reklam
reklam

Avrupa genelinde, İstanbul’un havası en kötü Metropol konumunda

Eklenme Tarihi: 20 Kasım 2017, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 152273

İSTANBUL-Medya Takip alanında öncü kuruluşlardan olan Ajans Press hava kirliliği konulu  bir medya araştırması gerçekleştirdi. Yapılan  ve elimize gecen son araştırmaya göre ; medyada yıl içerisinde hava kirliliğini konu alan toplam 9 bin 755 yansıma tespit edildi. Hava kirliliğinin bu denli fazla konuşulması, medyanın da bu konuya önem verdiğinin bir göstergesi  olarak  görülüyor. Öyle ki televizyonda yer alan spotlarla halkta bu bilinç oluşturulurken özellikle İstanbul’un ulaşım araçlarında, çevre dostu olma gibi koşullar ön plana çıkarılmaya başlandı. 

Avrupa’nın hava kirliği konusunda ilk 10 şehrinden 8’i Türkiye’de !

Basına yansıyan haberlerde ise dikkat çekici ayrıntıların ortaya çıktığı görülüyor. Medyada ön plana çıkan başlıklar arasında, dünyada her yıl 7 milyondan fazla insanın hava kirliliğine bağlı nedenlerden hayatını kaybettiği belirtilirken, Türkiye’nin listeye dahil edilmesiyle beraber, Avrupa’nın havası en kirli 10 şehri arasında ise Batman, Hakkari, Gaziantep, Siirt, Afyon, Karaman, Iğdır, Isparta yer aldı. Bu da Türkiye’nin hava kirliliği konusunda  da Trafik Kazaları, Kadına Yönelik Şiddet Olayları, Cinayetler gibi pek çok olumsuz tabloda olduğu üzere bu tabloda da ne yazık ki; zirvelerde yer aldığını bize gösteriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından www.havakalitesi.gov.tr adresi üzerinden detaylı ve şeffaf bir şekilde ülkemizdeki tüm ölçüm sonuçları paylaşılmakta. Hava kirliğinin ekonomik ve soysal koşullar sebebiyle son dönemde artmış olduğu uzmanlarca değerlendirilmekte. Gerek Sağlık Bakanlığı’nın raporlarında gerekse Dünya Sağlık Örgütü’nün raporlarında da , hava kirliliğinin cilt hastalıkları, saç dökülmesi, akciğer hastalıkları ve hatta kansere yol açtığı son dönemdeki çarpıcı bir tespit olarak karşımıza çıkıyor. 

Avrupa’nın hava kirliği konusunda zirve şehri Makedonya’nın Tetova (Kalkandelen) kenti

Bütün bu olumsuzluğa karşın  Avrupa’nın havası en kirli şehri Türkiye’den bir şehir değil. Yapılan araştırmaya göre Avrupa’nın havası en kirli şehri ise Makedonya’nın  Kosova sınırında bulunan tarihi kenti Tetova yada Türkçe ismiyle Kalkandelen kenti oldu. Buradaki hava kirliği o kadar üst düzeydeki; kentte  özellikle de kış aylarında çocuklar için sokağa çıkma yasağı dahi uygulanabilmekte. Kentte yüksek hava kirliğine çözüm arayışları tüm hızıyla sürüyor. Makedonya'nın Başkenti Üsküp ile Manastır (Bitola), Kırçova (Kicevo) kentlerinde de dönem dönem hava kirliliği insan sağlığını tehdit eder

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: FATMA DURU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam