reklam
reklam

Çatlak Tedavisi

Köşe Yazarı: AYŞEGÜL NEVİN KAPLAN   Eklenme Tarihi: 11 Ağustos 2020, Salı - 09:15   Okunma Sayısı: 177055

Cilt çatlaklarının nedenleri
Zaman içerisinde çeşitli etkenler dolayısıyla vücudumuzda farklı deformasyonlar meydana gelebilir. Bu deformasyonlardan en can sıkıcı olanlarından biri ise, hiç kuşkusuz çatlak problemidir. Yakın döneme kadar kalıcılığı ve görüntüsü ile mutsuz eden çatlakların artık  çatlak tedavisi ile giderilmesi mümkün. Doğum kontrol hapları, hormonlar, hızlı kilo alıp verme durumu, hamilelik, hızlı büyüme durumları ciltte çatlaklar oluşmasının en önemli nedenleri arasında yer almaktadır. . Cildin gerilmesini mümkün kılan elastin lifleri hasar gördüğünde cilt üzerinde çatlaklar meydana gelir.


Striort çatlak tedavisi
Günümüze kadar çatlak tedavisi için her ne kadar çeşitli kremler, doğal yağlar ve bu gibi pek çok metoda başvurulmuş olsa da; maalesef cilt çatlaklarının bir çözümü olmadığı ve tamamen geçirmenin mümkün olmadığı düşünülüyordu. Yakın tarihte uygulanmaya başlayan çatlak onarım metodu striort ile çatlaklar çözülemeyen sorun olmaktan çıktı. Fibroderm cihazı sayesinde iğne ya da lazer gibi etkenler olmaksızın sadece vakumlayarak çatlakların tedavisi artık mümkün. 

Çatlak tedavisi nasıl uygulanır?
Striort tedavisi, öncelikle vücudun çatlak bulunan alanına özel bir krem sürülerek kan dolaşımının hızlandırılması ile başlıyor. 25 dakikalık bir bekleme süresinin ardından Fibroderm cihazının vakumlu başlığının çatlak üzerinde, çatlağın yönüne doğru ileri-geri gezdirilmesi şeklinde uygulanıyor. Vakum başlığı ile cilt üzerinde bir miktar kontrollü hasar yaratılarak elastin ve kolajen bağ dokusunun aktifleştirilmesi temeline dayanan tedavi, aynı zamanda belirgin bir sıkılaşma da sağlıyor. Uygulama esnasında cilt üzerinde oluşan kızarıklık ve morluklar 2-3 gün içerisinde gerileyerek geçiyor. Son derece güvenli ve  1-3 seans arasında uygulanabilen tedavi,  çatlaklar üzerind e oldukça etkilidir .

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam