reklam
reklam

FİLEDEKİ YABANCI

Köşe Yazarı: MURAT İLTER   Eklenme Tarihi: 28 Eylül 2023, Perşembe - 15:34   Okunma Sayısı: 291649

Şu sıralar ülke gündemimiz, voleybol ile yatıp, voleybolla kalkıyor. Daha doğrusu gündem Filenin Sultanları'nın üst üste kazandığı başarı serisi. Aslında Avrupa Golden Ligi 3.kez kazanıp, bir de üstüne Challenger Kupasını alıp adını tıpkı Filenin Sultanları'nın makamı VNL'ye yani Milletler Ligi'ne adını yazdıran Filenin Efelerinin de hakkını vermeden geçmeyelim. Dile kolay kızlarda 3, erkeklerde 2 uluslar arası kupa ile 2023'ü kapatan voleybol branşı, kolay, kolay hiç bir branşın bir daha yakalayamayacağı bir başarıya imza attı. Hem erkek, hem de kadın voleybol A Milli takımlarımızın maçlarını yakından takip edenler, ay-yıldızlı forma altında oynayan yabancı oyuncuları görünce önce biraz yadırgasa da, gerek sempatiklikleri, gerekse Milli takıma katkılarından sonra, bizden biri olarak kabul ettiler.


Bahsettiğim kişiler kadın milli takımının yıldızı Küba asıllı Melisa Vargas ile erkek milli takımında forma giyen Bosna Hersek doğumlu Adis ve Mirza Lagumdzija kardeşlerle yine Bosna Hersek asıllı Mert Matic. Dördü de başarılı performanslarıyla  ay-yıldızlı ekiplerimize büyük katkı sağladılar. Her birinin hayat hikayesi farklı. Her biri ayrı haber konusu. Vargas'ın hayat hikayesini ''Filede kaderin tatlı cilvesi'' başlıklı haberimizde vermiştim. Benim bugün bahsedeceğim kişi bu dört oyuncudan birisi değil.

Şimdi anlatacağım kişi yakın bir zamanda Filenin Sultanlarına katılacak olan güzeller güzeli Aleksia Karutasu olacak. Aleksia, Filenin Sultanlarında oynayabilmek için FIVB'nin belirlediği yasal sürenin dolmasını bekliyor. Romanya'nın başkenti Bükreş'te dünyaya gelen Aleksia Karutasu, 2022'de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçti. Aslında annesi ve babası profesyonel basketbolcu. Ancak o voleybolu seçmiş. Romanya Ulusal Voleybol Ligi'nde 13 yaşında forma giyerek en genç oyuncu unvanını alan Aleksia Karutasu, Romanya Ligi ve Romanya Kupası şampiyonlukları yaşadıktan sonra 2018'de VakıfBank'a transfer oldu. Kiralık olarak Yeşilyurt takımında forma giyen Aleksia, Türk ekibin Avrupa  CEV Challenge Kupası'nı kazanmasında büyük pay sahibi oldu. Ardında Galatasaray HDI Sigorta'da da forma giyen Aleksia yeni sezonda tekrar VakıfBank kadrosunda katıldı. 2022'de Türk vatandaşlığına kabul edilen Aleksia, Mart 2024'de FIVB'nin koyduğu yasal bekleme süresini doldurup Filenin Sultanları'na katılacak. Vargas ile birlikte oynayabilmekeri içinse bir yıl daha beklenmesi gerekiyor. Aleksia da Filenin Sultanlarında Vargas gibi pasör çaprazı olarak katkı sağlayacak. Henüz 20 yaşındaki güzeller güzeli Aleksia'nın katılmasıyla Kadın A Milli takımımız kadınlar voleybolunun yenilmez armadası olacak. Kadın A Miller, Aleksia'nın da katılmasıyla, Milletler Ligi, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'ndan sonra, hem Dünya Şampiyonluğunu hem de Olimpiyat Şampiyonluğunu kazanarak seriyi tamamlamaya çalışacak.
Filenin Sultanlarının maçlarını parklarda, meydanlarda, statlarda, salonlarda kurulan dev ekranlarda izleyenler ve izletenler, ülkemizde bir voleybol kültürünün oluşmasına da katkı sağlıyor.
TVF'nin reklam spotlarında dediği gibi gerçekten de ''Biz artık bir Voleybol ülkesiyiz''

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam