reklam
reklam

Gebze’de Tapu İsyanı

Eklenme Tarihi: 27 Ocak 2018, Cumartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 155098

İSTANBUL

Gebze’nin Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinde yaşayan yaklaşık 2 bin kişi söz verilmesine rağmen evlerine tapu verilmemesini ve kentsel dönüşümü protesto etmek için bir araya geldiler. Eyleme CHP'li Milletvekilleri Tahsin Tarhan, Fatma Kaplan Hürriyet de katıldılar. Yine; CHP Gebze ilçe Başkanı Musa Yılmaz, yardımcılarından Recep Şamdanlı, İsmail Çiçek, Gebze eski ilçe Başkanı Recep Dursun, Belediye meclis üyeleri ve muhtarlar da  protestoya destek için oradaydılar. 

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet : “Koltuğa gelene kadar tapuları vereceğine dair söz verenlerin, koltuğa oturduktan sonra halkı unutmalarından ötürü bu sıkıntıları yaşıyorsunuz.”

Gebze Beylikbağı Kültür Merkezi’nde toplanan binlerce mahalleliye hitaben konuşan CHP Kocaeli Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Fatma Kaplan Hürriyet ise yaptığı konuşmada yetkilere tepki gösterdi ve tapu sözünün bir an önce yerine getirlmesini istedi. Hürriyet  , “Halktan değil ranttan yana idareciler yüzünden bu iş  olmadı. Koltuğa gelene kadar tapuları vereceğine dair söz verenlerin, koltuğa oturduktan sonra halkı unutmalarından ötürü bu sıkıntıları yaşıyorsunuz. Eğer burada bu sıkıntıyı yaşayanlar sermayedarlar olsaydı, zenginler olsaydı tankerlerle değirmenlerine su taşırlardı. Ama mağdur olan, söz konusu olan halksa bin dereden su getiriyorlar işi yapmamak için. ‘Tapular çekmecede. Oy verin, çıkacak’ diyorlardı. Mübarek Ramazanda Başbakan bile söz verdi. İnce hesaplardan vazgeçmeleri gerektiğini söyledik ama artık söylemeyeceğiz. İnce hesaplar ortada çünkü. Buradan sormak istiyorum. Halktan yana mısınız, rantiyeden, rantçıdan yana mı ?"

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam