reklam
reklam

Ortak kültürleri birleştiren mahalle, nevruz kutlamaları ile şenlendi

Eklenme Tarihi: 25 Mart 2018, Pazar - 21:00   Okunma Sayısı: 155353

İstanbul’un fethinin yani bir “müjde”nin gerçekleştiği, Fatih Sultan Mehmet’in otağını kurduğu bu alan, bugün Türk Dünyası Kültür Mahallesi olarak bir başka büyük buluşmaya ev sahipliği yapıyor.

Topkapı Kültür Parkı’nda kurulan Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), R.F. Tataristan, Balkanlar, R.F. Başkortostan Kültür Evleri’nden oluşan bir “mahalle” meydana getirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Türk Cumhuriyetleri’ne tahsis ettiği evlerde ülkelerin kültürlerini yansıtan sergiler yer alıyor, dil kursları veriliyor, mutfakları ve sanatları tanıtılıyor. Kapılarında temsil ettikleri ülkelerin bayrakları bulunan bu evler, iletişim ve kültür köprüsü olarak üstlendikleri misyon gereği konsolosluklar ve ülke temsilciliklerince koordine ediliyor. Türk Dünyasına özgü Sabantuy, Nevruz ve ülke bağımsızlık günleri gibi bayramlar her yıl Topkapı Kültür Parkı Kültür Evleri’nde düzenlenen törenle kutlanıyor.

 

Bütün Türk dünyasında baharın başlangıcı olarak kabul edilen ve 21 Mart’ta geleneksel olarak çeşitli şenliklerle kutlanan Nevruz’un İstanbul kutlamaları, Topkapı Kültür Parkı amfitiyatro alanında ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğü yerleşkesindeki Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde yapıldı.

 

İstanbul Valiliği'nce Topkapı Kültür Parkı Türk Dünyası Kültür Mahallesinde düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamaları, renkli görüntülere sahne oldu. Nevruz programına, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Fahri Solak ile Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'nin İstanbul Başkonsolosluğu yetkilileri, öğrenci ve öğretmenler katıldılar.

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür A.Ş., İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Zeytinburnu Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenlenen Nevruz programı, İBB Mehter Takımı’nın konseriyle başladı. Ardından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bütün şehitlerimizin aziz hatırasına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu.          

Programın sonunda katılımcılara pilav ve ayran ikram edildi.

 

EMİNE KALYON- SİNAN BERTLIGİL

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam