reklam
reklam

PİSTLERİN YENİ ŞAMPİYONU 'YÜCESAN'

Eklenme Tarihi: 5 Aralık 2018, Çarşamba - 10:18   Okunma Sayısı: 240909
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED tarafından düzenlenen Türkiye Pist şampiyonası Yunanistan'ın Serres Pisti'nde düzenlenen sezonun son ayağı ile tamamlandı.

İSTANBUL 

Süper Grup 2018 Türkiye Pist Şampiyonası’nda Şampiyonluğa ulaşan isim, güvenilir dijital para platformu BPC Buy Pay Coin desteğinde mücadele eden Ersin Yücesan oldu. Yunanistan Serres pistinde düzenlenen sezonun 5.ayak yarışlarının ardından, 10 yarış birinciliğine ulaşan Yücesan, BMW 320 si ile şampiyonluğunu ilan etti. ERS-Mak Racing Team adına BMW Z4 GT3 ile yarışan Hakan Mete Kutay da sezon finalinin ardından 2018 Türkiye Pist Maxi Grup Şampiyonluğu’na ulaşan isim oldu.

Şampiyon Yücesan, yeni sezonda Emir Aşarı ile birlikte BPC desteğinde BMW 325 i ile Almanya Nürburgring pistinde koşulan 9 yarıştan oluşan VLN serisini takip edecek.

2018 Türkiye Pist Şampiyonası 5. ve 6. ayak yarışları Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Yunanistan’da yer alan Serres Yarış Pisti’nde düzenlendi. Süper ve Maxi gruplarda 2018 şampiyonlarını belirleyecek olması açısından büyük önem taşıyan organizasyon kapsamında, Cumartesi iki, Pazar günü ise iki olmak üzere toplam dört ayrı yarış koşuldu.

Cumartesi 5. ayak yarışlarında super grupta BMW 320 si ile ERS-Mak Racing Team’den Ersin Yücesan, maxi grupta da BMW Z4 GT3 ile aynı takımdan Hakan Mete Kutay her iki yarışı da kazanan isimler olurken, Pazar günü koşulan 6.ayak ilk yarışında super grupta Honda Civic Type-R ile ERS-Mak Racing Team’den Uğur Fatinoğlu, maxi grupta da BMW Z4 GT3 ile Galip Atar her iki yarışta birincilikleri kazandılar. 2018 Türkiye Pist Şampiyonası’nda güvenilir dijital para platformu BPC Buy Pay Coin desteğinde mücadele eden Ersin Yücesan, sezonu Süper Grup şampiyonu olarak tamamladı. Serres’deki 5.ayak yarışlarının ardından 10 yarış birinciliğine ulaşan Yücesan, BMW 320 si ile şampiyonluğunu ilan etmiş oldu. ERS-Mak Racing Team adına BMW Z4 GT3 ile yarışan Hakan Mete Kutay da sezon finalinin ardından 2018 Türkiye Pist Maxi Grup Şampiyonluğu’na ulaşan isim oldu.

 

 

BPC'nin desteği sürecek

Türkiye Pist Şampiyonası 2018 serisinde toplam 10 yarış birinciliğine ulaşarak BMW 320 si ile Türkiye Şampiyonu olan Ersin Yücesan'ın başarısı sponsoru güvenilir dijital para platformu BPC Buy Pay Coin'e de büyük mutluluk yaşattı. Buypaycoin Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Özçakmak, şirket olarak destekledikleri başarılı sporcu Ersin Yücesan’ın şampiyonluğundan duydukları memnuniyeti dile getirirken, sektörden sonra sporda da lider olmanın kendileri için gurur kaynağı olduğunu ve otomobil sporlarına olan desteklerinin 2019’da da devam edeceğini açıkladı. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED tarafından düzenlenen Türkiye Pist şampiyonası'nda Süper Grupta mutlu sona ulaşan Ersin Yücesan, yeni sezonda Emir Aşarı ile birlikte BPC desteğinde BMW 325 i ile Almanya Nürburgring pistinde koşulan 9 yarıştan oluşan VLN serisini takip edecek.

 

 

İlk start Körfez'de verildi

2018 Türkiye Pist Şampiyonası’nda sezon açılış yarışları,  Mayıs ayında TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER) tarafından organize edilen hafta sonunda ERS-MAK Racing Team ve Borusan Otomotiv Motorsport takımları ile 13 sporcu mücadele etti. Pazar günü seyircilerin de büyük ilgi gösterdikleri organizasyonda, hem süper hem de maxi grupta koşulan her iki yarışta da podyum sıralaması değişmedi…  Super grupta birinciliği ERS-MAK Racing Team’den BMW 320SI ile Ersin Yücesan elde ederken, BMW 320TC ile Tahir Bilge ikinci ve Honda Civic Type-R EP3 ile Osman Demirel de üçüncülüğün sahibi oldular.Maxi Grup’ta ERS-MAK Racing Team’den BMW Z4 GT3 ile Hakan Mete Kutay birinci olurken, onu BMW Z4 GT3 ile Bilal Saygılıikinci ve ERS-MAK Racing Team’den Porsche  911 GT3 Metin Çalışkan da üçüncü olarak takip etti.

Yücesan'dan iki birincilik daha

2018 Türkiye Pist Şampiyonası’nın 2.ayak yarışları, Temmuz ayında Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER) tarafından TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde düzenlendi. Maxi ve Super olmak üzere 2 ayrı kategoride 13 sporcunun katılımına sahne olan hafta sonu, Apex Masters pilotlarının drift gösterileri, muhteşem super sport otomobiller, padok alanında stantlar ile gün boyu müzik ve eğlence ile renklendi ve otomobil severlerin yoğun ilgisine sahne oldu. 1 Temmuz Pazar günü 2 ayrı yarış olarak koşulan 2.ayak mücadelesi nefes kesen mücadelelere sahne oldu. 1 Temmuz Pazar günü Körfez Pisti’ni dolduran yarış severler, super ve maxi grubun bir arada start aldığı yarışlar öncesinde ve sonrasında Apex Masters pilotları Volkan Arısoy, Abbas Çimen, Furkan Karan, Örge Pamukçu ve Mert Gırgırlar‘ın drift gösterileriyle coştular.  İzleyiciler ayrıca Power FM müzik yayını ile eğlenip, Jantmax, Autoclub ve King Racing standlarını yakından inceleme fırsatı bulurken, Red Bull simülatöründe keyifli dakikalar geçirdiler. Maxi grupta koşulan 20 turluk her iki yarış sonucunda ilk 3 değişmedi… Birinciliklerin sahibi sıralamada en hızlı tur zamanını kaydederek pole pozisyonu kazanan BMW Z4 GT3 pilotu Galip Atar olurken, ikincilik Körfez’e şampiyona lideri olarak gelen ERS-MAK Racing Team pilotu Hakan Mete Kutay‘ın ve üçüncülük de Porsche 911 GT3 ile yarışan takım arkadaşı Metin Çalışkan‘ın oldu. Super grupta ise ERS-MAK Racing Team’den BMW 320 SI ile Ersin Yücesan iki yarışı da kazanmayı başarırken ilk yarışta ikinci sırada Honda Civic Type-R ile Osman Demirel ve üçüncü sırada ise Honda Civic Type-R ile Uğur Fatinoğlu, ikinci yarışta ise ikinciTahir Bilge üçüncü Osman Demirel oldular.

 

 

Birinciliklere ambargo koydu

Ersin Yücesan 2018 Türkiye Pist Şampiyonası’nda sezonun 3.randevusu TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde yine birinciliklere ambargo koydu. Super ve maxi grupta 12 sporcunun start aldığı ve 2 yarış olarak koşulan Türkiye Pist Şampiyonası ilk yarışta; Maxi grup Hakan Mete Kutay, Galip Atar, Metin Çalışkan sıralaması ile sonuçlanırken, Super grup podyumu Ersin Yücesan, Tahir Bilge ve Osman Demirel sıralamasıyla oluştu. Günün ikinci yarışında da her iki grupta ilk 2 sıra değişmedi ve Maxi grup Hakan Mete Kutay bir kez daha damlı bayrağın altından ilk geçen isim olurken onu Galip Atar ve Tuğrul Köselerden takip etti. Super grupta şampiyona lideri Ersin Yücesan bir kez daha podyumun en üst basamağına çıkarken, Tahir Bilge ikinci ve Uğur Fatinoğlu da üçüncü sırada finiş gördüler.

Opel Corsa OPC Cup’ta ise Cumartesi günü yapılan ilk yarışı Ramazan Kaya kazanırken, Vedat Dalokay ikinci ve Muhammed Ali Ülkü de üçüncü olarak podyumu oluşturdular. Pazar günü koşulan ikinci yarış ise Ümit Ülkü, Can Tolon, Vedat Dalokay sıralamasıyla sona erdi.

Kazanan yine BPC

2018 Türkiye Pist Şampiyonası 4.ayak yarışları, TOSFED Yıldızını Arıyor 2018 final elemeleri ve Egea Gençler Kupası yarışları ile birlikte Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER) tarafından Eylül ayında TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi. Cumartesi günü tüm serilerde antrenmanlar ve sıralama turları gerçekleştirilirken, ayrıca 40 erkek 5 kadın finalistin kıyasıya çekiştiği TOSFED Yıldızını Arıyor 2018 eleme yarışı koşuldu. Pazar günü ise Egea Gençler Kupası’nın iki ayrı yarışı, Türkiye Pist Şampiyonası iki yarışı ve TOSFED Yıldızını Arıyor 2018 ilk yarışı pisti dolduran sporseverler tarafından heyecanla takip edildi. Apex Masters drift pilotlarının showları ile renklenen hafta sonunda, Türkiye Pist Şampiyonası 4.ayak ilk yarışı Maxi grupta Galip Atar birinci, Hakan Mete Kutay ikinci ve Metin Çalışkan üçüncü olurken, Süper grupta Ersin Yücesan birinciliği, Osman Demirelikinciliği ve Uğur Fatinoğlu da üçüncülüğü elde eden isimler oldular. İkinci yarışta Maxi podyumunda sıralama değişmezken, Süper grupta birinci Ersin Yücesan‘ı ikinci Ozan Süzgün ve üçüncü Osman Demirel takip ettiler.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER-YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam