reklam
reklam

Ersan Erdura 4 Kasım’da sevenleriyle buluşacak

Eklenme Tarihi: 19 Ekim 2017, Perşembe - 13:00   Okunma Sayısı: 173138

İSTANBUL

1961'de, henüz 12 yaşındayken Boğaziçi Orkestrası'nı kuran ve girdiği yarışmada 'En İyi Amatör Orkestra' ödülünü kazanan Ersan Erdura  o günden beri müzik dünyasının içinde ve geniş hayran kitleleriyle buluşmaya devam ediyor. Yılların eskitemediği bu isim,  sözü ve müziği Başak Tümerkan’a , düzenlemesi ise Serhat Çiftdal’a ait olan “Ne Çok Sevmişim Seni” adlı yeni parçasıyla tekrardan sevenleriyle buluştu.   Ersan Erdura   gerek “Ne Çok Sevmişim Seni” ile gerekse de en çok sevilen parçaları ile  Caddebostan’da Türk Balıkadamlar Kulübü (TBK) sahnesinde 4 Kasım günü buluşacak. Erdura’ya konserde Grup Nüans da eşlik edecek.  
Ersan Erdura Hakkında
Ersan Erdura 15 Mayıs 1949'da Gaziantep'te dünyaya gelmiştir. Babasını 6 aylıkken kaybeder Müziğe ananesinin pazardan aldığı bir gitarla başlar. Gitar çalmayı kendi kendine öğrenen Erdura, 12 yaşında gitarda Vedat Biçkin, basgitarda Talat Kunter, davulda Celal Uygun klavyede Hakan Tan ile Boğaziçi Orkestrası'nı kurdu. O dönemlerde, yurtdışından gelen plakları dinleyip, orkestrasıyla birlikte Elvis Presley başta olmak üzere, Peppino Di Capri ve o dönemin romantik şarkılarını söylemeye başlamıştır.Erdura ;1965 yılında Caddebostan'da Son Saat gazetesinin düzenlediği yarışmada arkadaşlarıyla En İyi Orkestra ve En İyi Solist ödülünü aldı. 
1967 yılında ise bu kez tek başına Haftasonu Gazetesi'nin “ALTIN SES “ yarışmasına katılarak “ALTIN SES KRALI”  oldu. 5 Yıl Önce, 10 Yıl Sonra'nın solisti olan Nilgün Argun'da aynı yarışmada “ALTIN SES KRALİÇESİ “ seçildi. Bu yarışma ona, müzik dünyasının kapılarını ardına kadar açtı...
1968 Yılında büyük aşkı Leyla Erdura ile evlendi. İlk 45'liği Sen Benimsin- Siempre Manuel'in çıkışıyla, artık listelerdeydi...
Erdura için 70'li yıllar Boğaziçi, Mavi Işıklar, Şerif Yüzbaşıoğlu ve Selim Özer Orkestralarında solistlik yaparak geçti. 1972'de ” İshak Kuşu Dediler - Çiğdem -Yaralıyım “ 45'liği listelerde yer aldı.
1977 yılında ise en büyük hitlerinden biri "Çocuk Gözler-Yalnız Değilsin" yayınlandı. Bu şarkı 1978 yılında "Türk Hafif Müziğinde Yılın Erkek Sesi" dalında Altın Kelebek ödülünü getirdi. Artık Tüm Türkiye onu tanıyordu.
Artık hit parçalar birbirini kovalamaya başladı. Acılar Sürekli Olamaz, Geçen Yaz, Kara Gölgen Olaydım, Hayalin Gitmez yayınlanır yayınlanmaz büyük ses getirdi. 
1980'de Ve Ben Yalnız (LP) 1981'de Aşıksın - Beni Ara, 1984'te ise Beni Hatırla - Can Bakışlım (LP) 1991'de Yunus ve Dudu Dillim, 1992'de ise Suskun yayınlandı. 1993'te ise modern bir Rock'nRoll  çalışması  "Çivi gibi Çak" yine listelerdeydi...
1999 yılında 40 Yılın Liste Başı albümü için Yaşar Güvenir'in unutulmaz eseri "Sensiz Saadet Neymiş?" i yorumladı. 2010'da ise bugüne kadar hiç basılmamış çalışmalarının da yer aldığı 2 CD'lik "En İyileriyle Ersan Erdura" yayınlandı.
Ses ve fizik olarak Elvis Presley'e de çok benzemesi nedeniyle, "Yerli Elvis" olarak anılan Ersan Erdura, Elvis is in Istanbul Now Fan Club gecelerinde Elvis'in ve kendisinin unutulmaz şarkılarını seslendirmeye devam etmekte. 

 

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam