reklam
reklam

Maltepe Üniversitesi “Araştırma Üniversitelerini” Tartıştı

Eklenme Tarihi: 10 Şubat 2018, Cumartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 134135

İSTANBUL

2017-2018 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Araştırma Üniversiteleriyle ilgili bilgi verdi ve 10 yeni Araştırma Üniversitesi'ni duyurdu. Böylece de Araştırma Üniversiteleri  eğitim hayatımıza girdi. Misyonunu ve stratejik yol haritasını belirlemiş ve üniversitenin çalışma disiplinini bu plana uygun biçimde yürütebilen bu kurumlar ulusal düzeyde kapsamlı kurumlardır ve amacı evrensel bilime ve teknolojiye en çok katkı sağlayan çoklu akademik ve toplumsal kurumlar olabilmektir.  Bu üniversiteler yalnızca araştırma başlığında mükemmeliyeti amaçlamaz, eğitim ve bilginin üretimi, aktarımı ve paylaşımında da en iyiyi hedeflerler. 

Üniversite öğretim üyesi ders dışında da araştırma faaliyetlerine öğrenciler de  katılırlar ve eğitimin kapsamını ve katkısını arttırırlar. Yine  Araştırma Üniversitelerinde öğrenciler araştırma kültürünün içinde öğrenerek, bilgilerini geliştirir ve akademik araştırmanın işleyişine hâkimiyet kazanırlar.

Etkin araştırmaların yapıldığı araştırma üniversiteleri aynı zamanda bilgi toplumunun merkezi niteliğindedir. Bulunduğu ülkeye ekonomik anlamda ciddi katkı sağlayan araştırma üniversitelerinde insanların hayat kalitesine doğrudan pozitif yönde etki eden buluşlar yapılır. Buluşlar sayesinde de yeni şirketler ve yeni işkolları doğar. 

Araştırma Üniversitesi olmanın temel koşulları arasında öğrenci kabul süreçleri, akademik personellerin kalitesi, akademik yükseltme kriterleri ve mezuniyet kriterleri önde gelir. Araştırma Üniversiteleri, akademik üstünlüğü ve mükemmeliyetçiliği esas almaktadır. Akademik özgürlüğü merkezinde temel unsur olarak tutan Araştırma Üniversiteleri, yönetişim kavramı ile yönetilmektedir.

Maltepe Üniversitesi‘nde  Araştırma Üniversitesi Nasıl Olunur?’ başlıklı bir  konferans gerçekleştirildi. 

İşte; Maltepe Üniversitesi Rektörlüğü ve Yükseköğretim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ve üniversitenin  İletişim Fakültesi’nde bulunan Adnan Saygun Konferans Salonu’nda  gerçekleşen ‘Araştırma Üniversitesi Nasıl Olunur?’ başlıklı konferansta Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cemil Çelik konferansa konuşmacı olarak katıldı. Çelik, araştırma üniversitesi olmayı ve dünya üniversitelerinden araştırma üniversiteleri örneklerini anlatarak konuyla ilgili pek çok soruyu da yanıtladı . 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam