reklam
reklam

Gamze Akkuş İlgezdi ile Avukat Songül Aybirdi Konuşmada Bulundular

Eklenme Tarihi: 13 Mart 2018, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 287655

İSTANBUL

CHP Maltepe Kadın Kolları tarafından “Kadın ve Siyaset” konulu panel yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ile Avukat Songül Aybirdi Güler’in konuşma yaptığı etkinlikte yoğun katılımın olması dikkatleri çekti. Panele;  CHP Maltepe Kadın Kolları Başkanı Selver Sönmez ile CHP Maltepe İlçe Başkanı Engin Özkan‘ın yanı sıra çok sayıda partili de katıldı. 

Panele eşiyle beraber katılan CHP Maltepe İlçe Başkanı Engin Özkan 8 Mart’ın aslında  acı bir tarih olduğunu belirtip. “Kadınlar bir yere gelmek için erkeklerden daha fazla mücadele ediyor. Cumhuriyete daha çok sahip çıkıyorlar, daha fazla emek veriyorlar”  diye konuştu. Engin Özkan,  konuşmasında 2019’da cumhuriyeti ve laikliği tekrar kazanacaklarını ifade etti. 

Özkan’ın konuşmasından sonra  kısa bir konuşma yapan CHP Maltepe Kadın Kolları Başkanı Selver Sönmez Şubat ayında 47 kadın cinayeti yaşandığını, öldürülen, tecavüze ve cinsel tacize uğrayan çok sayıda kadın olduğunu belirterek; “8 Mart aslında kutlama günü değil, kadınlarımızın iç yarası, kadınlarımızın yok oluş ve anma günüdür”  diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi  “İktidar kadınları oy deposu olarak görüyor”

Özkan ve Sönmez’den sonra söz alan; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi de  kadının eski çağlardaki konumu, Cumhuriyet ile birlikte kazanımları ve kadına şiddet konularına eğildiği konuşmasında Türkiye’de kadın olmanın zor olduğunu belirtti. İlgezdi  Cumhuriyet’in  aslında bir kadın devrimi olduğunu söyleyerek “Bana göre Cumhuriyet bir kadın devrimidir. Ancak Cumhuriyet’ten sonra yükselişe geçen kadın hakları çok partili sisteme geçildiği 1950’li yıllardan itibaren her gelen iktidar ile birlikte yeniden düşüşe geçti” diye konuştu.

İlgezdi; konuşmasının devamında ise kadına şiddet konusunda siyaset kurumlarını hedef aldı ve şunları söyledi. “İktidar kadınları oy deposu olarak görüyor ve kullanıyor. Temsil ve eşitlikte aynı şekilde davranmıyor. Bilinçli bir şekilde kadınlarımızı cehalete mahkum ettiler. İş yaşamında, kamusal alanda kadını yok edip eve mahkum etmeye çalışıyorlar. Çoğu kadın şiddet gördüğü halde susuyor. Ancak korktukları için değil, erkek egemen sisteme güvenmedikleri için susuyorlar. Sustukları için istatistiklere dönüyorlar. Bu durum bizi kahrediyor”

Av. Songül Aybirdi Güler “ Çocuğa yönelik cinsel istismar arttı, halk sokağa döküldü. Birilerinin canı yanmadan bu ülkede yasalar çıkarılamıyor” 

İlgezdi’den sonra söz alan Av. Songül Aybirdi Güler  de konuşmasında geçmişten bugüne kadar hukuki açıdan kadının yerine dair  genel süreci anlattı. Güler kadına yönelik şiddet başta olmak üzere  şiddet ve ayrımcılık konusunda ise  cezalandırıcı kanunların çıkarılmasını istedi ve , “Bizim ülkemizde bir takım olaylar yaşandıktan sonra cezalandırıcı kanunlar getirilmesini istiyoruz. Çocuğa yönelik cinsel istismar arttı, halk sokağa döküldü. Birilerinin canı yanmadan bu ülkede yasalar çıkarılamıyor” dedi. 

Konuşmasında kadına şiddetin hukukun cezalandırıcı yönüyle değil, eğitimle çözülmesi gerektiğine de  vurgu yapan Güler, kadınlara erkek çocuklarını, kadına saygılı, kadın haklarına duyarlı şekilde yetiştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Panelin sonunda üyelerden gelen sorular cevaplandı. İlgezdi ve Güler’e  partilerce çiçek takdim edildi. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ORÇUN YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam