reklam
reklam

Salgın sinemaları ikinci kez kapattı I

Köşe Yazarı: GAMZE YILMAZ   Eklenme Tarihi: 27 Kasım 2020, Cuma - 09:34   Okunma Sayısı: 101709

Değerli okurlarım, tüm dünyada ikinci dalga olarak git gide yükselen Covid-19 salgını sinemaları yeniden kapanma noktasına getirdi. Ülkemizde de sinemaların salgın nedeniyle 31 Aralık 2020 tarihîne kadar kapanması kararı alındı. 20 Kasım’dan itibaren de sinemalar kapalı. Salgına karşı, alacağımız tedbirler de çok önemli. İhtiyaçlarımızı gidermenin ve işlerimizi halletmenin dışında dışarı çıkmayalım. Dışarı çıktığımızda da, işte olduğumuz zaman da maske takarak ,mesafemizi koruyarak ve kişisel hijyenimize özen göstererek salgına karşı kendimizi ve sevdiklerimizi koruyalım.

Covid-19 sebebiyle vefat haberlerini de alıyoruz. Son olarak da, koronavirüse yakalanan ve tedavi gören Yeşilçam'ın emektar ismi Suat Keskin’in vefat haberini aldık. Keskin, çok sayıda filmde rol almış, özellikle de Kemal Sunal ile oynadığı filmlerle akılarda yer etmiş ve 14 filmin de yönetmenliğini üslenmişti. Cenazesi Covid-19 tedbirleri alınarak 21 Kasım Cumartesi Günü Sultanbeyli-Osmangazi mezarlığına defnedilen Suat Keskin’e ve salgında yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet dilerken, tedavi gören ve tedavisi tamamlananlara da acil şifa ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Filmleri artık her ortamdan izlesek de, sinemanın sinema salonundan izlemenin tadı bir başka. Sinemalarda çalışan ve birçoğu da bir süreliğine sıkıntı yaşayacak olan salonlardaki arkadaşlarımızın ve kapanan iş yerlerinde benzer durumdakilerin bu durumuna üzülmemek elde değil. Bizlere de, böyle bir dönemde dayanışma yakışır. Gün, bu salgın günlerinde zorda kalana yardım etme günüdür. Benim de gönüllüsü olduğum Umut Treni Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de salgın nedeniyle sıkıntı yaşayanlar için bir kampanya başlattı. Çokça haberini yaptığım Umut Treni Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde gönderdiğiniz yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor, bunun son örneği de depremden sonra İzmir’e gönderilen yardımlar oldu. Öte yandan, derneğe yardımda bulmak isteyen ya da gönüllü olmak isteyen okurlarımız da,  derneğe ait 05354227120 veya 02163054245 telefon numaralarını arayabilirler; ya da derneğin Facebook adresi olan https://www.facebook.com/UmutTreniDernegi/ sayfasında daha detaylı bilgilere ulaşabilirler.

Hayatımız, çok kıymetli öğretmenlerimizle çok daha değerli bir yere ulaşıyor. Başöğretmenimiz Atatürk "Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır." demiş. Çok kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyor, hayatta olmayan öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.

Salgın nedeniyle bir çok sinema etkinliği ve festivali de internet ortamından gerçekleşebiliyor. Bunlardan birisi de Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2020 Seçkisi. Seçki, içinden geçtiğimiz olağanüstü dönemde gezegenimizin değişim çağrısına kulak vermek üzere 1-6 Aralık tarihlerinde çevrimiçi olarak izleyicilerle buluşacak.

SYFF2020 seçkisi, sürdürülebilir yaşamın ancak gezegendeki tüm canlıların yaşam ortamı ve koşulları sürdürülebilir olduğunda mümkün olduğunu; iyi olmamız için mevsimin, havanın, suyun, toprağın, yabanın, çiftçinin, tohumun, ormanın, böceğin, domatesin, komşunun iyi olması gerektiğini hatırlatıyor; sürdürülebilir tarım ve gıda sistemleri, tohum, onarıcı hayvancılık, su hakkı, iklim değişikliği ve göç, altın madenciliği ve atıklar, mega yangınlar, biyoçeşitlilik, doğa koruma ve yabani hayat, sosyal girişimcilik, sürdürülebilir ekonomi gibi çok geniş yelpazede temayı ve yaklaşımı barındırıyor.

SYFFEVDE programında altı gün boyunca her film bloğunun ardından 45′ dakikalık yan etkinlik arası yer alacak ve dileyen STK’lar, topluluklar, kişi ve kuruluşlar çalışma ve ilgi alanlarıyla ilgili filmlerin ardından kendi yan etkinliklerini düzenleyebilecek. Etkinlik başlığı ve içeriği, varsa konuşmacı veya panelistlerin isimleri, organizasyonu gerçekleştiren kurumun ismi, gün, saat ve etkinliğin yer alacağı bağlantı bilgileri ile Surdurulebiliryasam.net adresinden kayıt yapılabilecek ve tüm etkinlikler web sitesinde Yan Etkinlikler Panosunda yer alacaktır. Festival izleyicileri de izledikleri filmlerin ardından diledikleri yan etkinliklere çevrimiçi katılabilecekler.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam