reklam
reklam

Atina Acropolis Gezisi

Eklenme Tarihi: 19 Eylül 2023, Salı - 10:50

Gezimiz Atina olunca akla ilk gelen şehir kadar tanınan, bilinen mutlaka gidilip görülmesi gereken ilk yer elbette, Acropolis. Bizde öyle yaptık. Monastraki meydanından çok zorlanmadan yürüyerek rahatlıkla sanırım 10 dakika içinde ulaşabilirsiniz. Burası tepe üstünde, ancak ulaşması, tırmanması son derece rahat ve kolay. İçerisinde pek çok tarihi eserin bulunduğu bir alan. Parthenon, Athena Tapınağı, Nike Tapınağı, Herod Atticus Odeon, Erechtheion, Theater of Dionysus gibi. Önceden biraz çalışıp gitmekte fayda var. M:Ö 400 lü yıllarda inşa edilmiş yaklaşık 2500 yıllık eserler nefesinizi kesecek. Tepe üzerinde bulunan tarihi yer çok güzel Atina manzaraları da sunuyor. En az 2-3 saat ayırın, rahat ayakkabı giyin, erken saatte gitmenizi öneririm. Yanınıza suyunuzu almayı unutmayın.

 

Kesinlikle gidin, tarihi, geçmiş uygarlıkları, yaşanmışlıkları hissedin. Tabi Türk turist olarak ne yazık ki bir çok yerin bizim değer kaybeden TL ile yapılması pek mümkün durmuyor.

Akropolis, Yunanistan’ın önemi tarihi dokularından biri. Bu yıl Yunanistan’ın turizm patlaması yaşadığı söyleniyor. Oldukça kalabalık olduğundan doğrudur. Fakat bir suyun 4 Euro olduğu ülkede sanırım biz Türkler için doğru bir turistik gezi yerimi düşünmeden edemedim. Basına ücretsiz olan müzelere girişler normal bir turiste 120 Euro.

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam