda bronz seviyesinde olduğunu söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, dünyada bu seviyede 32 yarışma var. Umarım gelecek yıl, kriterleri aşarak gümüş seviyeye yükseleceğiz. Amacımız Uluslar arası Mersin Maratonu'nu gümüş kategoriye yükseltmektir" diye konuştu.  

 

İlgi çok yüksek

Uluslararası Mersin Maratonu'nun bu yıl 4.'sü düzenleneceğini ve her geçen gün ilginin arttığını dile getiren Kocamaz, "Dört yıldır düzeliyor olmamıza rağmen beş yıldız derecesi alarak dünyanın en iyi 56 organizasyonundan biri olmayı başardık. Altın kategori hedefine doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Maratonu her yıl bir temayla yapıyoruz. Bu yıl engelleri aşmak temasıyla 'Mersin'e koş, Mersin'de koş' diyoruz. Dünyanın birçok yerinden yüzlerce sporcu Mersin'de buluşacak, tarih ile doğanın iç içe girdiği ortamda ter dökeceğiz. Bu yıl maratona 100 bin katılımı hedefliyorduk ancak şimdiden 110 bini aşmış durumdayız" diye konuştu.  

Kocamaz, spor sayesinde tüm vatandaşları bir araya getirebildiklerini vurgulayarak, "Bir işi başlatmaktan önemlisi onu sürdürebilmektir. Mersinlilik ruhunu, kente aidiyeti oluşturmak istiyoruz. Herkesin siyasi görüşü, kökeni, inancı farklı. İnsanları bir araya getirecek aktiviteler yapmamız lazım. Şu anda bu iş yerel yönetimin gayretiyle oluyor. Odaların, derneklerin, resmi kuruluşların bu işin içinde olması halkın da motivasyonunu arttırıyor hem de gelecek yıllar için bize umut veriyor" dedi.

Spor şehri Mersin

Uluslar arası Mersin maratonu, 42 km'lik Maraton, 15 km'lik yarı maraton ve halk koşusundan oluşacak. Maraton'da ilk sekize giren erkek ve bayan atletlere 6 bin dolardan, 400 dolara kadar ödül verilirken, ayrıca Maraton zaman bonusu ödülleri, Maraton Türk sıralaması ödülleri, Maraton yaş grupları ödülleri, 15 Km yarış ödülleri, 15 Km Türk sıralaması ödülleri, 15 Km yaş grupları ödülleri, Maraton bedensel engelliler tekerlekli sandalye ödülleri ile özel sporcular ödülleri verilecek.

Birçok spor faaliyetine ev sahipliği yapan Mersin'de gerçekleştirilen her aktivitenin karşılığını aldıklarını ve Mersin'in artık bir spor şehri olduğunu vurgulayan Kocamaz, "2015 ve 2016 yıllarında Avrupa'nın en büyük atletizm yarışması olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile 20. Avrupa 10 Bin Metre Koşusu Kupasını da Mersin'de başarıyla gerçekleştirdik. Tour Of Mersin ile her yıl bisiklet sporcularını kentimizde ağırlıyoruz. Kadın basketbol takımımız ile ligde ve Avrupa'da başarılar elde ediyoruz. Güreşe verdiğimiz destek ve düzenlediğimiz organizasyonlarla ata sporumuzu yaşatıyoruz. Türk kültürünün bir parçası olarak geleneksel okçuluk müsabakaları düzenliyoruz. Yaptığımız hiçbir organizasyonun karşılıksız kalmadığını görmekten mutluyuz. Mersin artık bir spor şehridir. Bunu herkes biliyor" şeklinde konuştu. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları her uluslararası organizasyonu Türkiye'nin tanıtımında bir araç olarak gördüklerini de belirten Kocamaz, 4. Uluslararası Mersin Maratonu'nu Türk milletinin barış, kardeşlik ve hoşgörü mesajlarını dünya kamuoyuna ulaştırmak için düzenleyeceklerini söyleyerek, herkesi Mersin Maratonu'na katılmaya davet etti.

 

Maraton Fuarı
Maratondan iki gün önce 14-15 Aralık 2018 tarihleri arasında Mersin Forum Alışveriş Merkezi’nde “Maraton Fuarı” düzenleneceğini söyleyen Kocamaz ‘’Sporcuları, sporseverleri ve sektörel firmaları buluşturacak olan fuar sırasında kayıt yaptıran sporcuların göğüs numaraları ve yarış malzemeleri de kendilerine teslim edilecek. Yarış malzemeleri, Maraton Fuarı dışında hiçbir yerde ve zamanda dağıtılmayacaktır. Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz 3. Uluslararası Mersin Maratonu’nda 42 km yarışına 22 ülkeden 169, 15 km yarışına 770 sporcu katılmıştı. Bu yılki katılımların daha yüksek olacağını ümit ediyoruz. Halk koşusuna geçen yıl 65 bin vatandaşımız katılarak huzur ve kardeşlik için tek yürek oldu. Bir işi başarmak istiyorsanız, önce inanmanız gerek. Aksi mümkün değil. Halk koşusuna katılımın her yıl artarak devam etmesi, Mersin'de bir spor kültürünün oluşmaya başladığını da gösteriyor. Bu yılda tüm halkımızı bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

 

Marka Şehir olmak

Ulusal ve uluslararası ölçekteki tüm organizasyonlar ile Mersin’in hızla önemli bir spor kenti haline geldiğini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ‘’Amacımız ilimizin bu özelliğini daha da geliştirmektir. Kanunla tanımlanan yetki ve sorumluluklarımız çerçevesinde turizm potansiyelimizi en yüksek seviyeye çıkarmak, ilimizi bir kültür ve spor kenti haline getirmek çabasındayız. Spor kültürünü insanımız bir yaşam biçimi haline getirerek, Mersin’imizi sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın hatta dünyanın sayılı spor merkezlerinden biri haline getirmek vizyonuyla hareket ediyoruz. Başta turizm, tarım, lojistik ve sanayi olmak üzere pek çok alanda “marka şehir” olma potansiyeline fazlasıyla sahip olan Mersin’imizi, spor alanında da “marka şehir” haline getirmek istiyoruz. Mersin gibi demografik karışımı çok olan bir kentte insanları ancak spor ile bir araya getirmenin mümkün olduğuna değinen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ''Kentte aidiyet duygusunu geliştirmek ve Mersinlilik ruhunu pekiştirmek  istiyoruz. Sporun dışında insanları bir araya getirme şansınız yok. Bizim insanları bir araya getirecek aktiviteler yapmamız gerekiyor. Bunun da en kolay yolu spor" diye konuştu.

Spor birlik demektir

Spor'un Mersin'i Mersin yapan en önemli değerlerden birisi olduğunu söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ''Spor birlik demektir, kardeşlik demektir, umutla omuz omuza aynı yola ilerlemektir. Sporun birleştirici gücünü kullanmak istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizi sadece Türkiye'nin değil dünyanın en önemli spor merkezlerinden biri haline getirmek adına çeşitli spor alanlarında düzenlediğimiz ulusal ve uluslararası organizasyonlarla dünya çapında ses getiriyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’de düzenlenen her uluslararası organizasyonu, ülkemizin bir tanıtım aracı olarak gördüklerini belirten Kocamaz ‘’ Her kıyısında ayrı bir medeniyetin gülümsediği Akdeniz’in zümrüt kıyılarında bulunan Mersin’imizde spor üzerine kurduğumuz barış ve kardeşlik köprüsünün tüm dünyada yankılanmasını istiyoruz’’ dedi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER- YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam