reklam
reklam

Maltepe Belediye Meclisinde Yüksek Tansiyon

Eklenme Tarihi: 13 Temmuz 2018, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 281013

Geçtiğimiz pazartesi günü toplanan Maltepe Belediye Meclisi iki aylık yaz tatilinin öncesinde son kez toplandı. Bu toplantı; sinirlerin gerildiği ve tansiyonun sık sık çıkmasıyla akıllarda kalacak. Toplantıyı takip edenler arasında, Belediye Başkan Yardımcıları Melih Morsünbül, Gültekin Karataş ve Haydar Battal da bulunuyorlardı. 

Meclisteki AK Partili ve CHP’li vekiller AK Partili Grup Başkanvekili Ufuk Yıldız’ın verdiği  önerge tansiyonu yükseltti 

Maltepe Belediye Meclisinin  AK Partili Grup Başkanvekili Ufuk Yıldız’ın verdiği ve bir okul müdiresinin kaymakamlığa gönderdiği bir talep mektubu ile ilgili hazırladığı önergeyi okumasından sonra meclisteki AK Partili ve CHP’li vekiller sözlü düelloda bulundular. 

Söz konusu önergenin sebebi bir okul müdiresinin kaymakamlığa gönderdiği bir talep mektubu ve mektupta şu satırlara yer verilmiş;

“22 Haziran 2018 tarihinde Maltepe belediyesi zabıta amirlerinden olduğunu söyleyen resmi kıyafetli iki kişi okulumuza geldi. Arka bahçe kapımızda bulunan öğrenci acil çıkış kapısını ve park yapmak yasaktır tabelamızı çıkarmamızı istediler. Daha sonra Maltepe belediyesinin yapı kontrolden geldiğini ve adını da söyleyen memurda aynı şekilde tabelaları çıkarmamızı söyledi. Ben neden çıkarmam gerektiği konusunu açıklanmasını istediğimde Maltepe belediyesi başkanı yardımcısı Haydar Bey ile görüşün, bizde bize söyleneni yapıyoruz. Ben sökmeyeceğimi söyledim. Memur başkana gideceğini, başkan kendisine kaldır derse  tabelaları sökeceğini söyledi. Maltepe belediye başkan yardımcısı Haydar Battal ile görüştüğümüzde aynı şekilde tabelaları çıkarmamızı, esnafın şikayet ettiğini söyledi. Bizde tabelalarımızı sökmeyeceğimizi esnafında okulumuzun kapısının tabelasından dolayı şikâyette bulunmasına bir anlam veremediğimizi söyledik. Aynı gün akşam 17:30 da okulumuzun çevresini denetlerken tabelalarımızın yerinden söküldüğünü gördüm. Okulumuzun arka bahçesinde bulunan öğrenci çıkışı  tabelaların sökme sebebi ile ilgili Maltepe belediyesinin bir açıklama yapmasını tabelalarımız ile ilgili şikayet konusunu açıklamasını ve cevabımızı isteyerek yasal prosedürü işletmesini söktüğü tabelalarımızın nerde olduğunu ve ne yaptığını yazı ile bildirmesini, sökmek için tutulduysa tutanağın tarafımıza iletilmesini, aynı  hız ve hassasiyeti gösterip  tabelalarımızı aldıkları gibi kendilerinin gelerek yerine  takılmasını  arz ederim.”

(Bu mektuptaki okulumuzun adı Maltepe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ydi ve kaymakamlığın ve belediyenin devreye girmesiyle sorun kısa sürede çözüldü. ) 

Mektup sonrası söz düellosu 

Maltepe Belediye Meclisinin  AK Partili Grup Başkanvekili Ufuk Yıldız okuduğu mektubun ardından söz alarak ;” Arkadaşlar tekrar ediyorum konu çok önemlidir. Şöyle bir şey 7 yüz  tane yavrumuzun canını tehlikeye atıyorsunuz bu vebale giriyorsanız onların canları ile oynuyorsunuz.

Biz muhalefet görevimizi yapıyoruz. Bir yanlışı, bir hatayı bir eksikliği, bir bilinmeyeni varsa hem kamuoyunu aydınlatmanızı hem müdüre hanımı aydınlatmanızı hem de bizleri aydınlatmanızı isteriz. Biz bunları dile getirdiğimizde hemen tenkit etmeyin biz doğruya gitmek için çalışıyoruz yanlış varsa ifade edin diye çalışıyoruz. Bu okulun imar planı bu okulun esas girişi burada” diye konuştu. 

Bu dakikalarda CHP sıralarından yükselen seslere karşı AK Partili üyelerin de tepki göstermesi üzerine, Ufuk Yıldız tansiyonu düşürmeye gayret etti ve bir süre sonra okulun imar planlarını meclis üyelerine gösterdi. 

Akabinde söz alan; CHP’li üye Levent Zengin ise “ O kapıda okulun karşısında bulunan askeriyede ki askerler  var.  Arka kapıyı sonradan  açtılar ki ; öğrencilerimiz arkadan çıksınlar diye açmışlardır. Öğrenciler oradan çıkıyorlar.” deyince, buna tepki gösteren AK Partili meclis üyesi  Adem Göktaş da Levent Zengin’i özür dilemeye davet ederek; “ Ne demek orada askerler var kız öğrencilerle karşılaşmasın diye açıldı. Askerimiz çok önemli lütfen özür dileyin” dedi.

Levent Zengin de konuşmasında; amacının asla öyle bir şey olmadığını  ve kapının oraya sonradan açıldığı ifadesini söylediğini belirtti.

AK Partili meclis üyesi Nejat Tarhan da mahkeme konusu olan bir diğer kapı davasının bu konuyla alakası olmadığını söyleyerek  şu konuşmayı yaptı ; “Fazla konuşma ile bu konu çözülmez sizin hassasiyetle baktığınıza başkası hassasiyetle bakmıyorsa samimiyet olmaz. Türkiye’nin bir gerçeği var. Bir işletmenin alkollü ruhsatı alması o işletmenin değerini arttırır. Bu bir realite. Hem kira gelirini arttırıyor hem maliyetini arttırıyor. Alkollü içkiler, plan krokisi Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğünün gözetiminde. Şimdiki mevzuata göre de bu alkollü içkiler plan krokisi içerisine girebilmek için bunu da anlıyorum. Ancak bu konu ile açmış olduğumuz davanın bir bağlantısı yok” 

Düelloya CHP’deki güncel gelişmeler de, eklenince tansiyon daha da yükseldi

Okulun acil çıkış kapısı olarak açıldığını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Ufuk Yıldız’ın “Herhangi bir tehlike anında bu çocuklara zarar gelirse hesabını kim verecek Kılıçdaroğlu mu ? İnce mi?  “ demesi bu sefer de CHP masalarından sesler yükselmesiyle sonuçlandı. 

Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Gültekin Karataş’ın yüksek sesle  AK Parti masalarına hitaben bağırması üzerine  de  bu kez AK Parti Grup Başkanvekili Ufuk Yıldız yerinden kalkarak, “ Siz kime bağırıyorsunuz” diyerek , CHP Grup Başkanvekili Özgür Aksoy’a  döndü ve Aksoy’a “Lütfen sahip çıkın” dedi.  Aksoy da , “ Ne demek sahip çıkın, nasıl konuşuyorsunuz “ diyerek cevaplayınca  meclis tekrar gerildi.

Bütün bu gelişmelerin üzerine Maltepe Belediyesi Meclis Başkanı Ziya Hayırlıoğlu’nun   araya girmesi  gerginliği yatıştırdı.

Toplantıda meclise sunulan ve komisyona havale edilen;  Plan ve Proje Müdürlüğünün Maltepe İlçesi 29 pafta 16638 ada 41 parsele ilişkin uygulama imar plan değişikliği ile ilgili 14.06.2018 tarihli 846220 sayılı teklifinin görüşülmesi,  Plan ve Proje Müdürlüğünün Maltepe İlçesi 2652 ada 14 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli plan değişikliğine askıda itiraz ile ilgili 20.06.2018 tarihli 850465 sayılı teklifinin görüşülmesi ve Mali Hizmetler Müdürlüğünün ödenek aktarımı ile ilgili 26.06.2018 tarihli 854852 sayılı teklifinin görüşülmesi ile ilgili üç ayrı teklif ise oy çokluğuyla kabul edildi.

Böylece de, Maltepe Belediye Meclisi iki aylık yaz tatiline girdi. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam