reklam
reklam

Erdal Erzincan’ın türküleriyle Halk Ozanı Âşık Veysel anıldı.

Eklenme Tarihi: 28 Mart 2018, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 149845

İSTANBUL

1894’te Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde dünyaya gelen ve 76 yılık ömrü  ( Ölüm Tarihi: 21 Mart 1973) boyunca Âşık geleneğinin son büyük temsilcilerinden olan Âşık Veysel sade dili ve lirik bir söyleyişle iz bırakan bir isim oldu.

1933 yılında Ahmet Kutsi Tecer tarafından keşfedilerek Türk edebiyatına kazandırsan usta isim pek çok yerde  sahne alırken ;Köy Enstitülerinde de görev üslendi.

Bu değerli isim;  vefatının  45. yıldönümünde Maltepe’de, Türk halk müziğinin usta isimlerinden Erdal Erzincan’ın sahne aldığı özel programla anıldı. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Maltepelilerin ilgisi çok yoğundu. Öyle ki, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da; merdivenlere oturarak anma programını takip etti.

Erdal Erzincan:” Her şeyini sazına gizlemiş, sırlamış, vasiyetini bile onu vermiş bir usta.” 

Ünlü ozanın hayatının anlatıldığı kısa bir belgeselle başlayan anma programında sahne alan Erdal Erzincan, büyük halk şairi Âşık Veysel’i aramızdan ayrılışının 45. yılında yad etmek, miras bıraktığı türküleriyle hatırlamak için bir araya geldiklerini belirterek şunları söyledi ;“O, önümüze ışık veren, yolumuzu açan bizi bir araya getiren bir değer. Bugün Türkiye'nin hemen her yerinde Âşık Veysel anma etkinlikleri yapılıyor. Bizi bir araya getiren bir kişiden bahsediyoruz. O yüzden ödevim zor dedim. Her şeyini sazına gizlemiş, sırlamış, vasiyetini bile onu vermiş bir usta.  Bende onun sazına gizlediklerini bulmaya çalışacağım”

Konuşma sonrasında ise, usta isim bağlaması eşliğinde Âşık Veysel'in aralarında, “Güzelliğin On Par Etmez”, “Kahpe Felek”, “Uzun İnce Bir Yoldayım” isimli türkülerinin de bulunduğu, eserlerini ve deyişlerini seslendirdi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: CEVDET ÇETİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam