reklam
reklam

Özel okullara kayıtta 'sözleşme' dönemi başladı

Eklenme Tarihi: 5 Ocak 2016, Salı - 17:00   Okunma Sayısı: 133822

ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) başlatılan uygulama uyarınca tüm özel okullar, 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci kayıt işlemlerini, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünce hazırlanan "Öğrenci Kayıt Sözleşmesi" örneğine göre yapacak. İmzalanacak sözleşmeyleöğrenci velilerinin kayıt ve sonraki sürece ilişkin hak ve yükümlülükleri önceden belirlenmiş olacak.

İllere gönderilen sözleşmenin örneği, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler doğrultusunda hazırlandı. 

Sözleşme hükümlerine göre, okulun ara sınıflarının eğitim ücretinin üst sınırı, bir önceki eğitim ve öğretim yılında ilan edilen ücretine (Y.İ,ÜFE+TÜFE)/2 oranına, en fazla yüzde 5 oranında artış yapılarak hesaplanacak. 

Kurumlar, bir sonraki yılın eğitim-öğretim ve diğer ücretlerini ocak ayından itibaren mayıs sonuna kadar ilan edecek. Bu ilanlarda, ders yılı veya ders saati ücretiyle peşin veya taksitli ödemeler ve diğer indirimler de belirtilecek. 

Özel okullar, öğrenci veya velilerden beceri eğitimi, staj çalışması, yaz uygulaması adı altında ayrı bir ücret talep etmeyecek. 

Okuldan ayrılan burslu öğrencilerden öğrenim gördüğü süre için ücret talep edilmeyecek.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam