reklam
reklam

Anadolu için bir ihtimal daha var

Köşe Yazarı: MURAT İLTER   Eklenme Tarihi: 3 Haziran 2022, Cuma - 19:48   Okunma Sayısı: 519813

Sezona mutlak şampiyonluk parolası ile başlayan ve şaşalı günlerine geri dönüp önce SAL, ardından BAL ve daha sonrasında eskiden olduğu gibi profesyonel lig hasretine son vermeyi amaçlayan Üsküdar Anadolu, önce Taçspor, ardında da Yakacık beraberliği ile grup birinciliği umutlarını mucizelere bıraktı. Bu nedenle yeşil-beyazlıların 19.grubu lider bitirerek gelecek sene İstanbul Süper Amatör Ligi'ne çıkma ihtimali oldukça düşük görünüyor.
Ancak Üsküdar Anadolu grubunu ikinci bitirse de Süper Amatör Lige çıkmak için bir şansı daha bulunuyor. Statü gereği 22 grup birincisinin haricinde grup ikincileri arasında en centilmen iki takım daha Süper Amatör Lige alınacak. Centilmenlik Puan durumu, takımın sporcularının, teknik heyetinin gördüğü sarı ve kırmızı kart sayısına göre yapılıyor. Kartlarda eşitlik olması durumunda ise sezonda hükmen yenilgi almamış takım bir üst lige çıkacak. 13.hafta sonunda gruplarında ikinci sırada bulunan takımlar arasındaki Centilmenlik puan durumunda Üsküdar Anadolu sezon başından bu yana gördüğü 29 sarı kartla zirvedeki grupta yer alıyor.  Yeşil-beyazlılar kalan 5 maçlarında hiç kart görmemesi, diğer grup ikincilerinin ise ya gruplarını zirvede bitirmesi ya da kart görmesi gerekiyor. Bunlar gerçekleşirse Üsküdar Anadolu 1908 gelecek sezon için İstanbul Süper Amatör Lige çıkan 24.takım olabilecek.

İlk iki için 4 iddialı takım bulunuyor

2.grupta şuana kadar hiç kırmızı kart görmeyen ve 27 sarı kartı bulunan Güzelce'nin lider Yeşilbayır ile arasındaki 8 puan farkı kapaması oldukça güç gözüküyor. Güzelce'nin 6 puan gerisindeki Esenyurt'un da ikinci bitirme ihtimali çok az.  Bu nedenle Güzelce kalan 4 maçında başka kart görmezse Centilmenlik Puan durumunu ilk sırada bitirebilir. Sarı-siyahlılar kalan haftalarda Yalıköy (5-1), Subaşı (2-1), Gazitepe (3-1) ve Çatalca Çiftlikköy (3-0 Hükmen) ile karşılaşacak. Bu takımlar içinde Güzelce'yi ilk devre 2-1 biten maçta Subaşı zorlamıştı. Diğer maçları zorlanmadan geçeceğini tahmin ettiğim Güzelce'nin iddası bulunmayan takımlar karşısında kart görmesi oldukça zor görünüyor.

7.grupta Taşlıtarla ya da Siirt Yavuz Selim takımlarından birisi ikinci olacak. Eğer Siirt Yavuz Selim ikinci bitirise şu anki tabloya göre sıfır kırmızı kart ve 27 sarı kartı bulunuyor. Taşlıtarla'nın ise 4 kırmızı kartı var. Siirt Yavuz Selim haftaya son sıradaki Zeytinburnu 1957 ile oynayacak. Ardından Cevizli (6-0), Kanarya (1-1) ve Hürriyet Eğitim (9-0) maçlarıyla fikstürünü tamamlayacak. Taşlıtarla ise Cevizli (4-1), Kanarya (4-0), Hürriyet Eğitim (4-0) ve Ayazağa Esen (5-0) ile karşılaşacak. Sarı-siyahlılar ilk devre maçlarını farklı kazandıkları bu dört takıma karşı puan kaybetmesi oldukça güç. Siirt Yavuz Selim'in ise liderle aralarındaki 1 puan farkı kapatması için puan kaybetmeden Taşlıtarla'nın puan kaybetmesini bekleyecek. Ya da kalan 4 maçında Üsküdar Anadolu'nun gerisine düşmesi için en az 3 sarı kart görmesi gerekiyor.

11.grupta Sarıyer Yenimahalle ile Çankırı Maruf şampiyonluk için çekişiyor. Lider Yenimahalle, takipçisini 16.hafta Çayırbaşı'nda konuk edecek. İlk maçı Çankırı Maruf 2-1 kazanmıştı. Bu maçın sonucu ikinciyi de belli edebilir. Tabi iki takımın puan kaybetmesi halinde FK 1864'ün de ikinci olma olasılığı var. Bu takımlar içinde kart durumu en iyi olan takım sıfır kırmızı kart ve 20 sarı kartla Sarıyer Yenimahalle. Diğer iki takımın çokça kırmızı kartı bulunuyor. Üsküdar Anadolu'nun rahatlayabilmesi için Sarıyer Yenimahalle'nin evinde Çankırı Maruf'u yenip, kalan iki maçında Sakarya İMÇ ve Şişli Yayla'ya puan kaybetmemesi gerekiyor. Sarıyer temsilcisi ligi ikinci bitirirse şuan ki kart durumuna göre Centilmenlik Puan durumunu lider bitirmesi kaçınılmaz olacak.

20.grupta Şilespor 4 puan farkla lider durumda. Kalan maçları içinde kendisini zorlayacak tek rakip son hafta deplasmanda karşılaşacağı Sultanbeyli Belediye maçı olacak. Liderin 4 puan gerisinde bulunan Sultanbeyli temsilcisi sıfır kırmızı kart ve 23 sarı kartla ilk iki için en kuvvetli aday. Sultanbeyli ile üçüncü sıradaki Beykoz İshaklı 16.hafta karşı karşıya gelecek. Sultanbeyli'nin şampiyon olabilmesi için bu maçı ve son hafta oynayacağı Şile maçını kazanması ve Şile'nin son maça puan kaybederek gelmesi gerekiyor. Beykoz İshaklı-Sultanbeyli maçını Beykoz ekibi kazanır ve grubu ikinci tamamlarsa 4 kırmızı kartı olduğu için Üsküdar Anadolu'nun gerisinde kalacak.   

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam